TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'nün İstanbul "Bölge Talebe Mesulü" yakalandı: 2 gözaltı

"Bölge Talebe Mesulü" olarak faaliyet gösterdiği değerlendirilen M.C.S. ve Y.R.D. Şişli ve Kağıthane'de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:43
Kaynak: İHA
FETÖ'nün İstanbul "Bölge Talebe Mesulü" yakalandı: 2 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucu, FETÖ/PDY'nin sözde İstanbul yapılanmasında "Bölge Talebe Mesulü" olarak görev yapan M.C.S. ve örgüt üyesi Y.R.D. yakalandı. Uzun süredir firari olan M.C.S.'nin, örgütün öğrenci evlerinde kalarak "ev abisi" gibi görev yaptığı ve farklı evlerden de sorumlu olduğu belirlendi.

ŞİŞLİ VE KAĞITHANE'DE OPERASYON

Şüphelilerin ikamet ettiği Şişli ve Kağıthane ilçelerindeki evlerde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve önemli miktarda para ele geçirildi. Özellikle şüphelilerin telefonlarında bulunan "Signal Private" isimli şifreli mesajlaşma uygulaması dikkat çekti. Bu uygulama üzerinden yapılan yazışmalarda, örgüt üyelerinin birbirini tanımak için kullandıkları şifreli kodlar ve örgütsel faaliyetlere dair konuşmalar tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Y.R.D.'nin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, ancak örgütün Bölge Talebe Mesulü M.C.S.'nin tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.