TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırın (Elazığ Usulü) Tarifi: Geleneksel Bir Lezzet

Elazığ mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Sırın, hem yapımıyla hem de tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. İşte Elazığ usulü Sırın tarifi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
Sırın (Elazığ Usulü) Tarifi: Geleneksel Bir Lezzet

Elazığ mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Sırın, yoğurtlu ve tereyağlı bu tarifiyle sofralarınıza lezzet katacak. İşte Elazığ usulü Sırın yapımının detayları ve pratik tarifi!

Sırın

Malzemeler:

4 su bardağı un

1.5 su bardağı ılık su

Büyük bir kase yoğurt

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı tuzlu tereyağı

Tuz

Kırmızı pul biber

Sırın

Yapılışı:

Hamurun Hazırlanışı: Unu geniş bir hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve ılık suyu ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra yumuşak bir kıvama gelmelidir.

Yufkaların Açılması: Hamurdan bezeler koparıp, her birini orta kalınlıkta yufkalar halinde açın. Açtığınız yufkaları tavada ya da sacda arkalı önlü pişirin.

Rulo Yapımı: Pişirdiğiniz yufkaları rulo şeklinde sarın ve 3 cm arayla dilimleyin. Bu ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizin.

Yoğurt Sosu: Sarımsakları ezip, yoğurtla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tuzunu ekleyin ve bu karışımı rulo yapılan yufkaların üzerine dökün.

Tuzlu Tereyağı: Tereyağını bir tavada pembeleşinceye kadar kızdırın. Kızaran tereyağını yoğurdun üzerine gezdirin ve üzerine kırmızı pul biber serpin.

Servis: Hazırladığınız Sırın'ı sıcak olarak servis yapın.

Elazığ’ın geleneksel tatlarından biri olan Sırın, bu tarife uygun hazırlandığında hem gözünüzü hem de damak zevkinizi şenlendirecek. Afiyet olsun!

Sırın

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.