TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#KYK

İLKHABER-Gazetesi - KYK haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, KYK haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mersin KYK kız yurdunda ne oldu? Taciz iddiaları doğru mu? Haber

Mersin KYK kız yurdunda ne oldu? Taciz iddiaları doğru mu?

Mersin’deki Müfide İlhan KYK Kız Yurdu önünde dün akşam, iki kadın öğrenciye yönelik cinsel saldırı girişiminde bulunulduğu iddiaları üzerine büyük protestolar düzenlendi. İddiaların sosyal medyada hızla yayılmasının ardından toplanan öğrenciler, erkek öğrencilerin de desteğiyle gece saatlerine kadar protestolarını sürdürdü. Mersin Valiliği ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Peki, Mersin KYK olayı nedir? Taciz iddiaları doğru mu? Olayın detayları ve resmi açıklamalar hakkında merak edilenler haberimizde. MERSİN KYK YURDU ÖNÜNDE TACİZ İDDİALARI Olay, sosyal medya ve öğrenci gruplarında hızla yayıldı. İddialara göre, iki kadın öğrenci yurt önünde bir araca zorla bindirilerek cinsel saldırıya maruz bırakılmıştı. Bu haberin yayılmasının ardından KYK Müfide İlhan Yurdu’nda kalan çok sayıda öğrenci, duruma tepki göstermek için yurdun önünde toplandı. Öğrenciler, kadınlara yönelik şiddete karşı sloganlar atarak, olaya tepki gösterdi. Mersin Valiliği'nden Resmi Açıklama Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, sosyal medyada dolaşan cinsel saldırı iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Vali Pehlivan, yaptığı açıklamada, "KYK yurduna giden yolda iki kız öğrenciye, bir araç içindeki iki kişi tarafından sözlü tacizde bulunulmuştur. Ancak, sosyal medyada iddia edildiği gibi herhangi bir fiziki saldırı veya zorla araca bindirme olayı yaşanmamıştır. Öğrencilerle birebir yapılan görüşmelerde, herhangi bir şikayet veya mağduriyet bildirilmemiştir" ifadelerini kullandı. Öğrenciler Yurtlarına Döndü Vali Pehlivan’ın açıklaması sonrası, olayın asılsız olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte yurt önünde toplanan öğrenciler eylemlerine son verdi ve yurda geri döndü. Valilik, öğrenci yurtlarında güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde uygulandığını belirtti ve ailelere, çocuklarının güvenliği konusunda rahat olmaları çağrısında bulundu. Valiliğin Vurgusu: Güvenlik Tedbirleri Devam Ediyor Vali Pehlivan, “Yurtlarımızda barınan bütün öğrencilerimiz, ailelerinin bize emanetidir. Güvenlik tedbirlerimizi en üst seviyede uygulamaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin huzurunu bozacak ve güvenliklerini tehlikeye atacak her türlü durumla ilgili hızlı ve etkili müdahaleler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Mersin'deki KYK Yurdu'nda taciz iddiası:  İddialar asılsız çıktı Haber

Mersin'deki KYK Yurdu'nda taciz iddiası: İddialar asılsız çıktı

Mersin'deki Müfide İlhan Kız KYK Yurdu'nda bir öğrencinin zorla araca bindirilip istismar edildiği yönündeki iddialar, Mersin Valiliği tarafından yalanlandı. Valilikten yapılan açıklamada, olayın sosyal medyada yayıldığı gibi gerçekleşmediği, yalnızca iki öğrencinin yurt güzergahında bir araçtaki şahıslar tarafından rahatsız edici sözlere maruz kaldığı belirtildi. Emniyet birimlerinin hızla müdahale ettiği olayla ilgili detaylı inceleme başlatılırken, yanıltıcı bilgileri yayan sosyal medya hesapları hakkında da soruşturma açıldı. Öğrenciler Eylemde: "Güvenliğimiz Nerede?" Tacize uğrayan arkadaşlarına destek olmak isteyen öğrenciler, "Kadına şiddete hayır!" ve "Güvenliğimiz nerede?" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Protestoya KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler de katılarak, dayanışma gösterisinde bulundu. Erkek öğrenciler, “Kız arkadaşlarımız yalnız değildir!” sloganlarıyla kız öğrencilere destek verdi. Vali Pehlivan'dan Açıklama Mersin Müfide İlhan Kız KYK Yurdu'nda yaşandığı iddia edilen "Bir öğrencinin zorla araca bindirilip istismar edildiği" yönündeki haberler, Mersin Valiliği tarafından yalanlandı. Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurduna giden güzergah üzerinde iki öğrenciye yönelik, yoldan geçen bir araçtaki iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği yönünde 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar geldiği ifade edildi. Emniyet birimlerinin hızla olay yerine intikal ettiği ve yapılan incelemeler sonucunda, sosyal medyada iddia edildiği gibi bir olayın yaşanmadığı tespit edildi. Sosyal Medyada Yayılan Yanıltıcı Bilgiler Hakkında İnceleme Başlatıldı Valilik, sosyal medya platformlarında asılsız iddiaları yayan hesaplarla ilgili Türk Ceza Kanununun 217/A maddesi uyarınca "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığını duyurdu. Valilik, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Vali Pehlivan: Mersin KYK Kız Yurdu'ndaki cinsel saldırı iddiaları asılsızdır Haber

