TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistanlı yapışık ikizler Türkiye'de 14 saatlik operasyonla ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'ye getirilen 8 aylık Pakistanlı yapışık ikizler, Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla ayrıldı. Ameliyatın ardından sağlıklarına kavuşan kız bebekler, ilk yaşlarını ayrı kutlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 10:15
Kaynak: AA
Pakistanlı yapışık ikizler Türkiye'de 14 saatlik operasyonla ayrıldı

Pakistanlı Mirha ve Minal isimli yapışık ikizler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'ye getirilerek, uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilen 14 saatlik ameliyatla başarıyla birbirinden ayrıldı. İkizlerin ameliyatı, dünyaca ünlü pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Noor Ul Owase Jeelani ile Türk hekimlerin iş birliğiyle yapıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun da yakından ilgilendiği operasyon, 60 sağlık profesyonelinin katılımıyla tamamlandı.

pakistanlı yapışık ikizler

Tedavi Türkiye’de Gerçekleşti

Pakistan'da başlarından yapışık doğan Mirha ve Minal, yaşadıkları ülkede tedavi imkanı bulamayan ailelerinin yardım çığlığına Türkiye kayıtsız kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikizlerin tedavisi için Türkiye'ye getirilmesini sağladı ve Sağlık Bakanlığı’nın organizasyonuyla Ankara’ya sevk edilen bebekler, Bilkent Şehir Hastanesi'nde operasyon geçirdi.

pakistanlı yapışık ikizler

14 Saat Süren Ameliyat

İki aşamalı ameliyatın sonuncusu 19 Temmuz'da gerçekleşti. Prof. Dr. Owase Jeelani'nin Londra'dan gelerek katıldığı operasyon, Bilkent Şehir Hastanesi'nde pediatrik beyin cerrahı Doç. Dr. Harun Demirci ile plastik cerrah Doç. Dr. Hasan Murat Ergani'nin öncülüğünde başarıyla tamamlandı. Bebeklerin ameliyatı, tıbbi planlamalar ve doku genişletme gibi aşamalardan geçti.

Başarılı geçen ameliyatın ardından bebeklerin sağlık durumu yakından izleniyor. İlk yaşlarını ayrı kutlayacak olan Mirha ve Minal’in gelişim süreçleri devam ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.