TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

67 yıldır bütün vaktini hayvanlara yemek vererek geçiriyor

Mehmet Öztutar, 10 yaşında yakalandığı bir hastalık nedeniyle babasının eve getirdiği üç kediyle hayvanlara olan ilgisi başlamış. 67 yıldır hayvanlara bakmaya devam eden Öztutar, her gün 130 kedi ve Atatürk Parkı'ndaki güvercinleri besliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 14:21
Kaynak: SERHAT AKARSU
67 yıldır bütün vaktini hayvanlara yemek vererek geçiriyor

Mehmet Öztutar'ın hayatı, çocukluk zamanında geçirdiği hastalığı ve babasının eve getirdiği üç kedi ile tamamen değişti. 67 yıldır bütün vaktini hayvanlarla geçiren Öztutar onlara olan sevgisini ve sorumluluğunu her gün 130 kedi ve güvercinlerle paylaşıyor. Yapı Kredi Bankası'nda 28 yıl boyunca çalışan Öztutar, emekli olduktan sonra tüm vaktini sokak hayvanlarına adayarak geçiriyor.

Mehmet Öztutar, “Yapı kredi bankasında 28 yıl çalıştım. Ben emekli olmadan önce de bu işi yapıyordum. 10 Yaşımda iken ben bir hastalığa yakalandım. Babamda oyalanmam için 3 tane kedi getirmişti. Hayvanlara olan yakınlığım oradan geliyor. 67 Yıldır hayvanlara bakıyorum” dedi.

“Amacım çevreye yararlı olmak”

Öztutar konuşmasında günlük olarak yaptığı işler hakkında şu şekilde söyledi: “Günde 130’a yakın değişik yerlerde kedi var. Kuş olarak da Atatürk Parkı'nda bulunan güvercinleri besliyorum. Sabah’ta saat 9 civarında valilik kavşağındaki güvercinleri ekmek veriyorum. Sokaklarda çöpün kenarına bırakılan ekmekleri topluyorum. Ekmekleri topladıktan bir gün sonra su ile ıslıyorum. Sonra bu biçimde hayvanlara veriyorum. Benim en büyük sorunum uykusuzluk. Örneğin bu gece saat 12’de yattım 2’de kalktım. 2’ den beri ayaktayım. Uyku saatimi çıkarırsak geri kalan vaktimi hayvanlarla geçiriyorum.”

sokak hayvanlaraı

“Türkiye’de okumuş ve okumamış cahil var”

Mehmet Öztutar, “Benim hayvanları beslerken başıma çok fazla olay geldi. Türkiye’de üzülerek söylüyorum ki bu kültürde değil. Türkiye’de okumuş ve okumamış cahil var. Bu anlamda Türkiye’ye yazık oluyor. Benim amacım çevreye yararlı olmak.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.