TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mavi dil hastalığı nedir? İnsana bulaşır mı?

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde mavi dil hastalığı nedeniyle bir mahalle karantinaya alındı. Bu olaydan sonra Mavi dil hastalığı ile ilgili sorular arttı. Mavi dil hastalığı nedir? İnsana bulaşır mı? Yanıtı haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
Mavi dil hastalığı nedir? İnsana bulaşır mı?

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle Yazıtepe Mahallesi karantinaya alındı. Kaymakamlık, "Yazıtepe Mahallesi'ndeki mahalle karantinaya boyunca hayvan çıkışları yasaklandı. Mahallede dezenfeksiyon, semptom tedavileme ve gerekli eğitim çalışmaları yapılıyor."denildi. Bu olaydan sonra mavi dil hastalığı merak edildi. Peki mavi dil hastalığ nedir? Tedavisi var mı? Mavi dil hastalığı insana bulaşır mı? İşte detaylar...

Mavi dil hastalığı nedir?

Mavi Dil Virüsü (Bluetongue Virus - BTS) , özellikle sığır, koyun ve keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen viral bir hastalık hastalığıdır. Tatarcık sinekleri aracılığıyla bulaşan mavi dil virüsü Virüsü, hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde görülebilir.
Mavi dil hastalığı, enfekte olan hayvanlarda ateş, baş ve boyunda şişme, yürümede aksama, ağız ve burunda akıntı, salya akması, ciltte kanama ve solunum problemleri gibi oluşumlara yol açar. Koyunlardaki oranlar %2 ila %70 arasında değişirken, sığır ve keçilerdeki özellikler genellikle daha hafif seyreder.

Mavi dil hastalığı insana bulaşır mı?

Hastalıkların önlenmesi için hayvanlar arasında virüs yayanların kontrolü ve yaygın aşı yöntemleri kullanılmaktadır. Ancak mavi dil hastalıkları insanlarda bulaşma riski yoktur; Hasta hayvanlarla temas kurmak veya bu hayvanları kullanmak insan sağlığını tehdit etmez.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.