TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKP MKYK üyesi Ömer Serdar kimdir?

AKP MKYK üyesi ve 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, hukukçu kimliği ve uzun yıllara dayanan siyasi deneyimiyle tanınıyor. Refah Partisi'nden başlayan siyaset kariyerine AK Parti bünyesinde aktif olarak devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
AKP MKYK üyesi Ömer Serdar kimdir?

AKP MKYK üyesi Ömer Serdar, 10 Şubat 1963'te Elazığ'ın Palu ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra uzun bir süre siyasette aktif roller üstlenen Serdar, Refah Partisi ve Fazilet Partisi ile başlayan kişisel kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) bünyesinde devam etti.

Siyasi Kariyeri Ömer Serdar, 1991 yılında Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Yardımcılığı ile siyasete adım attı ve Refah Partisi İl Başkanlığı görevini üstlendi. 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili adayı olan Serdar, 2003'te AKP'nin Büyük Kongre Delegesi, 2004'te ise AKP Belediye Başkan Adayı oldu.

Elazığ Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 2017 yılında Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na seçildi. 2022'de AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı Yardımcılığına taşınan Serdar, 2023'te AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi oldu.

Özel Hayatı Ömer Serdar, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Serdar, aynı zamanda sanat ve edebiyatla ilgilenmiş, yazıları çeşitli dergilerde ve Milli Gazete'de yayımlanmıştır.

AK Parti MKYK Üyesi Ömer Serdar'ın Mutlu Günü

AK Parti MKYK üyesi ve 26. Dönem Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar'ın oğlu Yusuf Serdar, Berda Duran ile dünya evine girdi. Elazığ'da gerçekleşen düğün, iş, siyaset ve bürokrasi dünyasında birçok önemli ismin sunulmasıyla dikkat çekti.

Nikahı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları kıyarken, siyaset ve bürokrasinin önde gelen isimlerinin bir araya geldiği düğüne, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala, Hayati Yazıcı ve Zafer Sarıkaya gibi isimler başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, bakan ve vali katılım gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.