TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP'den istifa edip CHP'ye geçen Müslüm Doğan kimdir?

Eski Kalkınma Bakanı ve 25-26'ncı dönem HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı. Sivas doğumlu olan Doğan, mühendislik kariyerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da önemli görevler üstlendi. İşte Müslüm Doğan kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
HDP'den istifa edip CHP'ye geçen Müslüm Doğan kimdir?

Eski Kalkınma Bakanı ve 25-26'ncı dönem HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Doğan, rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in elinden alarak resmi olarak partisine geçiş yaptı.

Özgür Özel, Doğan'ın rozetini taktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Müslüm Doğan'ın CHP'ye katılması, Türkiye İttifakı'nın ve partimizin demokrasi ve adalet mücadelesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Müslüm Doğan Kimdir?

15 Ekim 1959 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinde doğan Müslüm Doğan, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden harita mühendisi olarak mezun oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra emekli olan Doğan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği ile Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı görevlerini üstlendi.

HDP'nin kuruluşunda yer alan ve ilk dönem Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapan Doğan, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde HDP İzmir Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Ahmet Davutoğlu'nun teklifi üzerine 63. Türkiye Hükümeti'nde Kalkınma Bakanı olarak görev aldı, ancak HDP'li diğer bakanlarla birlikte 22 Eylül 2015'te istifa etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.