TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burhanettin Bulut: Cumhuriyet Halk Partisi seçime gitse iktidar olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, anket sonuçlarının politikalarını belirlemede önemli bir rol oynadığını ifade etti. Erken seçim tartışmalarının diğer önemli konuların gündemden düşmesine neden olduğunu belirten Bulut, CHP'nin iktidar olmaya hazır olduğunu ve seçim hazırlıklarını sürdürdüklerini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 00:05
Kaynak: Meryem Ünal
Burhanettin Bulut: Cumhuriyet Halk Partisi seçime gitse iktidar olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, son günlerde sıkça gündeme gelen anket sonuçları ve erken seçim tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bulut, anketlerin kamuoyunda önemli bir yer tuttuğunu belirterek, parti olarak bu verileri politikalarını belirlemede temel kaynak olarak kullandıklarını vurguladı. Ayrıca, erken seçim tartışmalarının emekli ve çiftçi gibi diğer önemli konuların gündemden düşmesine neden olduğunu ifade etti. CHP'nin iktidar olmaya hazır olduğunu ve seçim hazırlıklarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.

“Aldığımız anket sonuçlarına göre politika belirliyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut şirketler tarafından yapılan anket sonuçlarını değerlendirerek şunları söyledi: “Anket sonuçlarına ilişkin verileri aslında söylüyorlar. Anketçiler ifade ediyor. En son Hakan Bayrakçı’nın bir anketi vardı. Tüm anket şirketleri anket sonuçlarını açıklıyor. Ya da sipariş verenler kendileri açıklayabiliyor. Biz de geldiğimiz bu günden beri kamuoyunda olana çok önem veriyoruz. Genel başkanımız 3 anahtar diye ifade etmişti seçimdeki başarıları: Gençlik, kadın, bilimsel veriler. Biz kamuoyu yoklamalarını yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların toplumda kabulüne bakıyoruz. En başından beri 31 Mart seçimleri sonrası biz sayın Erdoğan ile uzlaşmanın derdine değil toplumun sorunlarına karşı çözüm üretmeye o konu üzerine uzlaşmaya çalışıyoruz. Onu da en iyi kamuoyu yoklaması ile alırsınız. Aldığımız anket sonuçlarına göre politika belirliyoruz. Bu anket sorunlarına doğal olarak partinin oy oranlarını da yokluyoruz. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçime gitse iktidar. Bazen seçim anketlerinde seçim arasında farklılık olabiliyor. Yapılacak bir seçimde  Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak.”

“Erken seçim tartışması geldiği andan itibaren emeklinin sorununu anlatamayız”

Burhanettin Bulut sıkça gündeme gelen erken seçim iddialarına karşı şu ifadeleri kullandı: “Biz erken seçim istemiyor muyuz? İstiyoruz, bunu her zaman söylüyoruz. Ama şunu da ifade ediyoruz ki 31 Mart seçimleri yerel yönetim seçimleri için oy istedik. Hep söylüyoruz bu ülkede 2 tane sandık var. Bir tanesi merkezi yönetim için diğeri de yerel seçimler için diğeri ise yerel seçimlerdeki demokratik durumla genel seçimdeki demokratik durum arasında hiçbir fark yok. Erken seçim tartışmaları tüm tartışmaların üzerinde. Baskın bir konu, asıl tartışma konusu. Erken seçim tartışması geldiği andan itibaren emeklinin sorununu anlatamayız. Biz çiftçinin sorununu anlatamayız. Bu konular gündem olmaz. Biz zaten hazırız yani yerel seçimde birinci parti olmuş liderinin erken seçim istememesi söz konusu  olabilir mi? Bu siyasetin varlığına aykırı bir şey. Gölge kabine ile, genç kadrolarla biz iktidar olmaya hazırız. İktidar olmak için her türlü hazırlıklara devam ediyoruz.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.