TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM, Can Atalay için toplandı

TBMM Genel Kurulu, milletvekilliği düşürülen ve AYM kararına rağmen cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumunu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert ifadeleri gerginliğe yol açtı, oturuma 15 dakika ara verildi

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
TBMM, Can Atalay için toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının yok hükmünde olduğuna dair verdiği karar sonrası, Atalay’ın durumunu görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Muhalefet partilerinin talebi üzerine yapılan bu toplantı, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından çağrıldı ve oturumu TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ yönetiyor.

Muhalefet partilerinin genel başkanlarının da katıldığı oturumda, ayağında basit bir kırık oluşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Genel Kurul’u takip ediyor. Oturum öncesinde kısa bir açıklama yapan Özel, “Basit bir ev kazası geçirdim, sağlık durumum gayet iyi” dedi.

Toplantı öncesi, elektronik yoklamanın tamamlanmasını kuliste bekleyen AK Parti milletvekilleri, yoklama bitince Genel Kurul salonuna girdi. MHP milletvekilleri ise oturuma katılmadı.

Milletvekili Şık, TBMM'de AK Parti Milletvekillerine bakarak 'sizin haysitetiniz yok' dedi

Görüşmelerin başladığı sırada DEVA Partili İdris Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti sıralarına yönelik sert ifadelerde bulundu. Şık, “Sizde hiç utanma yok. Haysiyetiniz yok. Burada usul konuşmaya da karşıyım” dedi. Bu sözler AK Parti milletvekillerinin tepkisini çekti ve yaşanan gerginlik üzerine oturuma 15 dakika ara verildi.

Meclis 14:55'te devam edecek.

ahmet şık hakaret

Atalay’ın Mektubu ve AYM Kararı

Toplantı öncesinde, Can Atalay’ın oturuma katılacak milletvekillerine hitaben yazdığı ve diğer TİP milletvekilleri tarafından iletilen mektup, TİP’in sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı. Muhalefet, AYM’nin gerekçeli kararının okunmasıyla Atalay’ın vekilliğinin iadesi sürecinin başlamasını talep ediyor.

Anayasa Mahkemesi, Gezi Davası kapsamında hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik kararın hukuken geçersiz olduğuna hükmetmişti. AYM kararında, “Hukuken var olmayan işlem ile ilgili söz konusu talebin incelenebilmesine imkan bulunmadığı” belirtilmişti.

Bu kararın ardından Atalay’ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebiyle başvuruda bulundu. Atalay da mahkeme kararına dayanarak tahliyesini ve milletvekilliğinin yeniden tanınmasını talep ediyor.

Olağanüstü toplantı ve gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.