TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TRT, UEFA turnuvalarının yayın haklarını aldı: Türk takımlarının maçları ücretsiz yayınlanacak

TRT, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa’nın yayın haklarını 3 yıllığına satın aldı. Tanıtım toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türk takımlarının Avrupa maçlarını ücretsiz olarak yayınlayacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 00:01
Kaynak: İHA
TRT, UEFA turnuvalarının yayın haklarını aldı: Türk takımlarının maçları ücretsiz yayınlanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa’nın yayın haklarını 3 yıllığına alan TRT, Beşiktaş’taki Mandarin Oriental Bosphorus Hotel'de düzenlenen tanıtım toplantısıyla bu tarihi gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, toplantıda yaptığı konuşmada, kamu yayıncılığı sorumluluğu ile medyada ezberleri bozmak istediklerini belirtti.

"ÜÇ YIL BOYUNCA UEFA'NIN EN PRESTİJLİ TURNUVALARI TRT'DE"

TRT’nin yüz yıla yakın tarihi boyunca spor yayıncılığında öncü bir rol üstlendiğini vurgulayan Sobacı, “Önümüzdeki üç yıl boyunca dünyanın en prestijli spor organizasyonları arasında gösterilen UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa maçlarını milletimizle buluşturacak olmanın memnuniyetini yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sobacı, TRT'nin spor yayıncılığındaki köklü geçmişine dikkat çekerek, “TRT’nin neredeyse yüz yıla yaklaşan tarihi, yayıncılığın her alanında imza atılan ilkler ve öncülük edilen yeniliklerle doludur. 1933 yılında Türkiye ile İtalya arasındaki güreş müsabakalarının radyodan naklen anlatımıyla başlayan spor yayıncılığı yolculuğumuzda, geçtiğimiz çarşamba akşamı ekranlara getirdiğimiz Real Madrid - Atalanta UEFA Süper Kupa karşılaşmasıyla bir eşiği daha geride bıraktık” dedi.

TÜRK TAKIMLARININ MAÇLARI ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

TRT'nin Türk takımlarına destek olmak amacıyla, Avrupa maçlarını ücretsiz yayınlayacağını belirten Sobacı, "Kamu yayıncılığı anlayışımızın bir gereği olarak, ülkemizi bu kupalarda temsil edecek takımlarımızın maçlarını TRT 1, TRT Spor ve tabii’de şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlayacağız. Sezon boyu oynanacak yüzlerce karşılaşmayı ise tabii’nin Premium paketiyle, son derece makul bir ücret karşılığında futbolseverlerle buluşturacağız” dedi.

SPOR DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI

Toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve milli sporcular Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış, Nafia Kuş Aydın gibi isimlerin yanı sıra spor dünyasından birçok davetli katıldı.

UEFA TURNUVALARINDA TRT YAYINLARI

TRT, üç sezonda toplam 1.221 UEFA maçını yayınlayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nden 375 maç, UEFA Avrupa Ligi’nden 423 maç, UEFA Konferans Ligi’nden 423 maç TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Türk takımlarının maçları TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT Radyo 1’den şifresiz olarak yayınlanırken, yabancı takımların tüm maçları tabii üzerinden ücretli olarak izlenebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.