TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Sicimoğlu kimdir?

Ayhan Sinan Sicimoğlu, Türkiye'nin önde gelen perküsyon sanatçılarından biridir. Kültür ve gezi programlarıyla tanınan Sicimoğlu, Latin müziği konusundaki araştırmaları ve farklı müzik türlerindeki performanslarıyla dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
Ayhan Sicimoğlu kimdir?

Perküsyon ustası, gezgin, gurme ve yazar... Ayhan Sicimoğlu, çok yönlü kişiliği ve renkli hayatıyla Türkiye'nin en tanınmış isimlerinden biri. Müzikten seyahata, kültürden gastronomiye ve yazarlığa uzanan renkli bir hayat: Ayhan Sicimoğlu'nu yakından tanıyın....

AYHAN SİCİMOĞLU KİMDİR?

Müzikle Başlayan Bir Hayat: 1950 yılında Niğde'de doğan Ayhan Sicimoğlu, müzikle dolu bir hayat sürdürdü. Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde eğitim gördükten sonra Hacettepe Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı. Fakat asıl tutkusu müzikti.

Funk, Latin ve Pop: 1970'li yıllarda Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur ve Galip Boransu ile birlikte 'İpucu Beşlisi' adlı bir funk grubu kuran Sicimoğlu, daha sonra solo kariyerine ağırlık verdi. 'Ele Güne Karşı' ve 'Peki Peki Anladık' gibi unutulmaz şarkılarda imzası var.

Seyahat Tutkusu: Müziğin yanında seyahat tutkusu da Ayhan Sicimoğlu'nu farklı alanlara yönlendirdi. 'Ayhan Sicimoğlu ile Renkler' adlı kültür ve gezi programıyla ekranlarda yer aldı. Dünyayı gezen Sicimoğlu, bu deneyimlerini kitaplarında ve Hürriyet Seyahat gazetesindeki yazılarında da paylaştı.

Latin All Stars ve En Estambul: Perküsyona olan tutkusunu Latin All Stars grubu ile de yaşatan Sicimoğlu, 2006 yılında 'Friends & Family' ve 2011 yılında 'En Estambul' adlı albümler çıkardı.

Dalış ve Sualtı Arkeolojisi: Ayhan Sicimoğlu'nun ilgi alanları bunlarla da sınırlı değil. Deniz tutkunu bir dalgıç olan Sicimoğlu, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Başkanı olarak da görev yaptı.

Çok Yönlü Bir Kişilik: Müzisyen, gezgin, gurme, yazar... Ayhan Sicimoğlu, her alanda iz bırakan ve ilham veren bir isim. İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce dillerini de konuşabiliyor.

ESERLERİ:

  • Kitaplar: Hastasıyım (2018), Renkli Masallar (2013), İstanbul - Hayalden Gerçeğe Sözden Yazıya (2012)
  • Albümler: En Estambul (2011), Friends & Family (2006)

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.