TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merih Demiral Kimdir? Kaç yaşında, nereli, eşi kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Türkiye Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'ya attığı iki golle dikkatleri üzerine çeken Merih Demiral'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Melih Demiral kimdir? Eşi kimdir? İşte kariyeri...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
Merih Demiral Kimdir? Kaç yaşında, nereli, eşi kimdir? Hangi takımlarda oynadı?

Türkiye Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaştığı maçta attığı iki golle dikkatleri üzerine çeken Merih Demiral, futbol kariyerine Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde başladı. İşte Merih Demiral'ın hayatı ve futbol kariyeri hakkında detaylar:

Merih Demiral kimdir?

Merih Demiral, 5 Mart 1998 tarihinde Kocaeli, Karamürsel'de dünyaya geldi. Futbola doğduğu şehrin takımı Karamürsel İdman Yurdu'nda başladı ve daha sonra Fenerbahçe altyapısına geçiş yaptı.

Merih Demiral hangi takımlarda oynadı?

Profesyonel kariyerinde öne çıkan dönemler şu şekildedir:

Alanyaspor (2018): Ağustos 2018'de Süper Lig ekibi Alanyaspor'a kiralandı ve başarılı performansıyla dikkat çekti.
Sassuolo (2019-2020): Serie A ekibi Sassuolo'ya kiralık olarak gitti ve burada gösterdiği performansla Juventus'un dikkatini çekti.
Juventus (2019-2021): 2019 yılında 19,5 milyon Avro bedelle Juventus'a transfer oldu. Juventus formasıyla Serie A şampiyonluğu yaşadı.
Atalanta (2021-2023): 2021 yazında Atalanta'ya kiralık olarak transfer oldu.
El-Ehli (2023-): 2023 yılında Suudi Profesyonel Ligi takımlarından El-Ehli'ye transfer oldu ve burada futbol kariyerini sürdürmektedir.

merih demiral hangi takımlarda oynadı

Milli Takım Kariyeri

Merih Demiral, Türkiye Milli Futbol Takımı formasını ilk kez 2018 yılında giydi ve o günden bu yana 40'tan fazla kez milli formayı temsil etti. Türkiye'yi 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da başarıyla temsil etti.

merih demiral milli takım

Merih Demiral'in eşi kimdir?

Demiral, Artvin'in Arhavi ilçesinden Karamürsel'e göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Futbol kariyerinde başarılar elde ettiği dönemlerde zorlu kişisel yaşam deneyimleri de oldu. 2012 yılında Fenerbahçe U-15 takımındayken annesi trafik kazasında hayatını kaybetti. 2021 yılında İsviçreli model Heidi Lushtaku ile evlendi ve bu evlilikten iki oğlu oldu.

merih demiral eşi

Merih Demiral'in EURO 2024 ve Avusturya Maçındaki başarıları

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaşan Türkiye Milli Futbol Takımı'nda Merih Demiral, 57. saniyede attığı golle Türk futbol tarihine geçti. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında bir gol daha kaydeden Demiral, takımının çeyrek finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

merih demiral bozkurt işareti

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.