TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekya - Türkiye Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Muhtemel 11'ler

A Milli Takım, Çekya ile karşılaşarak gruptan çıkma mücadelesi verecek. Grupta ikinci sırada yer alan milliler, son 16 turuna yükselmek için sahaya çıkıyor. Maçın başlama saati ve yayın bilgileri haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
Çekya - Türkiye Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Muhtemel 11'ler

EURO 2024 F Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, gruptaki son maçında Çekya ile karşı karşıya geliyor. Portekiz'e mağlup olduktan sonra üç puanla grupta ikinci sırada yer alan Ay-yıldızlılar, Çekya karşısında alacakları puan veya puanlarla son 16 turuna yükselmeyi hedefliyor. Çekya-Türkiye karşılaşması, Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda oynanacak ve Rumen hakem Kovacs tarafından yönetilecek. A Milli Takım'a grup ikinciliği için beraberlik yetecek. Olası mağlubiyette ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu belirleyici olacak.

türkiye çekya maçı

Çekya - Türkiye Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Çekya - Türkiye mücadelesi, bugün saat 22:00'de Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda başlayacak. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Dileyen izleyiciler Tabii uygulaması üzerinden mücadeleyi takip edebilir.

Milli Takım'ın Durumu

Ay-yıldızlılar, EURO 2024’e Gürcistan galibiyetiyle başladı ancak Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Çekya ise grupta Portekiz'e yenilip, Gürcistan ile berabere kalarak 1 puan topladı. Bu sonuçlarla grupta 3. sırada yer alan Çekya, Türkiye karşısında son maçına çıkacak.

Grupta İkinci Olmak İçin Beraberlik Yetecek

A Milli Takım, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 3 puan topladı. Portekiz aldığı iki galibiyetle liderliği garantiledi. Ay-yıldızlı ekibimize grup ikinciliği için beraberlik yeterli olacak. Galibiyet veya beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükselecekler. Mağlubiyet durumunda ise Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybı yaşaması beklenecek. Böyle bir durumda Türkiye, 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse yine bir üst tura yükselebilecek. Gürcistan'ın kazanması halinde ise Türkiye grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

Son 16 Turundaki Muhtemel Rakipler

Milli Takım grubu 2. sırada tamamlarsa D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile eşleşecek. Türkiye en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde ise İspanya ya da İngiltere ile karşılaşacak.

Eksik Oyuncular ve Kadro Tercihleri

A Milli Takım’da Çekya mücadelesinde Montella’nın kadro tercihi merakla bekleniyor. Orkun Kökçü ve Mert Günok'un sakatlıkları devam ediyor. Abdülkerim Bardakcı ise cezalı durumda. İrfan Can Kahveci ve Arda Güler’in kadroda yer alması bekleniyor.

Türkiye ve Çekya Arasında 12. Karşılaşma

Türk Milli Futbol Takımı, Çekya ile 7'si özel, 4'ü resmi olmak üzere 11 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda takımlar beşer kez galip gelirken, bir kez berabere kaldı. Türkiye, Çekya karşısında 15 gol atarken, kalesinde 21 gol gördü. İki takım en son 19 Kasım 2022'de Gaziantep'te karşılaştı ve Türkiye, Enes Ünal ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 galip geldi.

Muhtemel 11

Milli Takım'ın sahaya Altay; Mert Müldür, Kaan, Merih, Ferdi; İsmail, Hakan; Barış Alper, Yusuf, Kerem ve Kenan on biriyle çıkması bekleniyor.

Türkiye'nin Çekya karşısında alacağı sonuç, gruptaki kaderini belirleyecek. Tüm gözler Ay-yıldızlı ekibin bu kritik mücadelede göstereceği performansta olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.