TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Başkent Üniversitesi

İLKHABER-Gazetesi - Başkent Üniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Başkent Üniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkent Üniversitesi'nde teknolojiyle anestezi güvenliği tartışıldı Haber

Başkent Üniversitesi'nde teknolojiyle anestezi güvenliği tartışıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Çalışkan, "Teknolojik gelişmelerle birlikte zor hava yolunda hasta güvenliğini artıran birçok cihaza ulaşma şansımız var. Bu cihazlar bizim anestezide elimiz kolumuz diyebiliriz" dedi. Bilimsel toplantı, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Çalışkan, bilimsel toplantı da yaptığı konuşmada, "Hastalarımızın anestezisinde yeterli derinliği sağlayabilmek, güvenli anestezi yönetimini oluşturmak için monitörizasyonda yapmamız gereken uygulamaları en güncel şekilde deneyimli hocalarımızla birlikte değerlendireceğiz. Yine bir diğer önemli konumuz anestezinin olmazsa olmazı zor hava yolu. Teknolojik gelişmelerle birlikte zor hava yolunda hasta güvenliğini artıran birçok cihaza ulaşma şansımız var. Bu cihazlar bizim anestezide elimiz kolumuz diyebiliriz. Bu konularla ilgili güncel yaklaşımları değerli hocalarımızla konuşacağız" diye konuştu. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Bozdoğan Özyılkan ise, "Genel anestezi altında uygulanabilecek ameliyatlar için güvenli hava yolu, hastayı maskeyle havalandırma, oksijenasyonunu sağlama yani hastanın nefes alıp verebildiği, oksijenlenmesinin son derece önemli olduğu ve bu uygulamaların güvenli koşullarda yapılabildiği anestezi durumlarıdır. Monitörizasyonda da monitörler, hasta güvenliği için son derece önemli. Yeni hekim arkadaşlarımız, asistanlarımız ve bölgemizden katılan hekim arkadaşlarımız, değerli hocalarımızın sunumlarında hem zor hava yolunda hem de monitörizasyonda en güncel konuları, dinleme fırsatı bulacaklar. Çeşitli literatürler eşliğinde deneyimlerin de paylaşılacağı çok verimli bir toplantı olacak. Katkı sunan ve katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. 3 oturumda 3 ana konunun ele alındığı toplantı sorular, cevaplar ve katkılarla sona erdi.

Dünya starı usta sanatçı Etem Çalışkan'ın eserine milyon dolarlık teklif Haber

Dünya starı usta sanatçı Etem Çalışkan'ın eserine milyon dolarlık teklif

Cumhurbaşkanlığı Sanat Onur Ödülü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fahri Doktora unvanına sahip Etem Çalışkan'ın Adana'da sergilenen eserlerinden birine İngiltere'den 1,5 milyon dolarlık teklif geldi. Cumhurbaşkanlığı Sanat Onur Ödülü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fahri Doktora unvanına sahip Etem Çalışkan'ın Adana'daki "Bir Yörük Öyküsü" isimli etkinlik kapsamındaki eserleri, Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Sergi Salonu'nda sergilenmeye devam ediyor. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde sergilenen dünya starı usta sanatçı Etem Çalışkan'ın eserleri, sanatseverlerin büyük beğenisini toplarken, bu eserlerden birine İngiltere'den 1,5 milyon dolar teklif geldiği belirtildi. Etem Çalışkan Anıtkabir’in kitabelerinin yazımında görev aldı Adana'daki sanatsal etkinliği organize eden Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun Başkanı Dr. Haluk Uygur, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki öğrenciliğinin daha ikinci yılındayken merhum Prof. Dr. Emin Barın ile Anıtkabir’in kitabelerinin yazımında görev yapan ressam-hattat Etem Çalışkan'ın dünya sanatçısı olduğunu söyledi. Etem Çalışkan'ın 96 yaşına olmasına rağmen içindeki çocuksu ruhu taşıyarak ürettiği eserlerinde en az 'Miro' kadar başarılı, renkleri kullanmakta 'Matise' kadar usta olduğunu vurgulayan Dr. Uygur, şunları kaydetti: "Ama onu deha yapan şey dünyada harflerle resim yapan ilk kişi olması. Ve belki tek. Artık kurallarla belirlenmiş klasik harfler yerine, yılların emeği ile donanmış bir Etem Çalışkan alfabesi bulunuyor. Şuan Başkent Üniversitesi Adana Kışla Yerleşkesi Sergi Salonunda son eserleri asılı olan Çalışkan'ın bir eserine İngiltere'de 1,5 milyon dolar teklif ettiklerini de biliyoruz. Sanat eserlerinin değerlerini parayla ölçmenin yanlış olduğunu biliyorum ama bu artık onun imzası olan her şeyin çok daha kıymetli olduğu anlamına da geliyor."

