TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF, Trendyol Süper Lig 4. Haftası VAR kayıtlarını açıkladı

ürkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in 4. haftasında oynanan maçların VAR kayıtlarını yayımlayarak önemli hakem kararlarını kamuoyuna duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
TFF, Trendyol Süper Lig 4. Haftası VAR kayıtlarını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında oynanan karşılaşmalara ilişkin Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını yayımladı. TFF'nin Youtube hesabından paylaşılan videolar, maçlardaki önemli hakem kararlarını detaylı bir şekilde gözler önüne serdi.

ADANA DEMİRSPOR - GALATASARAY

62. Dakika: Adana Demirspor'un Yusuf Sarı'nın şutunda top Abdülkerim Bardakcı'dan sekerek ceza sahasına düşerken, VAR hakem Kadir Sağlam'ı potansiyel elle oynama nedeniyle kenara çağırdı. Pozisyonu izleyen Sağlam, penaltı noktasını gösterdi.

88. Dakika: Mertens'in ortasında, Adana Demirsporlu Tolga Kalender'in Yusuf Demir’e yaptığı müdahalede hakem penaltı verdi. VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen Sağlam, Tolga'nın tehlikeli şekilde ayağını kaldırdığını ve teması nedeniyle Tolga'nın sarı kartını iptal ederek kırmızı kartla ihraç etti.

EYÜPSPOR - TRABZONSPOR

76. Dakika: Eyüpspor'un atağında Seslar, ceza sahasında Mendy’nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Atilla Karaoğlan penaltı verdi. VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, oyuncunun 'aldatma' gerekçesiyle temasın olmadığına karar verdi ve penaltıyı iptal ederek Seslar’a sarı kart gösterdi.

BEŞİKTAŞ - SİVASSPOR

24. Dakika: Beşiktaş’ın Masuaku'nun ortasında savunmadan seken top sonrası VAR, hakem Direnç Tonusluoğlu'na uyarıda bulundu. Pozisyonu monitörden izleyen hakem, Radakovic’in ceza sahasında elle oynadığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi ve ev sahibi lehine avantaj sağladı.

TFF'nin paylaştığı VAR kayıtları, hakem kararlarının nasıl verildiğini ve VAR sisteminin nasıl uygulandığını gösteren önemli bir şeffaflık adımı olarak değerlendirildi. 

VAR kayıtlarını izlemek için tıklayınız.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.