TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#A Milli Takım

İLKHABER-Gazetesi - A Milli Takım haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, A Milli Takım haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

A Milli Takım, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşacak Haber

A Milli Takım, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek finale kalan ve Hollanda ile eşleşen A Milli Takım'da gollerin dağılımı dikkati çekiyor. İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki milli takım, 'Forvetsiz' oynuyor eleştirileri alırken, turnuvanın en golcü 3. takımı konumunda bulunuyor. Ay-yıldızlı ekibin 4 maçta kaydettiği 7 gole, 6 farklı oyuncu imza attı. Milli takımın, EURO 2024'te çeyrek finale gelene kadar oynadığı maçlarda Merih Demiral (2), Mert Müldür, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun fileleri havalandırdı. Turnuva öncesinde de benzer tablo Montella yönetimindeki milli takımın bu gol dağılımının benzeri, turnuva öncesinde oynanan maçlarda da görüldü. Milli takımın, Montella yönetiminde EURO 2024 öncesinde oynadığı 8 maçta attığı 11 golün 9'u da farklı oyunculardan geldi. EURO 2024 öncesinde 5'i özel 3'ü resmi maçlarda Barış Alper Yılmaz (2), Cenk Tosun (2), Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız, Yusuf Sarı, Yusuf Yazıcı ve Hakan Çalhanoğlu gol sevinci yaşadı. Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez 3 galibiyet A Milli Takım, Vincenzo Montella ile birçok ilki de başararak EURO 2024'te yoluna devam ediyor. Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez çeyrek final oynayacak ay-yıldızlı ekip, organizasyon tarihinde ilk kez 3 galibiyete ulaştı. Montella yönetimindeki Türkiye, EURO 2024'te oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanırken, 1'inden mağlubiyetle ayrıldı. Milli takım, çeyrek final oynadığı EURO 2000'de tek, EURO 2008'de ise 2 galibiyet elde etmişti. EURO 2000'de gruptan çıkıp o dönemde son 16 turu olmadığı için doğrudan çeyrek finale yükselen milli takım, o şampiyonada yalnızca Belçika'yı mağlup etmiş, İsveç'le berabere kalmıştı. Açılış maçında İtalya'ya kaybeden Türkiye, çeyrek finalde de Portekiz'e 2-0 mağlup olarak elenmişti. Milli takım, yarı final oynadığı EURO 2008'de de İsviçre ve Çekya'yı mağlup etmiş, grup aşamasından sonra çıktığı Hırvatistan karşılaşmasında ise rakibine penaltılarla üstünlük kurarak yarı finale Montella'nın turnuva öncesi ilkleri A Milli Futbol Takımı, ilk kez büyük bir turnuvaya Montella yönetiminde eleme gruplarını lider tamamlayarak katılma hakkı elde etti.Milli takımı ilk kez bir büyük turnuvaya taşıyan yabancı teknik adam olan Montella, gruplardan çıkma başarısına da imza attı. Avrupa Şampiyonası'na katılırken grup aşamasında Hırvatistan'ı tarihinde ilk kez deplasmanda mağlup eden milli takım, Almanya'yı da 72 yıl sonra ilk kez deplasmanda yendi. Ay-yıldızlı ekip, Letonya ile Türkiye'de oynadığı karşılaşmalarda ilk galibiyetini 2023 yılında elde etti. Rakibiyle daha önce Türkiye'de oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılan milliler, EURO 2024 Elemeleri'nde Konya'da oynadığı maçı 4-0 kazanarak beraberlik serisine son verdi.ükselmişti. Ay-yıldızlı ekip, yarı finalde ise Almanya'ya mağlup olmuştu.