Dünya starı sanatçılar Adana’da bir arada Haber

Dünya starı sanatçılar Adana’da bir arada

Cumhurbaşkanlığı Sanat Onur Ödülü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fahri Doktora unvanına sahip Etem Çalışkan'ın bugüne kadar sergilenmeyen son eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu Adana'daki etkinlikte, yine dünya starı sanatçılar bir araya geldi. Dünya starı usta sanatçı Etem Çalışkan'ın bugüne kadar sergilenmeyen son eserlerinin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu Adana'daki sergi, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun 2023-2024 sezonunda ses getiren etkinliklerden biri oldu. Etem Çalışkan'ın son eserleri, Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Sergi ve Toplantı Salonu'nda Altınoran ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde sergilendi, belgesel sunum gerçekleştirildi. Çalışkan'ın 4 Haziran Salı gününe kadar açık kalacak olan 56 eseri, Adanalı sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Anıtkabir’in kitabelerinin yazımında görev alan Etem Çalışkan'ı dünya starları yalnız bırakmadı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki öğrenciliğinin daha ikinci yılındayken merhum Prof. Dr. Emin Barın ile Anıtkabir’in kitabelerinin yazımında görev yapan ressam-hattat Etem Çalışkan'ı, kendisi gibi dünya starları sanatçılar yalnız bırakmadı. Albert Royal Hall dahil, Japonya'dan Brezilya'ya, Yunanistan'dan Rusya'ya neredeyse dünyanın her yerinde konserler veren, Japon İmparatorunun huzurunda ney üfleyen Omar Faruk Tekbilek, en az 5 uluslararası müzede eserleri sergilenen, geleneksel sanatların çağdaş yorumcusu Mesut Dikel ve Azerbaycan'ın sanat ortamında yetişip, ülkemizde bunu doruğa taşıyan, Konya'daki Panorama dahil bir çok şehir için simge olmuş anıtlar yaratan Ressam Prof. Dr. İlham Enveroğlu, Etem Çalışkan'ın etrafından sevgi yumağı oluşturdu. Ünlü sanatçılar, bu önemli etkinliğin mimarı olan Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur'a, teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Dr. Haluk Uygur, yankıları devam eden etkinlikle ilgili, "Dünya literatürüne 'Miro'dan daha çocuk, Matisse'den daha renkli' olarak girmiş olan, dünyada harflerle renkleri çok sesli müziğin melodileri örneği bir araya getirip resme dönüştüren ender, belki de tek sanatçısı Etem Çalışkan'ın Adana'daki sergisinde birçok önemli sanatçı bir araya geldi." ifadesi kullandı.

