TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrüklerde büyük operasyon: 253 kaçak araç ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Muhafaza ekipleri, ticari eşya kaçakçılığına yönelik yaptığı denetimlerde 79 ayrı operasyon düzenledi. Yurt içinde kullanılmak istenen 253 kaçak araç ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 17:23
Kaynak: Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, ülke genelinde gerçekleştirdiği kapsamlı denetim ve kontrollerde 253 kaçak araca el koydu.

Bakanlığın açıklamasına göre, gümrüklü yer ve sahalarda yapılan rutin kontroller esnasında 79 ayrı araç yakalama operasyonu gerçekleştirildi. Ele geçirilen araçların bir kısmının çalıntı olduğu, bir kısmının ise Türkiye'de parçalanmak üzere şase ve plakası değiştirilerek usulsüz bir şekilde kullanıma sunulmak üzere hazırlandığı tespit edildi.

ARAÇLARIN KAÇAK YOLLARI TESPİTİ

Yetkililer, bu durumun ülkemizde kaçakçılık faaliyetlerinin ne denli yaygın olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Söz konusu araçların ülkeye nasıl giriş yaptığı ve dağıtımının nasıl yapıldığı konusunda detaylı incelemeler başlatıldı.

Olaylarla ilgili soruşturmalar, Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor. Yakalanan şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatılırken, ele geçirilen araçlar ise incelenmek üzere emniyete götürüldü.

BAKANLIKTAN UYARI

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Vatandaşların, şüpheli görülen herhangi bir durum karşısında yetkililere bilgi vermelerinin önemine vurgu yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.