TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# İspanya

İLKHABER-Gazetesi - İspanya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İspanya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Euro 2024 Şampiyonu İspanya: 4. kez zirvede! Haber

Euro 2024 Şampiyonu İspanya: 4. kez zirvede!

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan fırtınası yaşandı. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan final maçında İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Fransız hakem François Letexier'in yönettiği mücadele nefesleri kesti. İlk yarıda iki takımın da atakları sonuçsuz kalırken, ikinci yarıda goller arka arkaya geldi. İSPANYA'DAN HIZLI BAŞLANGIÇ İkinci yarıya hızlı başlayan İspanya, 47. dakikada Yamal'ın pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Nico Williams'ın golüyle 1-0 öne geçti. İNGİLTERE EŞİTLİĞİ YAKALADI 73. dakikada Bellingham'ın ceza sahası dışına pasında Cole Palmer sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. İSPANYA'DAN ŞAMPİYONLUK GOLÜ 86. dakikada sol kanattan Marc Cucurella'nın ceza sahasına ortasında Marc Cucurella topu ağlara gönderdi ve İspanya'yı 2-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya, 4. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. İSPANYA REKOR KIRDI Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde bugüne kadar en fazla Almanya ile İspanya kazanmıştı. İki ülke de 3'er kez mutlu sona ulaşmıştı. İspanya, bugün oynanan karşılaşmada ise İngiltere'yi yenerek tarihinde bu kupayı 4. kez elde ederek en fazla şampiyon olan ülke oldu. Daha önce 4 kez final oynama başarısı gösteren İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de mutlu sona ulaşmış, 1984'te ise ikinciliği elde etmişti. İSPANYA VE İNGİLTERE FİNALE NASIL GELDİLER? Şampiyonada B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile oynayan İspanya, grubu 9 puanla lider tamamladı. İspanyollar, son 16 turunda Gürcistan'ı 4-1, çeyrek finalde ev sahibi Almanya'yı 2-1, yarı finalde de Fransa'yı 2-1'lik skorla yenerek finale yükseldi. C Grubu'nda Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile oynayan İngiltere ise 1 galibiyet, 2 beraberlik sonucunda aldığı 5 puanla lider olarak bir üst tura çıktı. İngilizler son 16 turunda Slovakya'yı 2-1 ile geçerken, çeyrek finalde de İsviçre karşısında 1-0 geriden gelip penaltılarla yarı finale yükseldi.

Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu Lamine Yamal, İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı!​​​​​​​ Haber

Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu Lamine Yamal, İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı!​​​​​​​

İspanya'yı EURO 2024 Finaline taşıdı! Avrupa Futbol Şampiyonası'nda unutulmaz gollerin arasına giren bir yenisi eklendi. İspanya'nın genç yeteneği Lamine Yamal, EURO 2024 yarı final maçında Fransa'ya attığı harika golle takımını finale taşıdı. 1-0 geride olan İspanya'yı ayağa kaldıran Yamal, ceza sahası dışından müthiş bir vuruşla topu üst köşeye gönderdi. Bu gol, 16 yaş ve 362 günlük Yamal'ı turnuva tarihinin en genç golcüsü yaptı. BARCELONA'DA BAŞLAYAN YÜKSELİŞ Yamal'ın bu başarısı sürpriz olmadı. Genç oyuncu, Barcelona'da geçirdiği muhteşem sezonda da birçok rekor kırmıştı. Takımın en genç oyuncusu ve golcüsü olan Yamal, La Liga'da da gol atan en genç oyuncu unvanını elde etmişti. "KAZANMAK, KAZANMAK VE KAZANMAK" 13 Temmuz'da, yani EURO 2024 finalinden bir gün önce 17 yaşına basacak olan Yamal, doğumgünü dileğinin "kazanmak, kazanmak ve kazanmak" olduğunu söyledi.  RABİOT'NUN SÖZLERİNE YANIT Yarı final maçı öncesi Fransız orta saha oyuncusu Adrien Rabiot, Yamal hakkında "Turnuvada şu ana kadar gösterdiğinden daha fazlasını sergilemeli" yorumunu yapmıştı. Yamal ise attığı golle bu yoruma en iyi şekilde yanıt verdi ve maç sonunda kameralara "Şimdi söyle, şimdi söyle" diyerek sevincini ifade etti. Maç sonrası basın toplantısında ise bu sözlerin kime olduğunu bilen kişinin bildiğini söyledi ve milli takımla finale yükselmenin hayallerini gerçekleştirdiğini belirtti. ​​​​​​​ FİNALDE RAKİP KİM OLURSA OLSUN... Pazar günü Berlin'de oynanacak final maçı öncesi Yamal, rakip tercihinin olmadığını ve finalde kim olursa olsun ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerektiğini söyledi. Genç oyuncu, finallerin genellikle eşit güçlerin mücadelesi olduğunu ve bekleyeceklerini belirtti. İspanya'nın finaldeki rakibi, bugün oynanacak İngiltere - Hollanda maçıyla belli olacak. Yamal'ın bu maçta da gösterdiği performansı tekrarlayıp tekrarlamayacağı ise merak konusu. Ancak şimdiden Avrupa futbolunun yeni harika çocuğu olarak anılmaya başlanan Yamal'ın geleceği parlak görünüyor.

EURO 2024'te ilk finalist İspanya oldu Haber

EURO 2024'te ilk finalist İspanya oldu

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Yarı Final karşılaşmasında İspanya, Fransa'yı 2-1 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu. Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa ile İspanya, yarı finalde karşı karşıya geldi. Sloven hakem Slavko Vincic'in düdük çaldığı müsabaka Allianz Arena'da oynandı. İspanya'nın Almanya ile oynadığı çeyrek final maçında kırmızı kart gören Dani Carvajal ile sarı kart cezalısı Robin Le Normand kadroda yer almadı. Carvajal'ın yerine sağ bekte forma şansı bulan Jesus Navas, yarı finalde turnuva tarihinde en yaşlı (38) oyuncu olurken, İspanyolların genç yeteneği Lamine Yamal ise bu turda forma giyen en genç oyuncu olarak tarihe geçti. Tempolu başlayan mücadelede ilk golü Fransızlar buldu. 9. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kylian Mbappe'nin arka direğe ortasında Kolo Muani kafayla topu filelere gönderdi. İspanya'da Lamine Yamal, 21. dakikada ceza yayı önünden yaptığı plase vuruşla direğe de çarpan top filelere gitti ve takımı adına eşitliği sağladı. İspanyollar 4 dakika sonra ise öne geçti. Jesus Navas'ın ortasında savunmadan seken topu kontrol eden Dani Olmo, rakibinden şık sıyrılarak yaptığı şutta çizgide Kounde'nin müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Taraflar soyunma odasına 2-1'lik skorla girdi. Müsabakanın ikinci yarısına Fransızlar etkili başlarken, 2 net pozisyon yakaladı. Kalan bölümde Fransa'nın atakları sürse de gol sesi çıkmadı ve Luis de la Fuente'nin öğrencileri sahadan 2-1 galip ayrıldı. Adını finale yazdıran İspanya, Avrupa Şampiyonası tarihinde 5. kez finale çıktı. Fransa filelerini havalandıran Lamine Yamal (16 yaş 362 gün), Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç oyuncu rekorunu kırmayı başardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.