TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ı tebrik etti

Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, seçim zaferi nedeniyle Pezeşkiyan'ı tebrik ederek başarılar diledi. Görüşmede Türkiye ve İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü. Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yeni görevinde başarılar diledi

"Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ve İran ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran ilişkilerinin köklü geçmişinden aldığı güçle yeni dönemde de her alanda gelişmeye devam edeceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan’ı seçim zaferinden ötürü tebrik ederken yeni görevinde başarılar diledi."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.