7 Farklı dilde Mert Günok! Günok'un olağanüstü kurtarışıyla Türkiye Çeyrek finale yükseldi Haber

7 Farklı dilde Mert Günok! Günok'un olağanüstü kurtarışıyla Türkiye Çeyrek finale yükseldi

TRT ekranlarında heyecanla takip edilen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mücadelenin uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyon ise adeta nefesleri kesti. MERT GÜNOK MUCİZE YARATIYOR Skor 2-1 iken Avusturyalı futbolcu Prass'ın sol kanattan yaptığı ortasında Baumgartner'in ceza sahasında kafa vuruşunu milli takımımızın kalecisi Mert Günok, son saniyelerde inanılmaz bir refleks ile kurtardı. Bu kurtarışla golü engellediği pozisyonda, penaltıların bile gol beklentisinin 0.75 olarak kabul edildiği göz önüne alındığında Mert Günok'un ne kadar kritik bir kurtarış yaptığı ortaya çıkıyor. Gol beklentisinin 0.94 olarak açıklandığı bu pozisyon, Mert Günok'un olağanüstü yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi. SOSYAL MEDYADA GÜNDEMDE Mert Günok'un bu muhteşem kurtarışı, futbolseverler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran pozisyonla ilgili birçok yorum ve paylaşım yapıldı. MERT GÜNOK'UN KURTARIŞI MAÇA DAMGA VURDU Mert Günok'un uzatma dakikalarında yaptığı kurtarış, maçın kaderini değiştirdi. Avusturya'nın beraberlik golünü engellemesiyle Milli Takımımız çeyrek finale yükselme şansını korudu ve bu şansı sonuna kadar değerlendirmeyi başardı. MİLLİ TAKIMIMIZ ÇEYREK FİNALDE HOLLANDA İLE KARŞILAŞACAK A Milli Takımımız, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak. Hollanda karşısında da zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Ancak Mert Günok'un bu gibi kritik kurtarışları yapabilecek güce sahip olması, bize büyük bir umut veriyor.

EURO 2024 Çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı belli oldu! Haber

EURO 2024 Çeyrek final eşleşmeleri ve maç programı belli oldu!

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan çeyrek finale taşındı. Son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı, Hollanda'nın rakibi oldu. Grup aşamalarının ardından son 16 turunda eleme maçları ile heyecan devam etti. 29 Haziran tarihinde başlayan son 16 turu, Avusturya-Türkiye mücadelesiyle sona erdi. İsviçre, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda ve Türkiye'nin çeyrek finale yükseldiği karşılaşmalarda çekişme dolu dakikalar yaşandı. Son 16 Turu Sonuçları: İsviçre - İtalya: 2-0 Almanya - Danimarka: 2-0 İngiltere - Slovakya: 2-1 İspanya - Gürcistan: 4-1 Fransa - Belçika: 1-0 Portekiz - Slovenya: 3-0 Romanya - Hollanda: 0-3 Avusturya - Türkiye: 1-2 Çeyrek Final Eşleşmeleri: 5 Temmuz Cuma: 19.00 İspanya - Almanya (Stuttgart Arena) 22.00 Portekiz - Fransa (Volkspark) 6 Temmuz Cumartesi: 19.00 İngiltere - İsviçre (Düsseldorf Arena) 22.00 Hollanda - Türkiye (Olympiastadion) A MİLLİ TAKIM, HOLLANDA'YI YENEREK YARI FİNALE YÜKSELMEK İSTİYOR A Milli Futbol Takımı, çeyrek finalde Hollanda'yı yenerek yarı finale yükselmek için büyük bir mücadele verecek. Teknik direktör Montella ve oyuncuları, bu zorlu karşılaşmadan galip ayrılmak için oldukça motive. Tüm futbolseverler, A Milli Takım'ın Hollanda'yı yenerek yarı finale yükselmesini büyük bir heyecanla bekliyor.

Büyükekşi: Bu galibiyet Türk milletine armağan olsun, hedefimiz yarı final! Haber

