TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias Türkler için ne dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan sessiz kalmadı

Millî Savunma Bakanlığı, Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs Türkleri ve Türk ordusunu hedef alan açıklamalarını sert bir dille kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dendias'ın açıklamalarının "düzeysiz, yalan ve iftira dolu" olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
Yunanistan Savunma Bakanı Dendias Türkler için ne dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan sessiz kalmadı

T.C. Millî Savunma Bakanlığı, Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs Türkleri ve Türk ordusunu hedef alan açıklamalarını sert bir dille kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dendias'ın açıklamalarının "düzeysiz, yalan ve iftira dolu" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Türk ordusunun 1963-1974 yılları arasında Rum tarafınca zulme uğrayan Kıbrıs Türk halkını soykırım girişiminden kurtarma görevini uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan "garantörlük" hakkı çerçevesinde gerçekleştirdiği vurgulandı.

Türk askerinin cesareti sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmediği, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki askeri baskısının sona erdiği ve Yunan askeri rejiminin yıkılarak demokrasiye dönüşün sağlandığı belirtildi. Açıklamada, "Mehmetçik, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacaktır" ifadesine yer verildi.

Millî Savunma Bakanlığı, Dendias'ı iki ülke liderleri tarafından belirlenen ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir şekilde ilerletmeyi amaçlayan ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağırdı. Ayrıca, Dendias'ın Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokma çabalarının sonuç vermeyeceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi

recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs'ta yaptığı açıklamada durumu kınayarak, ''Adanın güneyinde maalesef kendilerini Kıbrıs adasının tek hakimi olarak gören şımarık bir zihniyet var. Rum lider, EOKA teröristlerini anma törenlerine katılıyor. Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimiz güneye geçtiğinde saldırıya uğruyor, güneydeki camiler kundaklanıyor. İşte geçenlerde maalesef, Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis’le bir araya geldik ve kendilerine, ‘Ayın 20’sinde biz Kuzey Kıbrıs’tayız, duydum ki sen de güneydesin, heralde bize sataşma yapmazsın…’' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.