TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kıbrıs

İLKHABER-Gazetesi - Kıbrıs haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kıbrıs haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Deprem Uzmanı Melih Baki'den, Manisa Soma'daki depremin ardından açıklama Haber

Deprem Uzmanı Melih Baki'den, Manisa Soma'daki depremin ardından açıklama

Adanalı Deprem Uzmanı Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, Manisa'nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Baki, açıklamasında, sıkıntılı sürecin devam ettiği bölgelere işaret etti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgilere göre, saat 01.36'da merkez üssü Manisa'nın Soma ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, yerin yaklaşık 10,24 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi. Depremin ardından, büyüklüğü 1,8 ile 3,1 arasında 4 artçı sarsıntı daha oldu. Manisa Valisi Enver Ünlü, merkez üssü Soma Büyükışıklar Mahallesi olan depremde, herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini ve ekiplerin sahada gerekli kontroller yaptığını duyurdu. Deprem uzmanı Melih Baki, açıklama yaptı Adanalı Deprem Uzmanı Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi Melih Baki ise söz konusu depreme ilişkin açıklama yaptı. Melih Baki, "Daha önce açıklamıştım. Basınç ve enerji birikimi, Kıbrıs, Ege ve Marmara Bölgesi'ne yönelmişti. Sıkıntılı süreç bu bölgelerde başlamıştı. Sıkıntılı süreç bu bölgelerde devam ediyor." ifadelerini kullandı. Baki, Kahramanmaraş ve Hatay depremleri ile 2. ana bloğun 11. metre hareket ettiğini ve Hatay'da hareket eden bloğun yerine oturduğunu da anımsatarak, şunları kaydetti: "Osmaniye, Kozan, Saimbeyli arasında biriken enerji Minnetli'de olan 5.7 depremi ile boşaldı. Adana, Hatay ve Osmaniye rahatladı. Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl Arasında 6.4 büyüklüğünde artçı deprem olursa, blok yerine oturacak ve o bölge de uzun yıllar rahatlayacak."

Ünlülerin Göz Kamaştıran Sahne Performansları ve Kazançları Ortaya Çıktı! Haber

Ünlülerin Göz Kamaştıran Sahne Performansları ve Kazançları Ortaya Çıktı!

Ramazan Bayramı yaklaşırken, ünlü şarkıcılar sahne performansları için hazırlıklarını tamamlıyor. Hem Türkiye'de hem de Kıbrıs'ta sevenleriyle buluşacak olan ünlüler, hayranlarına unutulmaz bir bayram deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Ancak bu etkinlikler sadece sanatın coşkusunu değil, aynı zamanda ünlülerin kazançlarını da yansıtıyor. Kimi ünlü isimler, sahne performansları karşılığında dudak uçuklatan miktarlarda ücret alacak. İşte, bu yılın bayram sahnelerinde boy gösterecek ünlülerin kazançlarına dair detaylar... Ünlülerin Servet Değerindeki Sahne Ücretleri Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok ünlü, Ramazan Bayramı boyunca Türkiye ve Kıbrıs'ta otellerde ve konser mekanlarında hayranlarıyla buluşacak. Ünlü şarkıcıların sahne performansları için aldıkları ücretler de merak konusu oldu. İşte, bu yıl sahne alacak ünlüler ve alacakları ücretler: Funda Arar: Kıbrıs'ta sahne alacak ve performansı karşılığında 1.5 milyon TL alacak. Linet: Hem Antalya'da hem de İstanbul'da sahne alacak, ardından Batum'da sevenleriyle buluşacak ve toplamda 5 milyon TL kazanacak. Aşkın Nur Yengi: Kıbrıs ve Antalya'da sahne alacak, toplamda 4 milyon TL kazanacak. Zara: Kıbrıs'ta sahne alacak ve performansı için 1 milyon TL alacak. İrem Derici: İstanbul'un Kartal ve Büyükçekmece ilçelerinde sahne alacak, toplamda 1 milyon 800 bin TL kazanacak. Melek Mosso: Kıbrıs'ta performans sergileyecek ve 5 milyon TL alacak. Koray Avcı: Kıbrıs'ta sahne alacak ve performansı karşılığında 2 milyon TL alacak. Derya Bedavacı: Kıbrıs, İstanbul ve Almanya'da sahne alacak, toplamda 3.5 milyon TL kazanacak. Alişan: Kıbrıs ve Alanya'da sahne alacak, toplamda 2 milyon 750 bin TL alacak. Deniz Seki: Antalya'da sahne alacak ve 1 milyon TL kazanacak. Sınan Özen: Kıbrıs'ta sahne alacak ve performansı için 600 bin TL alacak. Gülşen: İstanbul, Antalya, Kıbrıs ve Berlin'de sahne alacak ve 10 milyon TL kazanacak. Candan Erçetin: Antalya'da performans sergileyecek ve 2 milyon TL alacak. Aleyna Tilki: Kıbrıs'ta sahne alacak ve 1 milyon TL kazanacak. Yıldız Tilbe: İstanbul ve Kıbrıs'ta sahne alacak ve toplamda 4 milyon TL alacak. Ebru Gündeş: Kıbrıs ve Antalya'da performans sergileyecek ve 7 milyon TL kazanacak. Ajda Pekkan: Kıbrıs'ta sahne alacak ve 8.5 milyon TL kazanacak. Sibel Can: Kıbrıs ve Antalya'da sahne alacak ve toplamda 7 milyon TL kazanacak. Şevval Sam: Kıbrıs'ta sahne alacak ve 1.5 milyon TL kazanacak. Bülent Ersoy: Mersin, İstanbul ve Dubai'de sahne alacak ve 5.3 milyon TL kazanacak. Özcan Deniz: Kıbrıs ve Antalya'da performans sergileyecek ve 4 milyon TL kazanacak. Serkan Kaya: Kıbrıs ve İstanbul'da sahne alacak ve 3.5 milyon TL alacak. Bu ünlülerin sahne performansları ve alacakları ücretler, hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı boyunca birbirinden ünlü isimler, unutulmaz konserlerle sevenlerini coşturacak.

