TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Uefa Avrupa Ligi

İLKHABER-Gazetesi - Uefa Avrupa Ligi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uefa Avrupa Ligi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Yücel'den Maccabi Tel Aviv maçı açıklaması: Maç İstanbul'da oynanacak Haber

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Yücel'den Maccabi Tel Aviv maçı açıklaması: Maç İstanbul'da oynanacak

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, UEFA Avrupa Ligi'nde 28 Kasım'da İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'i konuk edecekleri maçla ilgili, "Lobisini yaptılar ama bizim dik duruşumuz sayesinde UEFA'ya başvuruları olmadı. Hiçbir aksilik olmadığı takdirde biz onları İstanbul'da misafir edeceğiz ve maç İstanbul'da oynanacak." dedi. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ile Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneğini ziyaret eden Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşiktaş bayrağını dalgalandıran derneklere giderek faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Beşiktaş'ı layıkıyla temsil eden paydaşları olduğu için dernekleri önemsediklerini belirten Yücel, Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneğinin başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Hüseyin Yücel, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında 15 Eylül Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacakları müsabakayı kazanıp siyah beyazlı camiaya en güzel hediyeyi vermek istediklerini dile getirdi. Bir gazetecinin, UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri Maccabi Tel Aviv'in İstanbul'da maç oynamak istemediğine dair iddialara ilişkin sorusu üzerine Yücel, "İsrail, UEFA'ya başvuru gibi bir şeye yeltenmedi. Sadece basında bununla alakalı birkaç haber çıktı. Lobisini yaptılar ama bizim dik duruşumuz sayesinde UEFA'ya başvuruları olmadı. Zannediyorum hiçbir aksilik olmadığı takdirde biz onları İstanbul'da misafir edeceğiz ve maç İstanbul'da oynanacak." değerlendirmesinde bulundu. "Bu sene var bir hayalimiz" Süper Lig'e iyi başladıklarını dile getiren Hüseyin Yücel, "Bu sene var bir hayalimiz. Çok dillendirmek istemiyorum. Güzel start verdik ama kesinlikle ayaklarımız yere basıyor. Bulutların üzerinde uçmuyoruz. Nasıl başlarsa öyle gider derler. Önümüzde zorlu bir Trabzon deplasmanı var. Ondan da layıkıyla çıkıp yolumuza devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Hüseyin Yücel, transferlerle ilgili soru üzerine, yollarını ayırdıkları ve transfer ettikleri toplam oyuncu sayısının 36 olduğunu belirtti. Bunun 3 aylık kısa bir sürede gerçekleştiğini söyleyen Yücel, "Kolay kolay yapılacak bir iş değil çünkü mevcut oyuncularımızın sözleşmeleri de çok ağır. Şu an bir tek Amartey ile görüşüyoruz. Bir aksilik çıkmadığı takdirde onunla da transfer dönemi kapanmadan bir şekilde ara yolu bulup anlaşmak istiyoruz." diye konuştu. Feyyaz Uçar ise daha önce Çanakkale Dardanelspor'da 6 ay süreyle yardımcı antrenör olarak görev yaptığını hatırlattı. Çanakkale'ye yeniden gelmenin güzel bir duygu olduğunu kaydeden Uçar, "Hele Beşiktaşlılar'ın evinde olmak çok daha güzel. Başkanıma da beni bu geziye davet ettiği için teşekkür ediyorum. Trabzon maçı itibarıyla sezonun geri kalanına başladığımız gibi devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı. Hüseyin Yücel ve Feyyaz Uçar, 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneğini de ziyaret ederek, yöneticilerle bir araya geldi. Yücel, ziyaretin sonunda dernek başkanı Metin Ablak'a günün anısına forma ve kulübün logosunun bulunduğu tavla takımı hediye etti.

Temsilcilerimizin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu! Haber

Temsilcilerimizin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon ülkemizi temsil edecek olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. Heyecan dolu bir sezonun kapılarını aralayan kura çekimiyle birlikte, Türk futbolseverler takımlarının Avrupa macerasını yakından takip etmeye başladı. Galatasaray'ın Rakipleri: Tottenham, Ajax, PAOK, AZ Alkmaar, Dinamo Kiev, Malmö, Elfsborg, RFS Fenerbahçe'nin Rakipleri: Manchester United, Slavia Prag, Lyon, AZ Alkmaar, Union SG, Midtjylland, Athletic Club, Twente Beşiktaş'ın Rakipleri: Frankfurt, Ajax, Tel Aviv, Lyon, Malmö, Bodo/Glimt, Athletic Club, Twente MAÇLARIN OYNANACAĞI GÜNLER BELİRLENDİ UEFA Avrupa Ligi maçları, bu sezon daha önceki yıllara göre farklı bir formatta oynanacak. Maçlar, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılabilecek. Özellikle İstanbul takımlarının iç saha maçları aynı haftaya denk gelirse, maçlar çarşamba ve salı günleri de oynanabilecek. YENİ FORMATTA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER Takım Sayısı Artışı: Turnuvadaki takım sayısı 32'den 36'ya yükseltildi. Lig Usulü İlk Tur: Takımlar ilk turda lig usulüne göre 8 maç oynayacak. Son 16 Turuna Kalma: İlk 8'de yer alan takımlar direkt olarak son 16 turuna yükselecek. Play-off Aşaması: 9. ve 24. sıralar arasındaki takımlar play-off oynayacak. Alt Kupa Yok: 25. ve 36. sıralar arasındaki takımlar turnuvaya veda edecek. TÜRK TAKIMLARININ İLK TURDA KARŞILAŞMAMASI: UEFA kuralları gereği, ilk turda Türk takımları birbirleriyle karşılaşmayacak. Ancak son 16 turundan itibaren temsilcilerimiz de birbiriyle eşleşebilecek. 2024/2025 SEZONU TAKVİMİ: Hafta: 25-26 Eylül 2024 Hafta: 3 Ekim 2024 Hafta: 24 Ekim 2024 Hafta: 7 Kasım 2024 Hafta: 28 Kasım 2024 Hafta: 12 Aralık 2024 Hafta: 23 Ocak 2025 Hafta: 30 Ocak 2025

