TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İpek Tuzcuoğlu: Kadınlara ekonomik özgürlük verin, yüzde 95'i boşanır!

İpek Tuzcuoğlu, Aslı Şafak'la Bloomberg HT'de yayınlanan "İşin Aslı" programında yaptığı konuşmada, boşanamayan kadınlar hakkında dikkat çekici bir yorumda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:15
Kaynak: Haber Merkezi

Ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu, kadın hakları, kadının toplumdaki yeri ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularındaki aktif görüşleriyle tanınıyor. Son olarak, Aslı Şafak'la Bloomberg HT'de yayınlanan "İşin Aslı" adlı programda boşanamayan kadınlar hakkında yaptığı konuşma gündem oldu.

Tuzcuoğlu, programda ekonomik şartların boşanmaların önündeki en büyük engel olduğunu savundu. Kadınların ekonomik özgürlüklerinin yeterince gelişmediğini ve bu durumun mutsuz evliliklerin devam etmesine yol açtığını öne sürdü.

"EKONOMİK GÜCÜ OLMAYAN KADIN MECBUREN EVLİLİĞE DEVAM EDİYOR"

Tuzcuoğlu, "Bence ekonomik şartlardan kaynaklı boşanmalar olamıyor. Kadın ekonomik gücü olmadığı için mecburen şey yapıyor." dedi. 15 yıl önce yaptığı bir röportajda da benzer bir görüş bildiren Tuzcuoğlu, "Kadınlara ekonomik özgürlüğünü versen yüzde 95'i boşanır Türkiye'de" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZİ SEVMEYİ DE BİLMİYORUZ"

Tuzcuoğlu, ekonomik güç eksikliğinin yanı sıra, kadınların kendi değerlerini ve haklarını yeterince bilmemelerinin de boşanma oranlarını düşürdüğünü savundu. "Biz kendimizi sevmeyi de bilmiyoruz" diyen Tuzcuoğlu, kadınların özgüvenlerini ve bilinçlerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

TUZCUOĞLU'NUN SÖZLERİ TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Tuzcuoğlu'nun sözleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok kişi, ekonomik gücün boşanmalarda önemli bir rol oynadığı görüşüne katılırken, bazı kişiler de mutsuz bir evlilikte kalmanın ekonomik nedenlerle savunulamayacağını savundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.