TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İstanbul Emniyet Müdürlüğü

İLKHABER-Gazetesi - İstanbul Emniyet Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Emniyetinden eğlence mekanında kadınların darbedilmesine ilişkin açıklama Haber

İstanbul Emniyetinden eğlence mekanında kadınların darbedilmesine ilişkin açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir eğlence mekanında 3 kadın müşteri ile işletme görevlileri arasındaki kavganın, müşterilerin telefon şarj ederek beklemek istemeleri, iş yeri sahiplerinin mekanın kapatılacağını belirtmesi üzerine çıktığını bildirdi. Emniyetten yapılan açıklamada, Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi'nde bulunan bir eğlence mekanında kadın müşteriler A.İ.K, H.E. ve Y.T. ile işletme çalışanları arasında çıkan kavgaya ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Olayın meydana geldiği eğlence yerinde, kadın şahısların telefonlarını şarj etmek için bekledikleri sırada, iş yeri çalışanları tarafından hesap getirilerek iş yerinin kapanacağının söylendiği, çalışanlar ile aralarında telefonu şarj edip biraz daha beklemek için kalma yüzünden çıkan tartışma sonrasında olayın meydana geldiği, başka masadan gönderilen herhangi bir şey olmadığı şahısların beyanlarından anlaşılmıştır. İncelemelerde, görüntülerde yer alan ve kadın şahısları darbettiği anlaşılan şahısların M.M.D. ve V.T. oldukları tespit edilmiş, şüpheliler 2 Ağustos saat 21.30 sıralarında gözaltına alınmıştır." Çeşitli suçlardan M.M.D'nin 13, V.T'nin 12 suç kaydı olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, 2 şüphelinin "kasten yaralama" ve "cinsel taciz" suçlarından bugün adli makamlara sevk edildiği aktarıldı. Bakanı Yerlikaya'nın paylaşımı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz! Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir." ifadelerini kullandı.

750 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık şebekesinden akıl almaz ‘çoban oyunu' Haber

750 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık şebekesinden akıl almaz ‘çoban oyunu'

İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonda yediemin otoparklarında sahte evraklarla çıkardıkları hacizli araçları satan 27 kişi yakalanırken 49 araç ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında, icra memurları, zabıt katipleri ve noter görevlileri de yer aldı. 750 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenen şebekenin ayrıca bir çobanın üzerine 7 lüks aracı da kaydederek dikkat çekmemeye çalıştığı öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Suç işlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık ve Görevi Kötüye Kullanma” suçları ile çalıntı ve change araçların ele geçirilmesi ve faillerinin tespit edilip yakalanmasına yönelik yeni bir çalışma yaptı. Önceden belirlenen araçların ihalesini yapılmış gibi gösterdiler Suç örgütü üyelerinin, tescil kayıtlarında haciz ve yakalama şerhi bulunması sebebiyle Türkiye genelinde bulunan otoparklara çekilen özellikle lüks araçların icra müdürlüğü eliyle ihale yapılmış gibi göstererek Türkiye Noterler Birliği'ne resmi yazılar yazıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin, yazılan resmi yazılarla noterliğe giderek kendi adlarına tescil ettirdikleri araçları otoparktan çıkarttıkları, dikkat çekmemek ve yasa gereği aracın eski sahibine iade olmaması için yine örgüt üyeleri adına ikinci kez el değiştirdikleri belirlendi. Örgüt üyeleri daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarını aracı olarak kullanıp araçları iyi niyetli üçüncü şahıslara satarak dolandırdıkları tespit edildi. 7 aracı çobanın üzerine yaptılar Yapılan çok yönlü incelemede, 750 milyon liralık vurgun yapan şebeke üyelerinin aralarında lüks araçların bulunduğu 7 aracı ise para karşılığı H.I. isimli bir çobanın üzerine yaptığı anlaşıldı. 27 şüpheli gözaltına alındı Yapılan çalışmalar neticesinde bu yöntemlerle 53 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 27 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kocaeli ve Kırıkkale illerinde operasyon gerçekleştirildi. İcra müdür yardımcısı O.K, icra memurları, zabıt katipleri, noter görevlilerinin adreslerine de yönelik de yapılan eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanların arasında 7 kamu personelinin de bulunduğu da öğrenildi. Operasyonlarda 31 aracın otoparklardan çıkartılmadan satışı önlenirken, 22 aracın tescil yapılarak satıldığı ve otoparklardan çekiciyle çıkarıldığı tespit edildi. Satılan araçlardan 18 tanesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. 2 şüpheli serbest bırakılırken, 11'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Aralarında icra müdür yardımcısı O.K.'nın bulunduğu 14 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’da suç örgütüne dev operasyon Haber

İstanbul’da suç örgütüne dev operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Esenler ve çevre ilçelerinde yaklaşık 30 saldırı gerçekleştiren suç örgütü mensuplarının, toplantı ve faaliyetlerini yürüttükleri adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda suç örgütü lideri R.T. ile birlikte 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da faaliyet gösteren suç örgütlerinin tespiti ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalarda, Esenler ve çevre ilçelerinde yaklaşık 30 saldırı gerçekleştiren suç örgütü tespit edildi. Polis ekipleri tarafından R.T. ve A.Ç. isimli şahısların liderliğini yaptığı suç örgütü mensuplarının, toplantı ve faaliyetlerini yürüttükleri adresler belirlendi. Polis ekipleri, tespit edilen adreslere 9 Temmuz tarihinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda suç örgütü lideri R.T. ile birlikte 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler, emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 1’ine sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanırken, 46 şahıs "Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Mala Zarar Verme, Tehlikeli Madde Bulundurma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul merkezli operasyonda tefecilik şebekesi çökertildi Haber

