TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulut: Basın en önemli denetleyici unsurdur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, basının Türkiye'deki sorunlarına dikkat çekerek, denetleme görevini etkili şekilde yapamadığını ve bu durumun basın üzerindeki ekonomik baskılardan kaynaklandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 09:19
Kaynak: Meryem Ünal
Bulut: Basın en önemli denetleyici unsurdur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hak arama mücadelesinde kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Bulut, "Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçim gündeminden bir an olsun ayrılmadı. Çiftçi eyleminde olduğu gibi, siyaset her zaman hak arar ve bu sesi duyurur. Ancak hak aramanın yalnızca siyasetin değil, sendikaların ve derneklerin de asli görevi olduğunu unutmamak gerekir. Türkiye’de basının ciddi sorunlarla karşı karşıya” dedi.

“Basınında denetleme mekanizmasını doğru yapması gerekiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Cumhuriyet Halk Partisi hak arama mücadelesinde kim varsa hepsinin yanında olmaya devam ediyor. Sanki 31 yerel seçimleri sonrasında seçim bitmemiş yarın seçim var gibi Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadrosu ile sahada. Çiftçi eyleminde olduğu gibi siyaset tabi ki hak arar, hak sorar, o sesi de duyurur. İktidara bu konu da ses olmaya çalışır. Ama sonuçta hak aramak en başta sendika, ilgili derneklerinde asli görevi olduğunu unutmamak lazım. Yerel basına Türkiye’de basın konusunda çok ciddi sorunlar var. Türkiye’de herkes kendi görevini yapması gerekiyor. Siyasetçilerin siyaset yapması gerekiyor, toplumun sorunlarını çözmesi gerekiyor. Basınında denetleme mekanizmasını doğru yapması gerekiyor. İşini doğru yapanlara ekonomik alanda baskı, işini doğru yapanların kurum yöneticilerini değiştirerek o yapıyı değiştirerek götürüyorlar. Basında hiç kimseyi ayırmadan hizmet vermek durumunda. Ama maalesef o mesleği yaptırmıyorlar. Onunda farkındayız. Basın en önemli denetleyici unsurdur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.