TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent Üniversitesi'nde teknolojiyle anestezi güvenliği tartışıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen bilimsel toplantıda Anesteziyoloji ve Reanimasyon konusunda teknolojik yeniliklerin anestezi güvenliğine katkısı ele alındı. Prof. Dr. Esra Çalışkan, zor hava yolu vakalarında hasta güvenliğini artıran cihazların önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Nesrin Bozdoğan Özyılkan ise genel anestezi durumlarında güvenli hava yolu ve monitörizasyonun önemini vurguladı. Soru-cevap ve katkılarla sona eren toplantı, sektördeki en güncel konuları değerlendirme fırsatı sundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 13:59
Kaynak: İHA
Başkent Üniversitesi'nde teknolojiyle anestezi güvenliği tartışıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Çalışkan, "Teknolojik gelişmelerle birlikte zor hava yolunda hasta güvenliğini artıran birçok cihaza ulaşma şansımız var. Bu cihazlar bizim anestezide elimiz kolumuz diyebiliriz" dedi.

Bilimsel toplantı, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Çalışkan, bilimsel toplantı da yaptığı konuşmada, "Hastalarımızın anestezisinde yeterli derinliği sağlayabilmek, güvenli anestezi yönetimini oluşturmak için monitörizasyonda yapmamız gereken uygulamaları en güncel şekilde deneyimli hocalarımızla birlikte değerlendireceğiz. Yine bir diğer önemli konumuz anestezinin olmazsa olmazı zor hava yolu. Teknolojik gelişmelerle birlikte zor hava yolunda hasta güvenliğini artıran birçok cihaza ulaşma şansımız var. Bu cihazlar bizim anestezide elimiz kolumuz diyebiliriz. Bu konularla ilgili güncel yaklaşımları değerli hocalarımızla konuşacağız" diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Bozdoğan Özyılkan ise, "Genel anestezi altında uygulanabilecek ameliyatlar için güvenli hava yolu, hastayı maskeyle havalandırma, oksijenasyonunu sağlama yani hastanın nefes alıp verebildiği, oksijenlenmesinin son derece önemli olduğu ve bu uygulamaların güvenli koşullarda yapılabildiği anestezi durumlarıdır. Monitörizasyonda da monitörler, hasta güvenliği için son derece önemli. Yeni hekim arkadaşlarımız, asistanlarımız ve bölgemizden katılan hekim arkadaşlarımız, değerli hocalarımızın sunumlarında hem zor hava yolunda hem de monitörizasyonda en güncel konuları, dinleme fırsatı bulacaklar. Çeşitli literatürler eşliğinde deneyimlerin de paylaşılacağı çok verimli bir toplantı olacak. Katkı sunan ve katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
3 oturumda 3 ana konunun ele alındığı toplantı sorular, cevaplar ve katkılarla sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.