TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işıkhan: Sağlık uygulama tebliği ile 1 milyar 975 milyon TL'lik iyileştirme sağlanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlar için toplamda 1 milyar 975 milyon Türk liralık bir iyileştirme yapılacağını açıkladı. Tıbbi malzeme fiyatlarında ve bazı tedavi yardımlarında %40 oranında artış sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Işıkhan: Sağlık uygulama tebliği ile 1 milyar 975 milyon TL'lik iyileştirme sağlanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlar için önemli iyileştirmelerin hayata geçirileceğini duyurdu. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Tebliğe göre, sağlık alanında yapılacak düzenlemelerle 1 milyar 975 milyon Türk liralık bir iyileştirme sağlanacak.

TIBBİ MALZEMELERDE FİYAT ARTIŞI

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen 684 adet tıbbi malzemenin fiyatlarının %40 oranında artırıldığını açıkladı. Bu düzenleme ile tıbbi malzeme alımlarındaki maliyetlerin azaltılması ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkili bir şekilde faydalanabilmesi hedefleniyor.

ÖZEL TEDAVİ YARDIMLARINDA ARTIŞ

Ayrıca, protein metabolizması bozuklukları, çölyak hastalığı, kseroderma pigmentosum (XP) ve albinizm tedavisinde kullanılan güneşten koruyucu kremler için ödenen aylık nakdi tutarlarda da %40 oranında bir artış sağlandığı belirtiliyor. Bu artışlar, tedavi gören bireylerin sağlık giderlerini daha iyi karşılamalarını amaçlıyor.

İYİLEŞTİRME DETAYLARI

Yapılan bu düzenlemeler ile sağlık sigortalı vatandaşlar için toplamda 1 milyar 975 milyon TL’lik bir iyileştirme sağlanacak. Bakan Işıkhan, bu adımın sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma ve vatandaşların sağlık giderlerini hafifletme amacını taşıdığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.