TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu Lamine Yamal, İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı!​​​​​​​

16 yaşındaki Lamine Yamal, EURO 2024'te attığı muhteşem golle İspanya'yı finale taşıdı ve turnuva tarihine adını yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu Lamine Yamal, İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı!​​​​​​​

İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı! Avrupa Futbol Şampiyonası'nda unutulmaz gollerin arasına giren bir yenisi eklendi. İspanya'nın genç yeteneği Lamine Yamal, EURO 2024 yarı final maçında Fransa'ya attığı harika golle takımını finale taşıdı. 1-0 geride olan İspanya'yı ayağa kaldıran Yamal, ceza sahası dışından müthiş bir vuruşla topu üst köşeye gönderdi. Bu gol, 16 yaş ve 362 günlük Yamal'ı turnuva tarihinin en genç golcüsü yaptı.

BARCELONA'DA BAŞLAYAN YÜKSELİŞ

Yamal'ın bu başarısı sürpriz olmadı. Genç oyuncu, Barcelona'da geçirdiği muhteşem sezonda da birçok rekor kırmıştı. Takımın en genç oyuncusu ve golcüsü olan Yamal, La Liga'da da gol atan en genç oyuncu unvanını elde etmişti.

"KAZANMAK, KAZANMAK VE KAZANMAK"

13 Temmuz'da, yani EURO 2024 finalinden bir gün önce 17 yaşına basacak olan Yamal, doğumgünü dileğinin "kazanmak, kazanmak ve kazanmak" olduğunu söyledi. 

RABİOT'NUN SÖZLERİNE YANIT

Yarı final maçı öncesi Fransız orta saha oyuncusu Adrien Rabiot, Yamal hakkında "Turnuvada şu ana kadar gösterdiğinden daha fazlasını sergilemeli" yorumunu yapmıştı. Yamal ise attığı golle bu yoruma en iyi şekilde yanıt verdi ve maç sonunda kameralara "Şimdi söyle, şimdi söyle" diyerek sevincini ifade etti. Maç sonrası basın toplantısında ise bu sözlerin kime olduğunu bilen kişinin bildiğini söyledi ve milli takımla finale yükselmenin hayallerini gerçekleştirdiğini belirtti.

Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu Lamine Yamal, İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı! 2​​​​​​​

FİNALDE RAKİP KİM OLURSA OLSUN...

Pazar günü Berlin'de oynanacak final maçı öncesi Yamal, rakip tercihinin olmadığını ve finalde kim olursa olsun ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerektiğini söyledi. Genç oyuncu, finallerin genellikle eşit güçlerin mücadelesi olduğunu ve bekleyeceklerini belirtti.

İspanya'nın finaldeki rakibi, bugün oynanacak İngiltere - Hollanda maçıyla belli olacak. Yamal'ın bu maçta da gösterdiği performansı tekrarlayıp tekrarlamayacağı ise merak konusu. Ancak şimdiden Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu olarak anılmaya başlanan Yamal'ın geleceği parlak görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.