TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’daki Sıla bebeğin cinsel istismar olayında yeni gelişme

ekirdağ’ın Malkara ilçesinde cinsel saldırı ve şiddet mağduru olan Sıla Y.'nin durumu ciddiyetini korurken, aile ve avukatından açıklamalar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:45
Kaynak: İHA
Tekirdağ’daki Sıla bebeğin cinsel istismar olayında yeni gelişme

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde cinsel saldırı ve şiddet mağduru olan Sıla Y.'nin durumu ciddiyetini korurken, aile ve avukatından açıklamalar geldi. Sıla Y.’nin tedavisinin devam ettiği belirtilirken, olayla ilgili tutuklu bulunan anne Bakiye Y. ve diğer şüphelilerin durumu hakkında detaylar ortaya çıktı.

Teyze Aslı Tatar’ın Açıklamaları

Sıla bebeğin teyzesi Aslı Tatar, olayın ardından yaşanan gelişmeleri ve süreci şöyle özetledi: “Bakiye sürekli ailemizden şikayetçi oldu. Evde çocuklara bakımıyla ilgili herhangi bir sorun yoktu. Bakiye cezaevine girmeden önce, kız kardeşim vasilik davası açmıştı. Çocukları biz alabilmek için hukuki süreç başlatmıştık. Ancak Bakiye cezaevine girdiğinde, biz uyuşturucu kullandığını öğrendik. Bu sebeple vasilik davası açtık. Fakat, Bakiye’nin çocuklara iyi bir anne olamayacağını düşündük. Şimdi, Sanlı adındaki şahıs yüzünden bizimle iletişim kesildi ve bu olaydan ancak Sıla’nın yoğun bakımda olduğunu öğrendiğimizde haberimiz oldu.”

Tatar, Cumhurbaşkanı’na ve Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Bey’e teşekkür ederek, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Ailenin Avukatı Ahmet Berksoy’un Açıklamaları

Ailenin avukatı Ahmet Berksoy, konunun başından itibaren adil ve etkili bir soruşturma süreci yürütüldüğünü belirtti. “Aile, suçluların en ağır şekilde cezalandırılması için mücadele ediyor. Bu tür suçların meşrulaştırılmasını kabul etmiyoruz. Kız kardeşinin ve diğer aile bireylerinin üzerine düşeni yapmadığını, cezaevine girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sıla’nın vücudundaki diş izlerinin eski tarihlerden olduğunu biliyoruz. Savcılık ve kolluk birimleri hassasiyetle bu süreci yürütüyor,” dedi Berksoy.

Olayın Devamı ve Hukuki Süreç

Sıla Y.’nin tedavisi sürerken, aile ve avukat, suçluların adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etmeye devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma ve hukuki süreçlerin ilerleyişi yakından takip ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.