TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin'deki katliam gibi kazanın ön rapor hazırlandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 kişinin yaşamını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi ön rapor hazırlandı. Raporda, tutuklu otobüs şoförünün "tek ve asli kusurlu" olduğu ifadesi yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 10:57
Kaynak: Gamze Pehlivan
Mersin'deki katliam gibi kazanın ön rapor hazırlandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 kişinin yaşamını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı katliam gibi trafik kazasına ilişkin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi ön rapor hazırlandı. Raporda, tutuklu otobüs şoförünün "tek ve asli kusurlu" olduğu ifadesi yer aldı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkiinde 26 Mayıs Pazar günü meydana gelen kazaya ilişkin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda, başsavcılık tarafından görevlendirilen alanında uzman bilirkişiler tarafından ön rapor hazırlandı. Bilirkişi heyeti ön raporunda yer alan bilgilere göre, bölgede yapılan inceleme, hava koşulları, trafik seyri ve kazanın meydana gelme durumu gibi detaylar dikkate alınarak olayla ilgili "tek ve asli kusurlu" tarafın otobüs şoförü Ali G. olduğu ifade edildi.

Bu arada, otobüste teknik ve işlevsel anlamda eksiklik olup olmadığıyla ilgili inceleme başlatılması için Başsavcılıkça bir bilirkişi heyetinin daha görevlendirildiği bilgisi alındı.

Tutuklu otobüs şoförü Ali G'nin savcılık ve emniyetteki ifade tutanağına göre, "Adana gişelerini geçtikten bir süre sonra ne olduğunu anlayamadan otobüs kaymaya başladı. Direksiyonu toparlayamadım, otobüsün hâkimiyetini kaybettim. Araç yan yattı. Bu şekilde kayarak araç karşı tarafa geçti. Diğer arabalara çarptığımı bile anlayamadım." dediği öğrenildi.

Tarsus'taki iki ayrı kazada 11 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı

TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkiinde, Star Diyarbakır firmasına ait Ali G. idaresindeki 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarpmış, ardından aynı bölgede bir kaza daha meydana gelmişti. İlk kazada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 33 kişi yaralanmıştı. Diğer kazada da 6 kişi yaralanmıştı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan otobüs sürücüsü ise Ali G. tutuklanmıştı.

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.