TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nihal Candan hastalığı ve mal varlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu: ''Mal varlığım iki çanta ve ayakkabı''

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan'ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek'in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın 3. celsesi Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuksuz sanık Gülnihal Çiçek, hastalığı ve mal varlığına dair açıklamalarda bulunarak suçlamaları reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 12:38
Kaynak: İHA
Nihal Candan hastalığı ve mal varlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu: ''Mal varlığım iki çanta ve ayakkabı''

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan'ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek'in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın 3. celsesi Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuksuz sanık Gülnihal Çiçek, savunmasını yaparak suçlamaları reddetti.

Nihal Candan’dan hastalığı ile ilgili açıklama

Nihal Candan, savunmasında iddiaları kabul etmeyerek, örgüt lideri olarak bahsedilen Onur Apaydın ile sadece duygusal bir ilişki yaşadığını belirtti. Candan, "Ölümcül bir hastalık ile boğuşuyorum. Yemek yiyemiyorum ve 28 kilodan bu hale geldim. Mal varlığım bir iki çanta ve ayakkabıdan ibaret. Hukuk fakültesini bitirdim ama bu olay yüzünden mesleğimi yapamıyorum," dedi.

Candan: "Suçlama Görmüyorum"

Savunmasında, iddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları anlamadığını belirten Candan, “İddianameyi defalarca okudum ve avukatlarıma da okuttum. Bana yönelik açık bir suçlama görmüyorum. Toplantılara katılmadım ve yanlış kişiyle ilişkide bulundum. Onur Apaydın’ın iş insanı olduğunu ve benden hoşlandığını söyledi. Ben anksiyete problemi yaşadığım için yanlış kararlar verdim. Veganım, bu yüzden et restoranlarında uzun süre kalamam,” şeklinde konuştu.

“Hukuk Fakültesi Mezunuyum”

Candan, savunmasının devamında, “Eşimle birlikte yaşadığımız evde gözaltına alındım. Eşim yere yatırıldı. İddianamede hesaplarıma para geldiği söylenmiş. Hesaplarımda para transferi olup olmadığını kontrol edin. Instagram kullanımı suçsa, kullanmam. Sanıkları tanımıyorum, sosyal medyada kinlenmişler,” dedi.

Nihal Candan: ''Mal varlığım iki çanta ve ayakkabı''

Gözyaşları içinde konuşan Candan, “Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyorum. Mal varlığım sadece bir iki çanta ve ayakkabıyla sınırlı. Eşim bana bu eşyaları sağlıyordu ve şu anda ailece maddi zorluklar yaşıyoruz,” şeklinde açıklamada bulundu.

İddianame ve Sanıkların Durumu

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Alisya Bahar Candan ile Gülnihal Çiçek’in aralarında bulunduğu 21 sanık yer alıyor. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun liderliğindeki suç örgütünün ucuza araç satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı belirtilmişti. Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünün hiyerarşik yapısında yer aldığı ifade ediliyor.

Savcı İddianameye Göre Ceza Talepleri

İddianamede Bahar Candan’ın suç örgütüne üye olmak suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, dolandırıcılık suçundan ise toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, Nihal Candan için 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edilmiştir. Diğer 20 şüpheli hakkında ise değişen oranlarda hapis cezası istenmektedir.

Duruşma, Nihal Candan’ın avukatının savunmasıyla devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.