TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kaleci

İLKHABER-Gazetesi - kaleci haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kaleci haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Mert Günok'tan duygusal veda mesajı Haber

Mert Günok'tan duygusal veda mesajı

EURO 2024 çeyrek final karşılaşmasında Hollanda ile eşleşen A Milli Futbol Takımı, Hollanda'nın maçı 2-1 kazanmasıyla turnuvaya elenerek veda etti. Türkiye'nin elenmesinin ardından takım oyuncuları, turnuva ve Milli Takım'da oynak üzerine paylaşımlar da bulundu. Ay-yıldızlı takımın kalecisi, Mert Günok sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Günok, "Ne mutlu Türk'üm diyene" vurgulu paylaşımıyla turnuvaya veda etmekten duyduğu hüznü dile getirdi. "Bizler, elimizden geleni yapmaya çalıştık" Milli kaleci, "Güzel ülkemin güzel insanları" diyerek başladığı paylaşımda, "Bizler, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çıktığımız Avrupa Şampiyonası'nda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sizinle beraber büyük hayaller kurduk. Gurbetteyken sizin desteğinizle kendimizi evimizde gibi hissettik. Gönül isterdi ki sonuna kadar gidelim ve bir hayali gerçeğe dönüştürelim, olmadı. Bunun için çok üzgünüz. Kamp boyunca bizlerin iyiliği için canıgönülden çalışan sağlık ekibimiz, malzemecilerimiz, mutfak çalışanlarımız, güvenlik çalışanlarımız ve diğer tüm emekçilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu takım sizlerin de desteğiyle çıtayı artık daha yukarıya koymalı. Futbolun bu kadar sevildiği güzel ülkemizde, başarı için yıllarca beklemek yerine, hedef her sene şampiyonalara katılmak ve başarılı olmak olmalı. Bunu başaracak gücümüz var. Yeter ki birlik olalım, birlik olduğumuzda neler başardığımıza bakalım. Güzel ülkemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Ne mutlu Türk'üm diyene!" ifadelerini kullandı.

Mert Günok Kimdir? Türkiye Milli Takımının kahramanı Mert Günok'un hangi takımda oynuyor? Haber

Mert Günok Kimdir? Türkiye Milli Takımının kahramanı Mert Günok'un hangi takımda oynuyor?

Türkiye'nin Euro 2024 çeyrek finalinde Avusturya'yı 2-1 mağlup etmesinde kritik bir rol oynayan Mert Günok'un başarıları ve özel hayatı merak konusu oldu. Mert Günok kimdir? Hangi takımlarda oynadı? Karabük doğumlu olan Mert Günok, futbol kariyerine babası gibi kaleci olarak adım attı. Kocaelispor ve Fenerbahçe altyapılarında yetişen Günok, profesyonel kariyerine Fenerbahçe'de başladı ve ardından Bursaspor, Başakşehir ve son olarak Beşiktaş kulüplerinde forma giydi. Milli Takım Yolculuğu: Mert Günok, Türkiye Milli Takımı'nda U-16'dan başlayarak A Milli Takım kadrosunda uzun yıllar görev aldı. 2012'den beri milli formayı başarıyla taşıyan Günok, Euro 2024'te de önemli bir performans sergileyerek Türkiye'yi son sekize taşıdı. Mert Günok kim ile evli? 2015 yılında moda tasarımcısı Aslı Günok ile evlenen Mert Günok'un Ala adında bir çocuğu bulunuyor. Başarılarıyla olduğu kadar ailesiyle de mutlu bir hayat süren Günok, futbol kariyerindeki başarılarını özel hayatındaki dengeyle birleştirmeyi başarıyor. Euro 2024 Performası Dün geceki çeyrek finalde Türkiye'nin kalecisi olarak sahne alan Mert Günok, ikinci yarının uzatma dakikalarında Avusturya'nın çılgınca bir eşitlik arayışında olduğu sırada Christoph Baumgartner'in kafa vuruşunu mucizevi bir kurtarışla önledi. Bu kritik müdahale, Türkiye'nin Euro 2024'te yarı finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

"Penaltı Canavarı" kaleci Altay Kartal, gönülleri fethetti! Haber

"Penaltı Canavarı" kaleci Altay Kartal, gönülleri fethetti!