Başkan Özgan’a Kıbrıs gazisinden anlamlı hediye Haber

Başkan Özgan’a Kıbrıs gazisinden anlamlı hediye

ADANA (İLKHABER) – Adana Kozan’ın Ermeni ve Fransız işgalinden kurtarılmasının 103. yıl dönümü kutlamaları için gelen Kıbrıs Gazisi Celal Dolaşır, Belediye Başkanı Kazım Özgan’a ay yıldızlı kalpak hediye etti. 2 Haziran 1920 yılında Kozan’ın Ermeni ve Fransız işgalinden milli mücadele vererek kurtarılmasının 103. yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir yanından milli mücadele kutlamaları için gaziler gelmeye başladı. İlk olarak ilçeye İzmir’den gelen Kıbrıs Gazisi Celal Dolaşır, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı ziyaret ederek ay yıldızlı kalpak hediye etti. Ziyarette konuşan gazi Celal Dolaşır,“ Allah bir daha bu millete İstiklal marşı yazdırmasın her karış toprağımızda bağımsızlık mücadelemiz ilelebet sürsün. Vatanımız bayrağımız ile gurur duyarken binlerce şehit kanı ile kazanılmış topraklarımızda vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz gazilerimize şifa diliyoruz” dedi. Ay Yıldızlı şerefli kalpağı Kozan müzesinde sergilenmek üzere teslim aldığını ifade eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan “ Gazilerimize Allah uzun ömür versin. Bu yıl ilçemizin Fransız ve Ermeni işgalinden Kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlamalarında şanlı bayrağımızı yeniden Kozan Kalesi’nden dalgalandıracağız. Ermeni ve Fransızların bölgemizdeki zalimliklerini yine tüm dünyaya anlatacağız. Bu zalimliklere inat Türk milletinin verdiği ve Anadolu’ya doğru büyüyen bu büyük milli mücadelenin yeniden haklı gururunu yaşayacağız. 103 yıldır verilen bağımsızlık mücadelemiz hala devam etmekte. Bu yılda ilçemizde gazilerimizle birlikte bu şanlı zaferi hep birlikte kutlayacağız. Gazimiz Cell Dolaşır’a bu anlamlı hediyesi için teşekkür ediyorum. Tüm halkımız 2 Haziran’da gerçekleştireceğimiz kutlamalara davet ediyoruz” diye konuştu.

