TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Mezuniyet töreninde kılıç çekenler ordudan temizlenecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündeme gelen ve mezuniyet töreninde bazı kişilerin kılıç çekmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu olayın ardından tüm araştırmaların yapıldığını belirtti ve “30-50 kişi olabilir. Bunlar kim olursa olsun, ordumuzda olmaları mümkün değil. Temizlenecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 16:42
Kaynak: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Mezuniyet töreninde kılıç kaldıran teğmenlerle ilgili yapılan araştırmalara değinen Erdoğan, “Bunlarla ilgili gerekli araştırma yapılıyor. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir. Birkaç kendini bilmez var. Onlar ordudan temizlenecek. Bunların süratle temizlenmesi için adımları atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Her Alanda Ülkemize İlkleri Yaşattık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Erdoğan, uzun yıllardır Türkiye'ye hizmet ettiklerini belirterek, ülkede birçok alanda önemli başarılara imza attıklarını vurguladı.

''Sevgili genç kardeşlerim son 22 yıldır Genel Başkan olarak, milletvekili olarak, Başbakan olarak şimdi de Türkiye Cumhurbaşkanı olarak milletimizin verdiği yetki ve sorumlulukla yol arkadaşlarımızla Türkiye'ye hizmet ediyor. Aziz milletimize hizmetkar olmanın gurur ve şerefini üzerimizde taşıyoruz. 22 yılda ülkemiz için çok eserler vücuda getirdik. Çok hizmetler ürettik. Yollar, köprüler, hastaneler, konutlar, şehirler, okullar inşa ettik. Ekonomide savunmada ticarette ülkemizi kat ve kat büyüttük. Her alanda ülkemize ilkleri yaşattık. Kırılmaz denilen rekorları hamdolsun kırdık.

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, tarımda, ticarette, iç güvenlikte, dış güvenlikte aklınıza gelebilecek her alanda Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık. Türkiye'yi dünyanın ve bölgesinin parlayan yıldızı haline getirdik. Gücünü, itibarını arttırdık. Şunu burada açık yüreklilikle söylemek isterim, tabii ki bunların tamamı önemlidir, kıymetlidir, bizim için şeref pavesidir. Bunların hiçbiri bizim mücadelemizin asıl gayesi değildir. Şahsen benim için geçmişten bugüne gelen bugünden son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım, hatta Rabbimin huzurunda bile inşallah bana şahitlik edecek bir makamım, bir rütbem bir sıfatım var. O da İmam Hatipli olmaktır. Bana ömrün boyunca yaptığın tek bir şeyi, ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler tereddüt etmeden vereceğim cevap gayet açıktır; İmam Hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmaktır. İmam Hatiplerin sayısını artırmaktır. İmam Hatiplerin eğitim kalitesini artırmaktır.''

"22 Yılda Çok Eserler Vücuda Getirdik"

Erdoğan, konuşmasında son 22 yıl içinde Genel Başkan, milletvekili, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak milletin verdiği yetki ve sorumlulukla hizmet ettiklerini ifade etti. Türkiye’nin dört bir yanına yollar, köprüler, hastaneler, konutlar, şehirler ve okullar inşa ettiklerini belirten Erdoğan, “Ekonomide, savunmada, ticarette ülkemizi kat ve kat büyüttük. Her alanda ülkemize ilkleri yaşattık. Kırılmaz denilen rekorları hamdolsun kırdık” dedi.

İmam Hatiplerin Önündeki Engelleri Kaldırdık

Erdoğan, İmam Hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmanın ve bu okulların sayısını artırmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu vurguladı. “İmam Hatipli olmak benim için geçmişten bugüne gelen, bugün ve yarın üzerinde taşıyacağım en önemli sıfattır” diyen Erdoğan, bu okulların eğitim kalitesini artırma konusundaki kararlılığını yineledi.

Cumhurbaşkanı, milli değerlere sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, “Her şey gelip geçer, bütün makamlar, rütbeler ve sıfatlar geçicidir. Ama toprağa attığınız tohum gür bir çınara dönüşür” dedi. İmam Hatip okullarının kurucularının sadece birkaç kişi olduğunu, ancak bu tohumların artık geniş bir deniz haline geldiğini belirtti.

Ayasofya’nın Yeniden İbadete Açılması

Erdoğan, Ayasofya’nın 86 yıllık mahzunluğun ardından yeniden ibadete açılmasını da önemseyerek, “Ayasofya’nın İstanbul’un, Türkiye’nin ve tüm İslam aleminin kalbindeki sızıyı biz dindirdik” şeklinde konuştu. İstiklal Marşı’nın ruhunu yaşattıklarını ve bu yolculukta azimle ilerlediklerini ifade etti.

“İstiklal Marşı’nın Ruhunu Yaşattık”

Erdoğan, İstiklal Marşı'nın ruhunu yaşattıklarını ve Ay yıldızlı al bayrağın hürriyetle dalgalanması için mücadele ettiklerini belirtti. “Hakka tapan milletin istiklali için çok çalıştık. Yurdumuza alçakları uğratmamak için göğsümüzü siper ettik” diyerek, milli değerlere olan bağlılıklarını yineledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.