TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7 Farklı dilde Mert Günok! Günok'un olağanüstü kurtarışıyla Türkiye Çeyrek finale yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mert Günok'un uzatma dakikalarında yaptığı kurtarış ise olay oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:47
Kaynak: Haber Merkezi

TRT ekranlarında heyecanla takip edilen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mücadelenin uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyon ise adeta nefesleri kesti.

MERT GÜNOK MUCİZE YARATIYOR

Skor 2-1 iken Avusturyalı futbolcu Prass'ın sol kanattan yaptığı ortasında Baumgartner'in ceza sahasında kafa vuruşunu milli takımımızın kalecisi Mert Günok, son saniyelerde inanılmaz bir refleks ile kurtardı. Bu kurtarışla golü engellediği pozisyonda, penaltıların bile gol beklentisinin 0.75 olarak kabul edildiği göz önüne alındığında Mert Günok'un ne kadar kritik bir kurtarış yaptığı ortaya çıkıyor. Gol beklentisinin 0.94 olarak açıklandığı bu pozisyon, Mert Günok'un olağanüstü yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEMDE

Mert Günok'un bu muhteşem kurtarışı, futbolseverler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran pozisyonla ilgili birçok yorum ve paylaşım yapıldı.

MERT GÜNOK'UN KURTARIŞI MAÇA DAMGA VURDU

Mert Günok'un uzatma dakikalarında yaptığı kurtarış, maçın kaderini değiştirdi. Avusturya'nın beraberlik golünü engellemesiyle Milli Takımımız çeyrek finale yükselme şansını korudu ve bu şansı sonuna kadar değerlendirmeyi başardı.

MİLLİ TAKIMIMIZ ÇEYREK FİNALDE HOLLANDA İLE KARŞILAŞACAK

A Milli Takımımız, çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacak. Hollanda karşısında da zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Ancak Mert Günok'un bu gibi kritik kurtarışları yapabilecek güce sahip olması, bize büyük bir umut veriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.