Başkent Üniversitesi'nden 2. Çukurova Bölgesel toplantı Haber

Başkent Üniversitesi'nden 2. Çukurova Bölgesel toplantı

Başta omuz, dirsek, kalça, diz ve ayak bileği olmak üzere artroskopik cerrahiyle ilgilenen hekimleri ve farklı disiplinlerden uzmanları bir araya getirmek amacıyla kurulan Artroskopi Araştırma Derneği’nin Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte düzenlediği 2. Çukurova Bölgesel Toplantısı, Kışla Sağlık Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Beyaz yaptı. Beyaz, “Pandemi ve deprem felaketi sebebiyle ara verdiğimiz geleneksel Çukurova Bölgesi Ortopedi Klinikleri Eğitim Toplantısına bu yıl ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda ortopedi ve diğer disiplinlerden meslektaşlarımızla bir araya geldiğimiz toplantımızın bu yılki konusu Tüm Yönleri ile Rotator Manşet Yırtıkları. Davetimizi kırmayarak yoğun programları içerisinde değerli zamanlarını ayıran, sunumlarıyla katkıda bulunan hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi. Başkent Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Cengiz Tuncay, “Geçen dört yılda ara verdiğimiz toplantılara yeniden başladığımız için mutluyuz. Bugün de önemli ve güzel bir konuyu tartışmak ve bilgi alışverişinde bulunmak için bir aradayız. Tüm Yönleri ile Rotator Manşet Yırtıkları konusu ile ilgili sunumlarıyla toplantımıza katkı sunan alanında uzman meslektaşlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. İki oturumda gerçekleşen toplantıda Rotater Manşet Anatomisi, Omuz Sıkışma Sendromu, Parsiyel Rotator Manşet Yırtıkları, Tam Kat Rotator Manşet Yırtıkları, Subskaplaris Yırtıkları, Akut Travmatik Rotator Manşet Yırtıkları, Masif Onarılamaz Rotator Manşet Yırtıkları konuları tüm yönleriyle tartışıldı.

Başkent Üniversitesi Adana'da 7. Bahar Pediatri Kongresi düzenlendi Haber

Başkent Üniversitesi Adana'da 7. Bahar Pediatri Kongresi düzenlendi

Kışla Sağlık Yerleşkesinde bu yıl 'Deprem Ve Göç' temasıyla düzenlenen 7. Bahar Pediatri Günleri'ne, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Özer ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen pediatri uzmanları konuşmacı ve izleyici olarak katıldı. Konferans öncesi konuşan Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Bahar Pediatri Günleri Başkanı Prof. Dr. İlknur Erol, ilk olarak 2012 yılında toplantı olarak gerçekleştirildiğini, ardından hızla büyüyerek kongreye dönüştüğünü ve bunun gururunu yaşadığını belirtti. Konuşmasında bu sene kongre temasını depremle göç olarak belirlediklerini ifade eden İlknur Erol, sözlerine şöyle devam etti: "2012 yılında yine bu salonda ilk kez başlamıştık. Bahar Pediatri Günleri olarak başladığımız toplantıya Bahar Pediatri Kongresi olarak devam etmenin onurunu yaşıyoruz. Çok güzel konuşmalar var kongremizde. Biliyorsunuz geçen sene Şubat ayında büyük bir felaket atlattık. Adana ili dahil olmak üzere 11 ilimizde deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Birçok yurttaşımızı kaybettik. Birçok yurttaşımız maddi ve manevi zarara uğradı. Bir taraftan da dünyanın her tarafında çatışmalar devam ediyor. Bölgemizde de çatışmalar var. Bunun oluşturduğu göç ve göçün getirdiği birtakım sıkıntılar var. O nedenle bu seneki kongre temamızı depremle göç olarak belirledik. Konuşmacılarımıza geldikleri, katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından hem katılımcılarımız hem konuşmacılarımız var. Kongremizde yaklaşık 500 katılımcımız var. Bütün yönleriyle çocuk sağlığı ve hastalıklarını tartışacağız." Başkent Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Yasemin Özkale, kongrenin toplam 3 gün sürdüğünü ve ilk gün kongrede kursların yer aldığını belirterek, "Kongremiz toplam üç gün sürüyor. İlk gün kurslar yer alıyor, toplamda üç kursla kongremizi başlattık. Çocuk yoğun bakım kursu, çocuk üroloji kursu ve sosyal pediatri kursu akabinde kongremiz, Türkiye'nin her yerinden gelen mesleklerinde oldukça tecrübeli hocalarımızın anlatacakları dersler ile devam edecek" dedi. "Amacımız, genç meslektaşlarımızla yeni gelişmeleri takip etmek" Projenin amacından da bahseden Yasemin Özkale, "Amacımız burada genç meslektaşlarımızla çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda yeni gelişmeleri takip etmek, birbirimize bilgileri, hocalarımızın tecrübelerini aktarabilmek. Biz Başkent Üniversitesi Doktor Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk Sağlığı ve Ana Bilim Dalı olarak böyle bir organizasyonda arkadaşlarımızı, kongremizde ağırlamaktan oldukça mutluyuz. Bu bize gurur veriyor. Bir sonraki kongremiz 2026 yılında. Tüm hekim arkadaşlarımızı tekrar kongremize davet etmek istiyorum" diye konuştu. Türkiye genelinden birçok pediatri uzmanının konuşmacı ve izleyici olarak katılım gösterdiği 3 gün boyunca 3 kurs ve 16 oturum olarak düzenlenen 7. Bahar Pediatri Günleri'nde 'çocuk sağlığı ve hastalıkları' alanında ihtisas yapmış uzman hekimler, kongre boyunca bilgilerini paylaştılar.

Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet heyecanı Haber

Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet heyecanı

ADANA (İLKHABER)- Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 öğretim yılını başarıyla tamamlayan son sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle mezun olmanın sevincini yaşadı. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Erdoğan, Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ferhat Kılınç, Hastane Müdürü Seyit Ali Gül, Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esin Özşahin ile birlikte öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninin, açılış konuşmasını yapan, Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esin Özşahin, “Bugün burada Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm öğrencileri gönülden tebrik ediyor, başarılarınızla gurur duyuyorum. Sevgili gençler sizleri hayat seçiminiz, duruşunuz ve eğitim öğretim hayatınızdaki çaba için de kutluyorum. Başkentli olmak Başkent Üniversitesi diplomasına sahip olmak ve özellikle de Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak sizin için çok önemli bir ayrıcalıktır. Bugün uzun ve emek dolu bir yolculuğun sonunda mezun olmanın gururunu yaşıyorsunuz. Sağlık Hizmetleri toplumun en önemli ihtiyaçlarından biridir. İnsanların sağlığını korumak tedavi etmek ve iyileştirmek büyük bir sorumluluk gerektirir. Sizler bu sorumluluğu üstlenecek yeni nesil sağlık profesyonellerisiniz ve toplumun sağlığına değer katan bireyler olma potansiyeline sahipsiniz. Kurucu Rektörümüz ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Haberal Hocamız, önce tıp fakültesi sonrasında tüm bilim alanlarında uluslararası bir üstünlük ve ayrıcalık sağlayan, mensubu olmaktan gurur duyduğum Başkent Üniversitesini, büyük bir öngörü ve çabayla kurmuştur. Hocama şükranlarımı sunuyorum. Kurulduğumuz ilk günden beri her zaman gücünü hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu’na ve desteklerini hiç esirgemeyen sayın rektör yardımcılarımıza, tüm öğretim üyelerimize tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum. En önemli ayrıcalıklarımızdan biri de donanımlı bir üniversite hastanesi olan Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sahip olmamızdır. Tüm imkanlarını yüksek okulumuzla paylaşarak, uygulama eğitimlerimizi diğer meslek yüksek okullarından çok daha ayrıcalıklı bir konuma getirmemizi sağlayan, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Özer’e, Başhekimimiz Prof. Dr. Ferhat Kılınç’a Hastane Müdürümüz Seyit Ali Gül’e ortaya koydukları işbirlikleri, hoşgörüleri ve sonsuz destekleri için çok teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, hastalarla bir araya geldiğinizde elinizden gelenin en doğrusunu yapın. Sevgi ve merhamet her zaman sizinle olsun. Hayatı sevgiyle kucaklayın. Sizlerin Atatürk ilkelerine bağlı dürüst adil yüksek etik değerlere sahip iyi insanlar olmanızı diliyorum. Hepinizi geleceğe umutla bakan bir toplumun insanlarıyla, dayanışma içinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum. Yolunuz açık olsun, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum’’ dedi. Başhekim Prof. Dr. Ferhat Kılınç, gençlere seslenerek, “Bugün hayatınızdaki önemli bir dönemeci geçtiniz. Çok çalıştığınız, çok mücadele ettiğiniz ve başarılı olduğunuz için buradasınız. Hepinizi tebrik ediyor ve gönülden kutluyorum. Arkadaşlar artık yeni bir hayata başlıyorsunuz, önünüze yeni yollar çıkacak, bazen de zorluklarla karşılaşacaksınız. Bu süreçlerde mücadele etmekten asla vazgeçmeyin. O yolda ilerlerken unutmayın ki ruhunuzun kaptanı sizsiniz. Hepinize mutlu bir hayat diliyorum’’ diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Erdoğan da, “Başkent Üniversitesi ailesi olarak genç mezunlarımızı profesyonel yaşamlarının ilk adımını atmak üzere uğurlarken sizleri Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektörümüz Profesör Doktor Haldun Müderrisoğlu ve şahsım adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle hepinize geçmiş olsun, hayatını kaybeden yakınlarınız için de başsağlığı diliyorum. Bugün aldıkları eğitim sürecinde yeni bilgi ve becerilerle mezuniyetlerini hak eden 127 öğrencimizin mezuniyet törenini gururla gerçekleştiriyoruz. Başkent, 1993 yılında Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından sağlık alanında kurulan ilk vakıf üniversitesidir. Kurucumuzun vizyonu ile ülkemizde ve dünyada birçok ilke imza atan üniversitemiz Ankara, Konya ve Adana’daki toplam 12 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 8 enstitü, 1 konservatuar ve 1 yabancı diller yüksekokulu ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Sağlık alanında kurulan ilk vakıf üniversitesi olması nedeniyle Türkiye’de toplam 43 farklı eğitim ve sağlık kuruluşu ile hizmet sunmaktadır. Başkent Üniversitesi bu özellikleriyle bilim üreten ve bilim ihraç eden bir bilim yuvasıdır. Ulusal ve uluslararası alanlarda aldığı kalite belgeleriyle bu yıl akredite olan program sayısını otuza yükseltmiştir bununla birlikte üniversitemizin yükseköğretim kalite kurulu tarafından 5 yıllık tam akreditasyonu bulunmaktadır. Başkent Üniversitesi mezunlarımız, ülkemizin kalkınmasında Atatürk ilke ve hedefleri doğrultusunda yol alacak nitelikli insan gücünü ve en önemlisi ürettikleriyle yaşam kalitemizi yükselten aranan elemanların yetiştirilmesinde de katkı sağlamaktadır. Sevgili mezunlarımız sizler sağlık alanında son derece geçerli olan meslek seçimlerinizi güçlü, modern ve donanımlı bir yüksekokul ortamında hayata geçirdiniz. Kuruluşundan bu yana binlerce mezun vermiş akıl ve bilimi temel değerlerinin başına koymuş olan Başkent Üniversitesi’nden mezun olmak Başkentli olmak bugünün dünyasında önemli bir ayrıcalıktır. Ülkemizin gelişmesinde sizlere önemli görevler düşmektedir. Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunları olarak büyük başarılara imza atacağınıza inanıyor hepinize sağlık mutluluk ve başarı dolu bir yaşam diliyorum yolunuz açık olsun" şeklinde konuştu. Tören, dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ve mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesinin ardından, büyük bir coşkuyla kep atılmasıyla sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.