TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tutukluluk hali devam eden Bahar Candan: ''Asayım mı kendimi?''

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlamasıyla yargılanan Bahar Candan, mahkemenin tutukluluk halinin devamı kararını duyar duymaz tepkisini dile getirdi. Mahkemede babasına dönerek, "Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?" diye isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 19:31
Kaynak: İHA
Tutukluluk hali devam eden Bahar Candan: ''Asayım mı kendimi?''

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kararın açıklanması üzerine Bahar Candan, babasına dönerek “Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi, ne yapayım?” ifadelerini kullandı.

Sanık Savunmaları ve Ara Karar

Duruşmada sanıklardan Hacı İsrafil Sağlam savunma yaptı. Sağlam, telefonundaki dosyaların yedeklendiğini ancak iddianamede bunların gizliliği ihlal eden delil olarak kabul edildiğini belirterek, ''Telefonumda olan tüm dosyalar için yedekleme yaptım. Ancak bu iddianamede soruşturmanın gizliliğini ihlal eden delil olarak değerlendirilmiş. Bana TMSF’den alınmış araçlar olduğu ve satıldığı söylendi. Ben hiçbir zaman ben alıyorum, satıyorum demedim. Ben Nihal ve Bahar Candan’ın hesaplarına para gönderilme konusunu duydum. Onur Apaydın bir keresinde Bahar Candan’a ‘Hesaba para gönderilecek’ demişti. Ancak ne için gönderileceğini bilmiyorum. Ben direkt örgüt kasaları Bahar ve Nihal Candan’dır demiyorum. Sadece duyduklarımı söylüyorum. Onur Apaydın’dan sadece bir defa 15 bin TL nakit aldım. Onun haricinde hiçbir şekilde para almadım” dedi.

Sağlam, Bahar ve Nihal Candan'ın hesaplarına para gönderilmesiyle ilgili duyum aldığını, ancak doğrudan suç örgütünün kasaları olduklarını iddia etmediğini ifade etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Eylül Cuma gününe erteledi.

İddianameden Detaylar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve 21 sanık yer aldı. İddianameye göre, Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki suç örgütü, ucuza araç sattıklarını söyleyerek "sazan sarmalı" yöntemiyle vatandaşları dolandırdı. Bahar ve Nihal Candan'ın suç örgütünün yapısı içinde yer aldıkları ve sosyal medya fenomeni olmaları sebebiyle mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları belirtildi.

Cezai Talepler

İddianamede, Bahar Candan’ın "suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıldan 4 yıla, "dolandırıcılık" suçundan ise 2 kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Nihal Candan’ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer 20 şüpheli için de farklı oranlarda hapis cezaları talep edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.