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER)- Adana Demirspor'un penaltı atışlarında maçı kaybetmesiyle birlikte, Beşiktaş PAF takımının eski oyuncusu ve "Penaltı Canavarı" olarak anılan kaleci Altay Kartal tekrar gündeme geldi.  Bir zamanlar Beşiktaş PAF takımının kalecisi olarak başladığı kariyerinde Tigana tarafından keşfedilen Kartal, Tigana tarafından takıma alınmış ve "Penaltı Canavarı" olarak ün kazanmıştı. 18 yaşında Beşiktaş'ın Trabzon ile oynadığı maçta Cordoba'dan sonra takıma katılan ve "Penaltı Canavarı" olarak ünlenen Altay Kartal, 15 yaşında Milli takıma seçilmiş, Galatasaray, Fenerbahçe, Ankara Gençlerbirliği gibi takımların dikkatini çekmesine rağmen, Milli Takım Alt Yapı sorumlusu rahmetli Gündüz Tekin Onay'ın isteği üzerine Beşiktaş'a Profesyonel olarak transfer olmuştu.  Almanya ve Hollanda kamplarında dikkat çeken Altay, birçok Avrupa kulübünün ilgisini çekti, ancak Tigana'nın ayrılması sonucu Aydın Spor'a kiralık olarak gönderildi. Ancak Altay Kartal, Aydın Spor'da talihsiz bir kaza geçirerek omuzundan sakatlandı ve iyileşmesi uzun bir süre aldı. Sakatlığını atlatan genç kaleci, maç eksiğini gidermek için amatör liglere dönmeyi tercih etti.  Şu anda Mersin Erdemli Belediyespor‘un kalesini koruyan deneyimli kaleci, takımını penaltı kurtarışlarıyla şampiyonluğa taşıdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Fındıkpınarı turnuvasına da Davultepe Spor'un daveti üzerine katılan Altay Kartal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yarı final ve final maçlarında sergilediği etkileyici penaltı kurtarışlarıyla bir kez daha gönüllere taht kurdu ve Davultepe Spor'un şampiyon olmasına önemli katkı sağladı.

Hatayspor'un altyapı kalecisi Emir, seçildiği milli takımda kalıcı olmak istiyor: Haber

Hatayspor'un altyapı kalecisi Emir, seçildiği milli takımda kalıcı olmak istiyor:

HATAY (AA) - CEM GENCO - Atakaş Hatayspor'un altyapı kalecisi 15 yaşındaki Emir Dadük, gösterdiği performansla milli takıma seçilme başarısı gösterdi.Gönül verdiği bordo-beyazlı ekibi tribünden destekleyen Emir, 5,5 yıl önce takımın altyapısına girdi.Süper Lig'de mücadele eden Atakaş Hatayspor'un iç saha maçlarında top toplayıcılık da yapan Emir, kaleci antrenörü Mehmet Öz sayesinde kendisini daha da geliştirdi.İstanbul'da TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde 9-14 Ocak'ta 15 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın hazırlık kampına katılan Emir, gösterdiği performansla hayalini kurduğu milli takıma seçildi.Genç file bekçisi, milli takımda kalıcı olmak ve yeni hedefleri için antrenmanlarını sürdürüyor.- "Milli takımda kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım"Atakaş Hatayspor altyapısında oynayan kaleci Emir Dadük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A takımda forma giymek istediğini anlattı.Futbol kariyerine küçük yaşta başladığını anlatan kaleci Emir, "Futbol kursuna giderken orada beni hocalarım keşfetti. O günden bu yana çalışmalarıma ara vermeden devam ettim. Bir süre sonra da Hatayspor'da idmanlara çıkmaya başladım. Kulüpte Mehmet hocamla tanıştım ve onun da destekleriyle üzerine koyarak çalışmalarımı sürdürdüm." diye konuştu.Emir, emeklerinin karşılığını aldığını ve milli takıma seçilmenin mutluluğu yaşadığını söyledi.Milli takımda kalıcı olmak için elinden geleni yapacağını anlatan Emir, şöyle devam etti:"Çok emek verdik ve çalışmalarımız sonucunda milli takım aday kadrosunda yer aldım. Hedeflerime ulaştım, inşallah devamımı getirmek istiyorum. Aday kadroya davet edilmediğim dönemlerde çok üzülüyordum. Milli takıma gitmek ve o anı yaşamak çok güzel bir duyguydu. Milli takımda kalıcı olmak için elimden geleni yapacağım. Bir sonraki hedefim, profesyonel sözleşme imzalayarak Atakaş Hatayspor'umuzda formayı terletmek."Emir, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'yı örnek aldığını ve onun gibi başarılı olmak istediğini belirtti.- Kaleci antrenörü Öz: "Hatayspor'umuza bir sporcu kazandırdığımıza inanıyoruz"Atakaş Hatayspor altyapı kaleci antrenörü Mehmet Öz de Emir'in başarılı bir file bekçisi olduğunu söyledi.Emir'in milli takıma seçilebilmek için büyük çaba gösterdiğini anlatan Öz, şöyle konuştu:"Geçen sezonun ilk maçından sonra 14 Yaş Altı Milli Futbol Takımı aday adayı kadrosunda kaleci Emir'in ismi geçti ama daha sonra davet alamadık. O olay kalecimi çok üzdü ve motivasyonunu düşürmüştü. Bu sezon başından itibaren Emir'in tüm maçlarını kayıt altına alıp her maç sonrası analizlerini yaparak, TFF Scout Sistemi'ne yükledik. Bu sayede milli takım hocalarının Emir'i görmesini sağladık. Çok şükür emeğimizin de karşılığını bu sezon aldık. Türk sporuna, Atakaş Hatayspor'umuza bir sporcu kazandırdığımıza inanıyoruz."Öz, Emir'in bir kalecide bulunması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu ve ileride çok iyi yerlere geleceğine inandığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.