Vali Pehlivan: Mersin KYK Kız Yurdu'ndaki cinsel saldırı iddiaları asılsızdır

Vali Ali Hamza Pehlivan, "Mersin KYK Kız Yurdu'nda, bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı" yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunun anlaşıldığını söyledi. Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'na gidiş güzergahı üzerinde iki kız öğrenciye yönelik, yoldan geçen bir araçta bulunan iki erkek şahıs tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezine dün akşam saatlerinde ihbar geldiğini söyledi. Gelen ihbar üzerine ilgili emniyet birimleri ve yurtta görevli ekiplerin ivedilikle harekete geçtiğini ve olay yerine intikal ettiğini ifade eden Pehlivan, "Öğrencilerle birebir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikayet konusu bildirilmemiştir. Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılması üzerine kaldıkları yurtlarına dönmüştür. Konu ile ilgili olarak başlatılan adli ve idari tahkikat süreci devam etmektedir" dedi. İddialar asılsız çıktı Yapılan araştırmalar neticesinde, bazı sosyal medya hesaplarında "Mersin KYK Kız Yurdu'nda, bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı" yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunun anlaşıldığını belirten Pehlivan, "Bu tür sosyal medya paylaşımları yapan hesaplarla ilgili olarak Türk Ceza Kanunun 217/A maddesi kapsamında 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Bu kapsamda, asılsız haber yaptığı ve yaydığı tespit edilen sosyal medya hesapları hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. Öğrencilerin güvenliği öncelikli Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınan bütün öğrencilerin, ailelerinin kendilerine emaneti olduğunu dile getiren Pehlivan, "Öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği birinci derecede önceliğimizdir. Bu konuda her türlü tedbir alınmış durumdadır ve tavizsiz bir şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimizi ve halkımızı tedirgin edecek, huzurunu bozacak provakatif haberlere itibar edilmemelidir" dedi. Açıklamasında Vali Pehlivan'a, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de eşlik etti.

