TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#güvercin

İLKHABER-Gazetesi - güvercin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, güvercin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

67 yıldır bütün vaktini hayvanlara yemek vererek geçiriyor Haber

67 yıldır bütün vaktini hayvanlara yemek vererek geçiriyor

Mehmet Öztutar'ın hayatı, çocukluk zamanında geçirdiği hastalığı ve babasının eve getirdiği üç kedi ile tamamen değişti. 67 yıldır bütün vaktini hayvanlarla geçiren Öztutar onlara olan sevgisini ve sorumluluğunu her gün 130 kedi ve güvercinlerle paylaşıyor. Yapı Kredi Bankası'nda 28 yıl boyunca çalışan Öztutar, emekli olduktan sonra tüm vaktini sokak hayvanlarına adayarak geçiriyor. Mehmet Öztutar, “Yapı kredi bankasında 28 yıl çalıştım. Ben emekli olmadan önce de bu işi yapıyordum. 10 Yaşımda iken ben bir hastalığa yakalandım. Babamda oyalanmam için 3 tane kedi getirmişti. Hayvanlara olan yakınlığım oradan geliyor. 67 Yıldır hayvanlara bakıyorum” dedi. “Amacım çevreye yararlı olmak” Öztutar konuşmasında günlük olarak yaptığı işler hakkında şu şekilde söyledi: “Günde 130’a yakın değişik yerlerde kedi var. Kuş olarak da Atatürk Parkı'nda bulunan güvercinleri besliyorum. Sabah’ta saat 9 civarında valilik kavşağındaki güvercinleri ekmek veriyorum. Sokaklarda çöpün kenarına bırakılan ekmekleri topluyorum. Ekmekleri topladıktan bir gün sonra su ile ıslıyorum. Sonra bu biçimde hayvanlara veriyorum. Benim en büyük sorunum uykusuzluk. Örneğin bu gece saat 12’de yattım 2’de kalktım. 2’ den beri ayaktayım. Uyku saatimi çıkarırsak geri kalan vaktimi hayvanlarla geçiriyorum.” “Türkiye’de okumuş ve okumamış cahil var” Mehmet Öztutar, “Benim hayvanları beslerken başıma çok fazla olay geldi. Türkiye’de üzülerek söylüyorum ki bu kültürde değil. Türkiye’de okumuş ve okumamış cahil var. Bu anlamda Türkiye’ye yazık oluyor. Benim amacım çevreye yararlı olmak.

İzmit'te güvercine çarpan otomobile taksici müdahale etti Haber

İzmit'te güvercine çarpan otomobile taksici müdahale etti

Bir taksici ise trafiği yavaşlatarak savrulan güvercini yoldan aldı. Güvercinin telef olduğu öğrenilirken, ilginç kaza saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 25 Ocak Perşembe günü Kozluk Mahallesi Fabrika Caddesi Seka Sümer Taksi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolun karşısına yürüyerek geçmeye çalışan güvercine sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen otomobil çarptı. Güvercin çarpmanın şiddetiyle savruldu. O esnada durakta oturan taksici İbrahim Keskin, koşarak güvercinin yardımına koştu. Trafiği eliyle yavaşlatan Keskin, yaralı güvercini alarak taksi durağına getirdi. İzmit Belediyesine haber verilmesiyle bölgeye, hayvan ambulansı 'Patibus' yönlendirildi. Ekiplerce tedavi altına alınan güvercinin telef olduğu olduğu öğrenildi. İlginç kaza güvenlik kamerasında Öte yandan, meydana gelen ilginç kaza taksi durağının güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, yürüyerek yolun karşısına geçmeye çalışan güvercine otomobilin çarptığı anlar yer alıyor. Ayrıca savrulan güvercinin bir halk otobüsünün altında kalmaktan kurtulduğu görülüyor. "Güvercinin yoldan karşıya geçeceği kimsenin aklına gelmez" Güvenlik kamerasını izledikten sonra şaşırdığını söyleyen taksici İbrahim Keskin, "Sohbet ediyorduk. O esnada yolda güvercinin can çekiştiğini gördük. Bizde en başta ne olduğunu anlayamadık, yanına koştuk. Hayvanın yaralandığını fark ettik. Bir araç çarpmış. Tabii, güvercinin yoldan karşıya geçeceği kimsenin aklına gelmez. İzmit Belediyesi'nin hayvanlarla ilgili birimine haber verdik. Onlar da geldiler ve güvercine müdahale ettiler. Amacımız bir cana dokunmaktı. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Çarpan arkadaş da muhtemelen fark etmemiştir. Güvercin görüş alanının dışında kalıyor" dedi. "Bir yaya gibi karşıdan karşıya geçiyor" İlk defa böyle bir olaya şahit oluğunu söyleyen Keskin, "Kamera kayıtlarını inceledikten sonra durumu gördük. 'Ne oldu? Güvercinin başına ne geldi?' diye düşündük. Hayvan bir yaya gibi karşıdan karşıya geçiyor. Bizde çok şaşırdık" diye konuştu. O anlara şahit olan Burhan Çağlar ise "Normalde kuşlar yolun karşısına uçarak geçerken, bu güvercin yürüyerek geçiyormuş. Arkadaş onu yoldan aldı, akabinde İzmit Belediyesi'ni aradı. Onlar da sağ olsun geldiler. Hemen alıp götürdüler. Zannediyorum kanadında bir sıkıntı var, uçamıyordu" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşlı depremzede çadırında ailesi ve güvercinleriyle yaşıyor Haber

