TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Irak'tan gelen hasta, Van'da ilk kez uygulanan TAVİ yöntemiyle sağlığına kavuştu

75 yaşındaki Sabriya Hasan Murad, Lokman Hekim Van Hastanesinde ilk defa uygulanan TAVİ yöntemi ile sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, hastanın göğüs ve nefes darlığı şikayetleri nedeniyle yapılan bu müdahalenin başarılı geçtiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 09:32
Kaynak: İHA
Kuzey Irak'tan gelen hasta, Van'da ilk kez uygulanan TAVİ yöntemiyle sağlığına kavuştu

Kuzey Irak'ta yaşayan Sabriya Hasan Murad, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle geldiği Van'da, Özel Lokman Hekim Van Hastanesi'nde TAVİ (Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu) yöntemi ile tedavi edildi. Bu yöntem, kalp kapağının ameliyat olmadan değiştirilmesini sağlıyor.

PROF. DR. TUNCER: "HASTA AMELİYATTAN BİR GÜN SONRA YÜRÜYEBİLDİ"

Lokman Hekim Van Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, hastanın ileri yaşı nedeniyle ameliyatın riskli olduğunu ve bu nedenle TAVİ yöntemini tercih ettiklerini belirtti. Tuncer, "Hastamız ameliyattan bir gün sonra kalkıp yürüyebilecek noktadaydı. Ameliyat gibi uzun süre yatağa bağımlı kalmayacak ve göğsü açılmadı. Ertesi gün hastamızı taburcu ederek, şifaya sebebiyet vermiş olduk" dedi.

VAN'DA SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Prof. Dr. Tuncer, Van'ın sağlık turizmi açısından önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, "Lokasyon olarak baktığımız zaman Van hem İran hem Irak ile sınırı olan bir ilimiz. Bu yönden o bölgelerden buralara zaman zaman hasta gelmekte. Oralarda bu işlemler belki yapılıyor olabilir ama hem batıya gitmekten daha yakın hem de iklim şartlarını da dikkate aldığımız zaman burası daha iyi." şeklinde konuştu.

HASTA MURAD: "LOKMAN HEKİM HASTANESİ'NE TEŞEKKÜR EDERİM"

Van'da sağlığına kavuşan Sabriya Hasan Murad, Kürtçe yaptığı konuşmada Lokman Hekim Van Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.