Adana'da öğrenciler yüksek  kiralarla karşı karşıya Haber

Adana'da öğrenciler yüksek kiralarla karşı karşıya

Yeni eğitim öğretim yılında barınma sorunu yine boy gösterecek. Adana’da yurtlara yerleşemeyen öğrenciler, asgari ücrete varan kiralar öğrencileri çaresiz bırakıyor. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda yaşanacak barınma sorunu ile ilgili Eğitim Sendikaları endişelerini dile getirdi. Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Hatice Hazar, en temel insan haklarından olan konut ve barınma hakkı anayasal bir hak olduğunu anlattı. Son yıllarda giderek artan fiyatlardan en fazla etkilenen gruplardan biri özellikle büyük şehirlere üniversite okumak için göç etmiş öğrenciler olduğunu kaydeden Hazar, “Kira fiyatlarında yüksek artışlar büyük şehirlerde öğrenciler için ciddi bir barınma sorunu oluşturmuştur. Yurt kapasitesinin sınırlı olması da öğrencilerimizi barınma için kiralık ev aramaya itiyor” dedi. Adana’da ortalama bir ev kirasının 10 bin TL’ den başladığını aktaran Hazar, “Ulaşım sorunum olmasın okuluma biraz daha yakın olsun diyorsan fiyatlar neredeyse iki katına çıkıyor. Kira fiyatlarının öğrenci burslarını kat be kat aştığını da ne yazık ki görüyoruz. Burs ve kredi miktarı 2024 Ocak ayından itibaren lisans öğrencileri için 2 bin TL, yüksek lisans için 4 bin TL, doktora öğrencileri için ise 6 bin TL olarak belirlenmişti. Enflasyon karşısında öğrencilerimizin aldığı bu tutarlar bırakın barınmayı en temel ihtiyacı olan yemek masraflarını bile karşılayamayacak duruma gelmiştir. Yemekhane zamları da KYK bursundaki artışlar dikkate alındığında öğrencilerin karşılayabileceği öğün sayısında azalmaya neden olmuştur. Bu da bize öğrencilerin KYK burslarını öğrenci olmak için değil, sadece hayatta kalma amacıyla kullandığını göstermektedir. Ekonomik olanakları yetersiz öğrencilerimizin her kademede barınma sorununu çözmek sosyal devlet olmanın gereklerindendir ve kamusal bir sorumluluktur” diye konuştu. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, Adana’da 3 üniversitesinin öğrencilerinin barındığını  dikkat çeken Toprak,  Adana’nın hem konum, hem de üniversite yoğunluğu olarak çok fazla tercih edilen illerden birisi olduğunu dile getirdi.  Adana'da Çukurova ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Mersin'in Tarsus İlçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde bulunan Çağ Üniversitesinin öğrencilerinin kaldığını vurgulayan Toprak, “Adana'da her iki üniversitede yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim görüyor. Çukurova üniversitesinin 48 bin öğrencisi, Alparslan Türkeş Üniversitesinin 10 binin üzerinde bir öğrenci sayısı bulunuyor” şeklinde konuştu. Toprak öğrenci ailelerini çocuklarının barınma sorunu için telaş sardığını hatırlatarak, “Adana genelinde yurtların yatak kapasitelerine baktığımızda ise yaklaşık olarak 12 bin 206 yatak kapasitesine sahip devlet yurtlarını görüyoruz. Yani yaklaşık olarak toplam öğrenci sayısının yüzde 20’si kaygısız bir şekilde yurtlarda kalabilmektedir. Özel yurtların sayısı 12, yatak kapasitesi ise yatak 1945 olarak yer alıyor. Özel yurtlar, daha yüksek ücretler ile barınma sağlanıyor. Bu oranlara bakıldığında ciddi bir öğrenci sayısının yurtlara yerleşemediği ve bu nedenle kendi imkanları ile barınma sorununu çözmeye çalıştığını anlamaktayız. Bu kadar yoğun öğrenci sayısı içerisinde geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda aileler çocuklarının barınmasını sağlayacak güvenli yerler bulmaya çabalamaktadır. Genel olarak yurtlarda yatak kapasiteleri yetersiz olduğu bu nedenle barınma sorunun her yıl katlanarak artacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Yüksek ev kiraları nedeniyle öğrencilerin tek başına ev tutamadıklarına değinen Toprak, "Özellikle 6 şubat depremleri sonrasında ve artan enflasyon rakamları sonucunda Adana genelinde ciddi anlamda ev kiralarında fahiş artışlar olmuştur. Üniversite öğrencileri kendileri tek başlarına ev tutmak istediklerinde üniversiteye yakın konumda 10 -15 bin TL civarında ev kiraları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu evlerin yaşam için gerekli eşyaları da işin içine konulduğunda ise bu ücretler aylık 20 bin üzerinde bir rakama karşılık geliyor" ifadelerini kullandı.  Asgari ücreti aşan kiralar karşında barınma sorununun giderek büyüdüğünü belirten Toprak, "Belirtilen bu rakamlara bakıldığında asgari ücretin üzerinde, emekli maaşlarının neredeyse iki katı bir ücreti sadece aylık barınma için öğrencilerimizin ve ailelerinin harcamaları gerekmektedir. Üniversiteye uzak konumlarda ise ev kiraları yaklaşık 6 – 9 bin aralığında değişmekte olup bu noktada ise ulaşım sorunu bu sefer ön plana çıkan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Aslında her durumda öğrenci ve ailelerin mağdur edildiği bir ortam ile karşı karşıya bulunmakta ve barınma sorununun her geçen gün büyüyerek devam ettiğini söyleyebiliriz" dedi.  Barınma sorunu çözümü için hükümet eli ile özel vakıf yurtları destek verilmesi yerine, yerel yönetimlere destek verilmesi gerektiğini anlatan Toprak, "Artık yerel yönetimlerin öğrencilerin yaşayabilecekleri güvenli barınma alanlarını oluşturulması gerekiyor. Barınma sorunu ve ev kiralarının her geçen gün arttığı bir ortamda artık yerel yönetimler üzerinden bir çalışma yürütülmesi gerekli. Öğrencilerinde görüşü alınarak barınma sorunu konusunda bir çalışma yapılabilir" diye konuştu.

