TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun'daki LC Waikiki mağazası çalışanı Muhammed Yavuz'un intiharı: Mobbing ve baskı iddiaları

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki bir LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olarak görev yapan Muhammed Yavuz'un , işyerinde uğradığı baskı ve mobbing nedeniyle intihar ettiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
Samsun'daki LC Waikiki mağazası çalışanı Muhammed Yavuz'un intiharı: Mobbing ve baskı iddiaları

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki bir LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olarak görev yapan Muhammed Yavuz'un, işyerinde uğradığı baskı ve mobbing nedeniyle intihar ettiği iddia edildi. Yavuz, ölümünden önce eşine ve çocuklarına veda mektubu bıraktı ve mağaza yönetimi ile bölge müdürünü eleştirdi.

İntihar Mektubunda Mobing İddiaları

Yavuz, intihar mektubunda eşinin de aynı şirkette çalışırken işten çıkarıldığını ve işe dönüş davası açtıklarını belirtti. Eşinin işe dönüş davasından sonra yaşadığı baskıların, Yavuz’un yaşadığı mobbingin temel nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Mektubunda, bölge müdürü E.C.'yi kendisine uygulanan psikolojik şiddetten sorumlu tuttu. E.C.'nin kendisine iki yıl boyunca sistemli mobbing uyguladığını ve işyerinde yaşadığı zor koşulları ayrıntılı bir şekilde anlattı.

“Bu Bir İdam Vakasıdır”

Yavuz, intiharına ilişkin açıklamalarında, yaşadığı durumu bir "idam vakası" olarak nitelendirerek, kendisine uygulanan psikolojik baskıları ve mobbingi ayrıntılı bir şekilde eleştirdi. E.C.’nin kendisini önce A sınıfı bir mağazadan C sınıfı bir mağazaya, ardından Samsun’dan Çorum’a ve tekrar Samsun’dan Çarşamba’ya göndermesiyle yaşadığı zor durumları vurguladı.

"Bir Haftadır Hiçbir Şey Yemedim"

Eşine yazdığı mektupta, son bir haftadır yiyecek tüketmediğini ve yaşadığı psikolojik baskının kendisini dayanılmaz bir noktaya getirdiğini belirten Yavuz, “Her gün uğradığım haksızlıkları bilerek işe gidip gelmek çok zor” ifadesini kullandı. Yavuz, ailesini yalnız bıraktığı için kendini affedemediğini ve durumdan dolayı üzgün olduğunu belirtti.

LC Waikiki: ''Bize herhangi bir şikayet gelmedi, konunun takipçisi olacağız''

LC Waikiki, Yavuz’un intiharıyla ilgili bir açıklama yaptı. Şirket, kurum içi soruşturma başlattıklarını ve Yavuz’un daha önce yönetime mobbing ile ilgili herhangi bir şikayette bulunmadığını öne sürdü. Açıklamada, “Kurum içi soruşturma sürecini şeffaf ve kararlı adımlarla yürüteceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz” denildi. Ayrıca, Yavuz’un eşi ve ailesiyle yakın iletişimde oldukları, maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanacağı vurgulandı. LC Waikiki, “Değerli çalışma arkadaşımız Muhammed Yavuz’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabırlar dileriz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.