Büyükekşi: Bu galibiyet Türk milletine armağan olsun, hedefimiz yarı final!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'te çeyrek finale yükselmesinin ardından yaptığı açıklamada, büyük bir sevinç ve gurur yaşadıklarını dile getirdi. Büyükekşi, bu galibiyeti Türk milletine armağan olarak sunduklarını ve hedeflerinin yarı final olduğunu söyledi. "ADIM ADIM ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİK" Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen milli takımı tebrik eden Büyükekşi, "2008'den sonra ilk defa çeyrek finaldeyiz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hocamıza, futbolcularımıza ve sahada itici bir güç olan taraftarımıza çok minnettarım. Bizim için gurur verici, 85 milyon Türkiye şuan ayaktalar. Birlik beraberlik son derece önemliydi. Ülkemizin böyle şeylere ihtiyacı var. Çünkü Türk milleti en güzel şeylere layıktır. Bu galibiyetin Türk milletine armağan olmasını diliyorum" dedi. "HEDEFİMİZ YARI FİNAL VE DAHA İLERİ" Çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak milli takıma olan inancını vurgulayan Büyükekşi, "Hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar, öncellikle yarı finale adım adım başarabilirsek. Bundan sonra önümüz açık diyoruz. Türk milleti bu başarıları özlemişti. İnşallah bundan sonra bu başarılar sürdürülebilir olur." şeklinde konuştu. 2032 AVRUPA ŞAMPİYONASI HEDEFİ TEKRARLANDI 2032 yılında İtalya ile birlikte düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin şampiyon olma hedefini de yineleyen Büyükekşi, "Şuanda Avrupa Şampiyonası’nda mücadelede eden en genç takım Türkiye oldu. Buda bizim için ayrı bir gururdur. 18 yaşındaki gençleri hocamız sahaya sürüyor. Gerçekten gurur verici bir durumdu. İnşallah bunların sayıları daha da artacak. 2002’den beri Türkiye 22 yıldır Dünya Kupası’na katılamıyor. Bundan sonraki hedef, Dünya Kupası’na katılmak. Biz hocamıza, futbolcularımıza ilk günden beri güveniyoruz. Portekiz maçından sonrada söyledik. Çok şükür bizi mahcup etmediler. En Büyük Türkiye" diye konuştu. Büyükekşi, açıklamasının sonunda Türk futboluna verdikleri destekten dolayı tüm taraftarlara da teşekkür etti.

Rangnick: Şans bizden yana değildi, Türkiye maçı uzatmalara gitseydi kazanabilirdik Haber

Rangnick: Şans bizden yana değildi, Türkiye maçı uzatmalara gitseydi kazanabilirdik

Avusturya Milli Takım Teknik Direktörü Ralf Rangnick, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda A Milli Takım'a 2-1 yenilerek elenmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Rangnick, maçın uzatmalara gitmesi halinde Avusturya'nın kazanma şansı olduğunu savundu. "FİZİKSEL AVANTAJ BİZDEYDİ AMA YETERİNCE GOL ATAMADİK" Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rangnick, "Şans bizden yana değildi. Maç uzatmalara gitseydi kazanma şansımız olurdu. Çünkü Türk Milli Takımı sona doğru iyice yorulmuştu. Fiziksel avantaj bizdeydi. Fakat 6-1 kazandığımız bir maçın ardından bu sefer sadece 1 gol atabildik. Yeterince gol atamadık ve yeterince fırsat oluşturamadık. Set oyununda da iyi bir performans ortaya koyamadık." dedi. "MERİH DEMİRAL'IN GOLÜ MAÇIN DÖNÜŞ NOKTASIYDI" Rangnick, 2-0 gerideyken buldukları gole rağmen beraberliği sağlayamadıklarını belirterek, "Üç oyuncumuz kafa toplarında son derece iyi ama Merih Demiral yine de gol atmayı başardı. 2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama olmadı." ifadelerini kullandı. "ELİMİZE GEÇEN FIRSATLARI KAÇIRDIK" Avusturya'nın elenmesinin sebeplerini değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Kendimizi eleştireceksek şunu söyleyebiliriz, elimize geçen fırsatları yeterince değerlendiremedik. Set oyunlarında da iyi bir savunma yapamadık." sözlerini ekledi. "TÜRKİYE MAÇI SEYİR ZEVKİ YÜKSEKTİ" Rangnick, Türkiye maçının seyir zevki yüksek bir maç olduğunu da vurgulayarak, "Avrupa Şampiyonası'nda oynadığımız 4 maçın da seyir zevki yüksek maçlar olduğunu söyleyebilirim. Bugün de buna dahil. Her şey istediğimiz gibi gitmedi, birkaç pası daha iyi değerlendirebilirdik ama 4 zevkli ve tempolu maç oynadık. Uyuyakaldığım maçlar da gördüm, bu maç öyle olmadı." diye konuştu. "DÜNYA KUPASI HEDEFİ HALA MASADA" Rangnick, Avusturya'nın Dünya Kupası'na kalma şansının hala yüksek olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. "HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK" Avusturya'nın elenmesinin ardından hayal kırıklığı yaşadıklarını da ifade eden Rangnick, "Bugün ülkemize döneceğimizi hiç düşünmüyordum, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorduk. Bir sonraki maça hazırlanırız diye düşünüyorduk. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık. Bundan ders çıkarmalıyız. Günün sonunda bir takım yoluna devam ediyor. Bizim için hakim duygu hayal kırıklığı ama çok uzun yıllardır bu seviyelere gelemiyorduk, bu seviyelerde kalmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.