KYK yurt depozito ücretleri ne zaman geri ödenecek? Haber

KYK yurt depozito ücretleri ne zaman geri ödenecek?

Yeni eğitim öğretim yılına başlayan ve KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler için yurt ücretleri ve depozitolar önemli bir konu haline geldi. Özellikle depozito ücretlerinin ne zaman geri ödendiği ve zamlarla ilgili merak edilenler öğrencilerin gündeminde. İşte KYK yurtları hakkında bilmeniz gerekenler: KYK YURT DEPOZİTO ÜCRETLERİ NEDİR VE NE ZAMAN GERİ ÖDENİR? KYK yurtlarına yerleşen öğrencilerden belirli bir miktar depozito ücreti talep edilir. Bu ücret, yurdun herhangi bir malına zarar verilmesi durumunda karşılamak üzere alınır. Depozito ücreti, öğrencinin okuldan mezun olmasıyla birlikte toplu olarak geri ödenir. Yani 4 yıllık bir eğitim süreci sonunda yatırılan depozito, tek seferde öğrencinin hesabına aktarılır. KYK YURT ÜCRETLERİNDEKİ ZAMLAR Her yıl olduğu gibi bu yılda KYK yurt ücretlerinde zam yapıldı. Bu zamlar, hem aylık konaklama ücretlerini hem de depozito ücretlerini etkiledi. Dolayısıyla, önceki yıllarda KYK yurdunda kalan öğrencilerin de yeni dönemde oluşan farkı yatırmaları gerekmektedir. Bu ödemeyi yapmayan öğrencilerin yurt kayıtları silinir. DEPOZİTO ÖDEMESİ NASIL YAPILIR? Depozito ödemeleri genellikle online olarak veya banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Ödeme detayları, öğrencinin kayıt işlemleri sırasında kendisine verilir. Önemli Notlar: Depozito, yurt ücretinden farklıdır. Depozito bir nevi teminat niteliğindedir ve öğrencinin yurttan ayrılırken herhangi bir borcu kalmaması durumunda geri ödenir. Depozito ücretleri her yıl güncellenebilir. Bu nedenle, öğrencilerin güncel ücretleri öğrenmek için KYK sistemini takip etmeleri önemlidir. Depozito geri ödemesi için gerekli belgeler: Öğrencinin mezuniyet belgesi, kimlik fotokopisi ve banka hesap bilgileri gibi belgeler istenebilir.

