TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mert Günok Kimdir? Türkiye Milli Takımının kahramanı Mert Günok'un hangi takımda oynuyor?

Euro 2024 çeyrek finalinde Türkiye'yi büyük bir kurtarışla son sekize taşıyan Mert Günok'un futbol kariyeri ve özel hayatı merak konusu oldu. İşte Mert Günok'un hayatı...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
Mert Günok Kimdir? Türkiye Milli Takımının kahramanı Mert Günok'un hangi takımda oynuyor?

Türkiye'nin Euro 2024 çeyrek finalinde Avusturya'yı 2-1 mağlup etmesinde kritik bir rol oynayan Mert Günok'un başarıları ve özel hayatı merak konusu oldu.

Mert Günok kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Karabük doğumlu olan Mert Günok, futbol kariyerine babası gibi kaleci olarak adım attı. Kocaelispor ve Fenerbahçe altyapılarında yetişen Günok, profesyonel kariyerine Fenerbahçe'de başladı ve ardından Bursaspor, Başakşehir ve son olarak Beşiktaş kulüplerinde forma giydi.

mert günok

Milli Takım Yolculuğu:

Mert Günok, Türkiye Milli Takımı'nda U-16'dan başlayarak A Milli Takım kadrosunda uzun yıllar görev aldı. 2012'den beri milli formayı başarıyla taşıyan Günok, Euro 2024'te de önemli bir performans sergileyerek Türkiye'yi son sekize taşıdı.

Mert Günok kim ile evli?

2015 yılında moda tasarımcısı Aslı Günok ile evlenen Mert Günok'un Ala adında bir çocuğu bulunuyor. Başarılarıyla olduğu kadar ailesiyle de mutlu bir hayat süren Günok, futbol kariyerindeki başarılarını özel hayatındaki dengeyle birleştirmeyi başarıyor.

mert günok eşi

Euro 2024 Performası

Dün geceki çeyrek finalde Türkiye'nin kalecisi olarak sahne alan Mert Günok, ikinci yarının uzatma dakikalarında Avusturya'nın çılgınca bir eşitlik arayışında olduğu sırada Christoph Baumgartner'in kafa vuruşunu mucizevi bir kurtarışla önledi. Bu kritik müdahale, Türkiye'nin Euro 2024'te yarı finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.