TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı?

Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği (mpox) virüsü, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) gündemine yeniden girdi. Afrika genelinde mpox vakalarındaki hızlı artış sonrası uluslararası acil durum ilan edildi. Ancak Türkiye'de bu yıl mpox vakası tespit edilmediği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'de maymun çiçeği virüsü var mı?

DSÖ Afrika Bölgesi tarafından yapılan açıklamada, Afrika kıtasında mpox vakalarında önemli bir artış yaşandığı vurgulandı. DSÖ, mpox hastalığının yaygın semptomları arasında döküntü, ateş, boğaz, baş, kas ve sırt ağrıları, düşük enerji ve şişmiş lenf düğümleri olduğunu belirtti.

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, acil durum komitesinin yakında toplanarak, salgının uluslararası düzeyde endişe verici bir halk sağlığı acil durumu oluşturup oluşturmadığı konusunda tavsiyede bulunacağını duyurdu.

Türkiye'de Mpox Vakası Yok

Türkiye'de geçmişte mpox vakaları tespit edilmiş, ancak bu yıl herhangi bir yeni vaka kaydedilmedi. Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye'de bu yıl mpox virüsü tespit edilmediğini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Resmi kaynaklar, Türkiye'de maymun çiçeği vakası bulunduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguluyor. Sağlık Bakanlığı'nın olası hastalık ve virüsler için ön araştırma ve hazırlık süreçlerini titizlikle yürüttüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.