TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayşe Ateş: Adaletin hakkaniyetle tecellisi en büyük arzumdur

Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in ölümüne ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
Ayşe Ateş: Adaletin hakkaniyetle tecellisi en büyük arzumdur

Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in ölümüne ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam ediyor. Duruşmada, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve annesi Saniye Ateş'in açıklamaları dikkat çekti.

Duruşmaya siyasi isimler katıldı

Duruşmalar boyunca salon girişinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Duruşmaya katılanlar arasında, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP milletvekilleri Deniz Demir ve Mahir Polat, İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır yer aldı.

sinan ateş

Ayşe Ateş, “Mahkemenin vicdanıyla adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum”

ayşe ateş

Duruşmada söz alan Ayşe Ateş, "Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor. Sayın mahkemede esas itibari ile Türk milleti adına karar verir. Yani Cumhuriyetimiz ve milletimiz adına yetkili makamların karşısındayız. Devletimizin ayakta kalması milletimizin birlik ve barışı ve adaletin tecellisi her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi, başka insanların suçlu olmaması için sabırla, acıyla adaletin gerçekleşmesi gerekir. Bir kez daha başka keşkeler dememek için hakkaniyetli, hukuka uygun adaletin sağlanması en büyük arzumdur. Dünyadaki hiçbir şey insanın yaşaması ve huzur ve mutluluk içinde Rabbine kavuşmasından daha önemli değildir. Ne mal ne makam ne hırs sahiplerine bir şey kazandırmamıştır. Aleyhimize olanları reddediyor ve mahkemenin vicdanıyla adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum" diye ifade etti.

Saniye Ateş, “Tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda “

saniye ateş

Saniye Ateş, "Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum. Cenabı Allah'a havale ediyorum bunları.  Benim oğlumun katili İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım'dır. Korktular benim oğlumdan, genel başkan olacak diye, benim oğlumun öyle bir amacı yoktu. Bundan sonraki hayatları öyle bir zehir olsun ki analarının babalarının yüzüne bakamasınlar. Bizi yaktığı yerlerden yansınlar aynı şekilde. Tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar bunu. Benim oğluma vurulan kurşundan çok beni hiçbir şey acıtmaz. Onlara bu parayı verip, benim oğlumu öldürenler dışarıda benim oğlumun katillerini söylesinler ondan sonra diyeyim ki ben de 'Tamam siz para için yaptınız.' Benim iki senedir başım yastık görmedi. Buradaki herkes görecek benim oğlumun katillerinin nerede olduğunu, ben şimdi dile getirmek istemiyorum Allah'a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.