Adana 14 bin 151 yatak kapasiteli yurtlarda öğrencileri ağırlıyor Haber

Adana 14 bin 151 yatak kapasiteli yurtlarda öğrencileri ağırlıyor

Adana’da KYK ve özel yurtlarında kız ve erkek öğrenci kapasitesi toplam 14 bin 151 yatak sayısına ulaştı. İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Adana yurtları otel konforunda hizmet sunuyor. 2024-2025 akademik yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Üniversitelere kayıtlarını yaptıran öğrenciler yurtlarda kalmak için başvurularını gerçekleştirdi. Üniversite yerleştirme sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından yüksek öğretime adım atan öğrencileri ve ailelerini yurt telaşı sardı. Yaşadığı şehrin dışındaki bir üniversiteye yerleşen gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara müracaat etti. Yurt başvurularını yapan öğrenciler, başvuru sürecinin tamamlanmasını beklemeye başladı. E-Devlet üzerinden yapılan yurt kayıtlarında, öğrencilerin yurtlara yerleştirilme sürecinde, ailenin gelir durumu ile başarı kriteri baz alınıyor. Başvurular e-devlet kapısı üzerinden alındı. Başvuru yapanların arasında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra, ara sınıf öğrencileri de yer aldı. 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 850 yurt bulunuyor. Yurtlarda öğrencilere barınma imkanının yanı sıra müzik, resim ve dil kursları gibi imkanlar da sunuluyor. Yurtlarda konaklayan öğrencilerin kayıtları otomatik olarak güncellenecek. Adana’da da başvuru süreci tamamlandı. Adana’da toplam 9 kız ve erkek KYK yurtları bulunuyor. Yurtların arasında 4 kız öğrenci yurdu yer alıyor. Bu yurtlardan Fevzi Çakmak Öğrenci Kız Öğrenci Yurdu 1632 yatak kapasitesine sahip. Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurdu kapasitesi ise 1144, Toroslar Öğrenci Kız Yurdu 2150, Beş Ocak Kız Öğrenci Yurdu ise 1328 yatak kapasitesine sahip. Kentte ayrıca 3 erkek öğrenci yurdu yer alıyor. Bu erkek öğrenci yurtları Adana Öğrenci Yurdu 1472 yatak kapasitesine, Kut'ül Amare Yurdu 1326 yatak kapasitesine, Çukurova Öğrenci Yurdu   2106 yatak kapasitesine sahip. Adana merkezinde bulunan bu yurtların toplam yatak kapasitesi   6254 kız, 4904 erkek  olmak üzere 11 bin 158 sayısına ulaşıyor. Ceyhan ve Kozan ilçelerinde de kız -erkek karma yurtlar bulunuyor. Ceyhan Yurdu  198 kız öğrenci, 326 erkek olmak üzere toplam 524 yatak kapasitesine sahip.  KYK yurtlarının kentteki genel toplamı ise 6 bin 714 kız, 5 bin 492 erkek  olmak üzere toplam 12 bin 206 yatak kapasitesini oluşturuyor. Kentte KYK yurtlarının yanı sıra özel yurtlar da bulunuyor. Kentteki özel yurt sayısı i12, yatak kapasitesi ise 1945. Kentte bulunan bu yurtların tamamının kız ve erkek öğrenci kapasitesi toplam  14 bin 151 yatak sayısına ulaşıyor. Yoğun başvuru olduğu belirtilen devlet yurtları, sunduğu imkanlarla hem burada kalacak öğrencilerin hem de çocuklarından ayrılacak ailelerin içini rahatlatıyor. Yurtlarda sportif alanlar, ders çalışma alanları gibi imkanlar da öğrencilere sunuluyor. Bu yıl Çukurova Üniversitesine 9 bin 117 öğrenci kayıt yaptırdı.

2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı: Nasıl başvuru yapılır ve yurt ücretleri ne kadar? Haber

2024-2025 KYK yurt başvuruları başladı: Nasıl başvuru yapılır ve yurt ücretleri ne kadar?

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları 20 Ağustos itibarıyla başladı. Üniversiteyi kazanan ve yerleştikleri şehirde barınma ihtiyacı olan öğrenciler, e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? Güncel KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı, ancak geçtiğimiz döneme ait ücretler tip 1 yurtlar için 345 TL, tip 2 için 405 TL, tip 3 için 480 TL, tip 5 için 510 TL ve tip 6 için 570 TL olarak belirlenmişti. Yeni dönem ücretlerinin de kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin e-Devlet şifresi olmaması durumunda, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerinden şifre almaları gerekiyor. Alternatif olarak, e-Devlet giriş yöntemlerinden biri olan internet bankacılığı, e-imza, mobil imza ya da T.C. kimlik kartı ile de başvuru yapılabiliyor. KYK yurt başvurusu için tıklayın KYK YURTLARINDA KİMLER ÜCRETSİZ KALABİLİR? Bazı öğrenciler KYK yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip. Bu hakka sahip olanlar arasında şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olup 25 yaşını geçmemiş öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayanlar ve devlet koruması altında olanlar bulunuyor. KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? KYK yurt başvuruları 24 Ağustos Cumartesi saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvuru sonuçlarının ise eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. Öğrenciler sonuçları e-Devlet üzerinden takip edebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.