İstanbul merkezli operasyonda tefecilik şebekesi çökertildi

İstanbul merkezli 6 ilde şüpheli şahısların bir ticaret merkezinde farklı firmalar adı altında pos tefeciliği, çek karşılığı ve teminat karşılığında yüksek tutarlarda tefecilik yaparak kendilerinden borç alanları 15 milyon Türk Lirası zarara uğratıp, 6 milyar liralık kayıtsız işlem yapan 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Bürosu ekipleri tarafından İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Adana, Ordu, Yalova operasyon gerçekleştirildi. Para vererek kendilerine borçlandırdılar Yapılan operasyonda mercek altına alının şüpheli şahısların bir ticaret merkezinde farklı firmalar adı altında pos tefeciliği, çek karşılığı ve teminat karşılığında yüksek tutarlarda tefecilik yaparak, müşteki şahsın şüphelilerden yüzde 3 karşılığında para aldığını bunun karşılığında komisyon haricinde teminat olarak çek ve ipotek vermesi gerektiğinin söylendiği tespit edildi. Mağdur olan bir kişi durumu ihbar etti Tefeciden borç alan bir mağdur, durumu fark edip emniyete ihbar etti. İhbar üzerine çalışma yapan polis ekipleri, tefeciden borç alan müştekinin faiz karşılığı aldığı borcunu ödedikten sonra çeklerin icraya verildiğini ve teminat olarak gösterdiği İstanbul'da bulunan taşınmazları şüpheli şahısların belirttiği 3. şahıslara devrettiğini, kendisine faiz karşılığında borç para vererek tefecilik yapan, tehdit ve baskı ile teminat olarak vermiş olduğu taşınmazları devralan ve yaklaşık 15 milyon TL zarara uğradığını tespit etti. 6 milyar Türk Lirası kayıtsız işlem Şüphelilerin banka hesap hareketleri ve Vergi Dairesinden alınan bilgiler üzerinde yapılan incelemelerde; şüpheli şahıslar ve firmaların vergi suçu işledikleri, ticari işlem hacimlerinin yetersiz olmasına rağmen banka hesaplarından yaklaşık 6 milyar TL nakit para çekim işlemi yaptıkları tespit edildi. Şüphelilere operasyon yapıldı Birlikte hareket ederek örgütlü bir şekilde tefecilik suçunu işledikleri değerlendirilen 4'ü cezaevinde 1'i yurtdışında olan şüpheli şahıslara yönelik İstanbul merkezli 6 ilde (İzmir, Tekirdağ, Adana, Ordu, Yalova) yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 18 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda materyal ele geçirildi Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 4 adet ruhsatsız tabanca, 60 bin dolar, 3 adet pos cihazı, 18 adet banka ve kredi kartı, 85 adet slip, 5 gram uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde, 10 adet farklı şirketleri ait kaşe, 12 adet farklı şirketlere ait imzalı çek karneleri, 12 adet e-imza USB bellek, 12 adet hard disk, 4 adet tablet, 1 adet bilgisayar kasası ve 20 adet cep telefonu İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sergilendi.

İstanbul'da yasaklı madde operasyonu Haber

İstanbul'da yasaklı madde operasyonu

İstanbul'da, polis ekiplerince bir tıra ve Ümraniye'de bir eve düzenlenen operasyonda, toplam 355 bin 904 yasaklı madde ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. İnsan sağlığını tehdit eder nitelikteki ilaçların, madde özelliği taşıdığı, insanları maddeye alıştırmak için zehir tacirlerinin yeni bir yöntem olarak cinsel performans artırıcı ilaç adı altında pazarladıkları anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve sahte ilaç satıcılarına yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yapılan saha araştırması ve incelemelerde bir şebekenin yurt dışında üretilen madde içerikli kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaçları kaçak yollarla yurda soktukları tespit edildi. Şüphelilerin yasaklı madde , nakliye taşımacılığı süsü verilerek ev eşyalarının arasına gizlediği ve İstanbul'un Ümraniye ilçesinden Van'a sevkinin yapılacağı belirlendi. 355 bin 904 hap ele geçirildi 1 nakliye tırı ve 1 eve önceki gün operasyon düzenlendi. Baskınlarda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Eve ve araçta yapılan aramada ise üzerinde marka ibaresi bulunan 351 bin 784 sentetik ecza tablet ilaç, üzerinde marka ibaresi bulunan bin 120 cinsel uyarı ilacı ve herhangi bir ibare belirtilmemiş 3 bin kırmızı renkli tablet ilaç olmak üzere toplam 355 bin 904 tablet hap ele geçirildi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde el konulan ‘ilaç' adı altındaki maddelerin, yurt dışından kaçak olarak getirildiği, halk sağlığını tehdit eder nitelikteki olduğu ve madde özelliği taşıdığı aktarıldı. Zehir tacirlerinin, insanları maddeye alıştırmak için yeni bir yöntem olarak cinsel performans artırıcı ilaç adı altında bu ilaçlarla madde ticareti yaptıkları belirtildi. Yakalanan şüphelilerden biri için madde imal ve ticareti suçundan adli işlem başlatılırken, 2 şüpheli hakkında ise madde imal ve ticareti suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyon anı ise kameraya yansıdı Öte yandan kaçakçılık polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon saniye saniye kameraya yansırken, ele geçirilen sahte ve kaçak ilaçlar ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesinde sergilendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.