Kahramanmaraşlı depremzede çadırında ailesi ve güvercinleriyle yaşıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CİHAN DEMİRCİ/ÖZGÜN TİRAN - Kahramanmaraşlı hayvansever depremde kurtardığı güvercinlerine çadır kentte bakıyor.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde evi ağır hasar gören Cuma Çağlarsu, ailesi ve evinin çatısında baktığı güvercinlerini de alarak Vali Saim Çotur Stadında kurulan çadır kentte kendisine tahsis edilen çadıra yerleşti.Çağlarsu ailesi, 35 güvercin ve bir köpekle aynı çadırı paylaşarak burada yaşamlarını sürdürüyor.Cuma Çağlarsu, AA muhabirine, enkazdan kurtardığı güvercinleri için etrafta bulduğu tahtalarla kafes yaptığını belirtti."Ailem, güvercinlerim ve köpeğimle çadırdayız. Onlarla motive ve deşarj oluyoruz." diyen Çağlarsu, şöyle devam etti:"Bakımıydı, yemiydi, yuvasıydı onlarla uğraşıyoruz. Depreme dair bir şeyleri unutmaya çalışıyoruz, onlar bize moral oluyor. Güvercinlerin yuvası da depremde yıkılmıştı, buraya getirmeseydik onları da kaybederdik."Kahramanmaraş'taki güvercin yetiştiricileri olarak kendileri gibi afetzede olanlara yardımda bulunduklarını anlatan Çağlarsu, "Güvercinlerin satışı için bir ihale açtık ve depremzedelere yardım amaçlı 110 bin lira para toplandı. Kuşun değeri örneğin bin lira ancak ihaleye girenler depremzedelere katkıda bulunmak için 2 bin lira verdi. Topladığımız parayla ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalıştık." diye konuştu.

Depremlerin vurduğu İskenderun'daki kuşlar "Hasan amca"ya emanet Haber

Depremlerin vurduğu İskenderun'daki kuşlar "Hasan amca"ya emanet

HATAY (AA) - HALİL FİDAN - Hatay'ın Belen ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Hasan Öztep, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle en tenha günlerini yaşayan İskenderun sahilinde, aç kalmalarından endişe ettiği yüzlerce güvercin ve martı için her gün buğday ve ekmek getiriyor.Emekli işçi Hasan Öztep, Kahramanmaraş merkezli depremlerden bu yana her gün motosikletiyle Belen ilçesindeki evinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki İskenderun sahilinin yolunu tutuyor.Öztep, yanında getirdiği buğday ve ekmeklerle yüzlerce kuşu besliyor.Yıllarca İskenderun sahilindeki turistik mekanlarda çalıştığını belirten Ötep, AA muhabirine, emekli olduktan sonra Belen'e yerleştiğini söyledi.Daha önce de buradaki kuşlara zaman zaman yem getirdiğini anlatan Öztep, depremlerden sonra ise her gün 8-10 kilogram buğday ve ekmeklerle sahile gelmeye başladığını ifade etti.Kuşların kendisini tanıdığını söyleyen Öztep, şöyle devam etti:"Her gün buğday, ekmek getiriyorum. Besliyorum onları. Hayvanlar aç. Motosikleti durdurunca güvercinlere 'Gel gel' diyorum hemen geliyorlar. Görenler 'Bunlar senin mi?' diyor, 'Yok ben amcasıyım' diyorum. Depremi biz de yaşadık ama Allah'a çok şükür evime bir şey olmadı. Belki de bunların sayesinde. Hayvanlara baktın mı Allah da size bakar."Kedileri de beslediğini vurgulayan Öztep, hayvanları sevmenin güzel bir duygu olduğunu, ölene kadar kuşlarla ilgilenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.