Kendisiyle köye gelmeyen eşini başka kadınla aldatmaya kalktı 'dolandırıldı' Haber

Kendisiyle köye gelmeyen eşini başka kadınla aldatmaya kalktı 'dolandırıldı'

Kıbrıs’ta yaşayan bir kişi, eşiyle Adana’daki köylerine gelmediği için kavga edip sosyal medyada bir kadınla tanıştı. Kadının, ‘Ben köy hayatını çok seviyorum. Sırtımda odun taşır, soba yakarım’ dediği için evlenmeye kalkan adam, evlilik vaadiyle 24 seferde toplam 520 bin lira dolandırıldı. 2 tarla satan, banka ve tefecilerden borç alan yaşlı adam şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor.      Kıbrıs’ta yaşayan 3 çocuk babası Bilal Nergis (60), köy hayatını sevdiği için Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gedikler Mahallesi’ndeki köy evine dönmek istedi. Ancak eşi Fatma’nın (55) gelmek istememesi nedeniyle tartışan yaşlı adam tek başına köy evine geldi. Nergis, 1 ay önce sosyal medyada gezerken Türkmenistan’da yaşadığını beyan edip yardıma muhtaç olduğu öne sürülen kendisini de Miray El (40) olarak tanıtan bir kadınla tanıştı.      ‘Köy hayatını seviyorum’ deyince evlenmeye kalktı    Bir süre kadınla konuşan Nergis kadının, ‘Kaldığım baraka hep su alıyor. Beni buradan kurtar. Ben köy hayatını çok seviyorum. Sırtımda odun taşır, soba yakarım. Seninle evlenirim’ sözlerine kanıp evlenmeye kalktı. Bilal Nergis, ardından Türkmenistan’da olduğu öne sürülen kadına Türkiye’ye gelmesi için 1 ay içerisinde farklı dönemlerde 24 seferde toplam 520 bin lira para gönderdi.      15’er dönümlük tarla sattı, banka ve tefeciden para aldı    Kadının her istediği parayı verilen farklı IBAN adreslerine gönderen adam, bu süreçte Kıbrıs’ta çalışıp biriktirdiği bütün parasını, Feke ilçesindeki 15 dönümlük 2 tarlasını sattı oda yetmeyince bankadan kredi çekip tefeciden para aldı.1 hafta önce polis bir arkadaşına durumdan bahseden Nergis, o sayede dolandırıldığını anladı ve Feke Jandarma Karakol Komutanlığı’na giderek şikayetçi oldu.      “Paraları, Türkiye’de çekeceklerini sandığı için göndermiş”    İhlas Haber Ajansı’na konuşan Bilal Nergis, gönderdiği paraları kadının ‘Türkiye’ye gelince hepsini geri çekeceğiz. Şuanda hepsi hesaplarda duruyor’ dediği için gönderdiğini söyledi. Nergis, “Bu kadını sosyal medyada görünce ben çekinerek aradım. Kendisinin Türkmenistan’da olduğunu söyledi ama numara Türkiye numarasıydı. Aradığımda yardıma muhtaç olduğunu söyledi. Bende buna acıdım. Ancak sürekli benden para istedi. Bende parayı yolladım” diye konuştu.      “Bulgaristan gümrüğündeyim, ‘Kırmızı bültenim var’ deyip para istedi”    Kadının ‘Bulgaristan gümrüğündeyim, kırmızı bültenim var’ diyerek para istediğini anlatan Nergis, “Kırmızı bültenim var. Buradan geri gidersem 5 yıl yurt dışına çıkamam deyince 80 bin lira para yolladım. Bana adının Elif ve memleketinin Adana olduğunu söyleyip gümrük memuru olduğunu da beyan eden bir kadın dedi ki bu paralar karta yatıyor. Bu kadın Adana’ya gelince paraları 5 ATM’den çekeceksiniz. Ortak hesaba para yatıyor dediler. Bende ‘Buyursun gelsin’ dedim. Ancak bu paraların karta yatması için 20 bin lira istediler. Sonra 20 bin daha istediler, onu da yolladım. Toplamda 24 seferde 520 bin lira yolladım” ifadelerini kullandı.      “Çok pişman oldum”    Kendisini dolandıran kadının halen para istediğini anlatan Nergis, “Bu kadının yakalanmasını istiyorum. Paramızı geri almalarını istiyorum. Benden halen para istiyor. ‘Ben köy hayatını seviyorum. Köyde odun sobası yakıyorum. Sırtımda odun taşıyorum’ dedi. Bende buna inandım. Benim hanım köy evini istemiyor. Buda böyle deyince kanımıza girdi. Çok pişman oldum. Rezil oldum arkadaşlarımın yanında. Eşim de bunu, para gönderdiğimi öğrendi. Ancak miktarını söylemedim” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.