TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli sporcu Yusuf Dikeç, Los Angeles 2028’e hazırlanıyor: "Hedefimiz altın madalya"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda tek eli cebinde yaptığı atışla dünya gündemine oturan milli sporcu Yusuf Dikeç, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin dergisine verdiği röportajda, Los Angeles 2028 için şimdiden çalışmalara başladığını belirtti. Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Dikeç, gençlere tavsiyeler vererek, sporda inanç ve çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
Milli sporcu Yusuf Dikeç, Los Angeles 2028’e hazırlanıyor: "Hedefimiz altın madalya"

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı 'E-Dergi'ye özel röportaj verdi. Müsabakalarda lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizat tercih etmeyen, atış sırasındaki duruşuyla da Paris 2024'ün sosyal medyada en çok konuşulan ismi olan Dikeç, ikonik hale gelen atış duruşunu, Elon Musk ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmayı, olimpiyatlara hazırlık sürecini, yeni hedeflerini, gençlere tavsiyelerini anlattı.

İkonik Atış Duruşu ile Gündem Oldu

Paris 2024 Olimpiyatları’nda büyük bir ilgi gören duruşuyla ilgili Dikeç, bu pozisyonun yıllardır alışkanlık haline geldiğini ifade etti. Daha önceki başarılarında da aynı duruşu kullandığını belirten Dikeç, duruşunun dünya çapında farkındalık yaratarak atıcılık sporunu tanıttığını ve bu durumun hem kendisi hem de ülke adına gurur verici olduğunu söyledi. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu pozisyonun birçok başarılı sporcu tarafından paylaşılması da Dikeç’i mutlu etti.

Gençlere Mesaj: Ülkenizi Sevin, Pes Etmeyin

Gençlere verdiği mesajda Dikeç, ülke sevgisinin önemini vurgulayarak, gençlerin hedeflerine ulaşabilmesi için çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Ülkesine bağlı ve bilinçli gençler yetiştirmeyi hedeflediğini dile getiren milli sporcu, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durup bir spor veya sanat dalı ile ilgilenmelerini tavsiye etti.

Elon Musk ile Yazışma: "Bu Başarı Ülkemizin"

Paris Olimpiyatları'ndaki başarısı sonrası Elon Musk ile yazıştığını anlatan Dikeç, bu başarının sadece kendisine değil, Türkiye'ye ait olduğunu ve ülkesi adına konuşmaya özen gösterdiğini ifade etti. "Bu ülkede kazanılacak daha çok madalyamız var" diyen Dikeç, Los Angeles 2028 Olimpiyatları için de çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

Aile ve Ülke Sevgisi: En Büyük Motivasyon

Ailesinin desteği ve sevgisinin kariyerinde en önemli motivasyon kaynağı olduğunu belirten Dikeç, 9 yaşındaki kızının kendisine güç verdiğini söyledi. Gençlere, ailelerinin desteğiyle büyük başarılara ulaşabileceklerini ifade eden Dikeç, "Ülkemizin gençleri, ülkesine bağlı bir şekilde çalışsın" dedi.

Yusuf Dikeç, Los Angeles 2028 Olimpiyatları’na hazırlıklarını sürdürürken, atıcılık sporunun Türkiye’de daha fazla tanınması ve gençler arasında yaygınlaşması için de çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.