Gedson Fernandes: Kazanmaya yakındık, rövanşta başarılı olacağız Haber

Gedson Fernandes: Kazanmaya yakındık, rövanşta başarılı olacağız

Beşiktaş'ın başarılı orta saha oyuncusu Gedson Fernandes, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Lugano ile 3-3 berabere kaldıkları mücadele sonrasında açıklamalarda bulundu. İki gol atarak takımını sırtlayan Portekizli oyuncu, maçta yaşadıkları kopuşlara rağmen ikinci maçta turu geçeceklerine inandığını belirtti. "KAZANMAYA YAKINDIK" S Sport'a konuşan Fernandes, "Kazanmaya da yakındık ama berabere bitti. Maçta kopuşlar yaşadık. Kazanmak istiyorduk ama bu skor deplasmanda çok kötü değil. İkinci maçı kazanıp turu geçeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. "TAKIMA KATKI SAĞLAMAK ÖNEMLİ" Attığı iki golün mutluluk verici olduğunu söyleyen Fernandes, "İki gol attığım için mutluyum ama önemli olan takıma katkı sağlamam. Hangi pozisyonda oynarsam oynayayım takımıma yardımcı olmak istiyorum" dedi. JEAN ONANA'DAN TARAFTARLARA ÇAĞRI Beşiktaş'ın Kamerunlu oyuncusu Jean Onana ise TRT Spor'a yaptığı açıklamada, deplasmanda alınan skoru avantajlı bulduklarını ifade etti. Onana, "Ne olursa olsun bu akşam burada avantajlı bir skor aldık. Çünkü evimizde oynayacağız ikinci maçı ve orada taraftarımızın desteğiyle turu geçebiliriz" dedi. "TARAFTAR DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR" İkinci maçta daha hücum odaklı bir oyun oynayacaklarını belirten Onana, "Rövanş maçı bizim tarafımızdan daha çok hücum edeceğimiz bir maç olacak. Bazı koşullar bizim lehimize olacak ve maçı alacağız. İkinci maçta Beşiktaş için her şeyi vereceğiz ve taraftarların yüzünü güldüreceğiz. Rövanş maçında taraftarlara çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

TRT, UEFA turnuvalarının yayın haklarını aldı: Türk takımlarının maçları ücretsiz yayınlanacak Haber

TRT, UEFA turnuvalarının yayın haklarını aldı: Türk takımlarının maçları ücretsiz yayınlanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa’nın yayın haklarını 3 yıllığına alan TRT, Beşiktaş’taki Mandarin Oriental Bosphorus Hotel'de düzenlenen tanıtım toplantısıyla bu tarihi gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, toplantıda yaptığı konuşmada, kamu yayıncılığı sorumluluğu ile medyada ezberleri bozmak istediklerini belirtti. "ÜÇ YIL BOYUNCA UEFA'NIN EN PRESTİJLİ TURNUVALARI TRT'DE" TRT’nin yüz yıla yakın tarihi boyunca spor yayıncılığında öncü bir rol üstlendiğini vurgulayan Sobacı, “Önümüzdeki üç yıl boyunca dünyanın en prestijli spor organizasyonları arasında gösterilen UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa maçlarını milletimizle buluşturacak olmanın memnuniyetini yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Sobacı, TRT'nin spor yayıncılığındaki köklü geçmişine dikkat çekerek, “TRT’nin neredeyse yüz yıla yaklaşan tarihi, yayıncılığın her alanında imza atılan ilkler ve öncülük edilen yeniliklerle doludur. 1933 yılında Türkiye ile İtalya arasındaki güreş müsabakalarının radyodan naklen anlatımıyla başlayan spor yayıncılığı yolculuğumuzda, geçtiğimiz çarşamba akşamı ekranlara getirdiğimiz Real Madrid - Atalanta UEFA Süper Kupa karşılaşmasıyla bir eşiği daha geride bıraktık” dedi. TÜRK TAKIMLARININ MAÇLARI ŞİFRESİZ YAYINLANACAK TRT'nin Türk takımlarına destek olmak amacıyla, Avrupa maçlarını ücretsiz yayınlayacağını belirten Sobacı, "Kamu yayıncılığı anlayışımızın bir gereği olarak, ülkemizi bu kupalarda temsil edecek takımlarımızın maçlarını TRT 1, TRT Spor ve tabii’de şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlayacağız. Sezon boyu oynanacak yüzlerce karşılaşmayı ise tabii’nin Premium paketiyle, son derece makul bir ücret karşılığında futbolseverlerle buluşturacağız” dedi. SPOR DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI Toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve milli sporcular Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış, Nafia Kuş Aydın gibi isimlerin yanı sıra spor dünyasından birçok davetli katıldı. UEFA TURNUVALARINDA TRT YAYINLARI TRT, üç sezonda toplam 1.221 UEFA maçını yayınlayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’nden 375 maç, UEFA Avrupa Ligi’nden 423 maç, UEFA Konferans Ligi’nden 423 maç TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Türk takımlarının maçları TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT Radyo 1’den şifresiz olarak yayınlanırken, yabancı takımların tüm maçları tabii üzerinden ücretli olarak izlenebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.