TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

97. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film' adayı, Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı "Hayat" filmi oldu. Başrollerini Miray Daner ve Burak Dakak’ın paylaştığı film, Türkiye’yi Oscar’da temsil edecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

2025 yılında düzenlenecek 97. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde yarışacak filmi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi, Türkiye’nin Oscar adayı olarak seçildi.

HAYAT FİLMİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Hayat" filmi, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film Oscar' adayı Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Hayat adlı filmi oldu. Bakanlığımızca da desteklenen filmimize Oscar yolculuğunda başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Zeki Demirkubuz'un Hayat filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu 2

HAYAT FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Başrollerini Miray Daner ve Burak Dakak'ın paylaştığı "Hayat" filmi, dramatik bir hikayeyi izleyicilere sunuyor. Filmin konusu şöyle:

Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla istemediği bir adamla nişanlanır ve bu duruma dayanamayıp evden kaçar. Hicran’ın nişanlısı Rıza, başta bu kaçışı önemsemez, ancak daha sonra Hicran’la yüzleşmeye karar vererek onu bulmak için İstanbul’a gider.

Zeki Demirkubuz'un etkileyici yönetmenliği ve başrollerdeki oyuncuların güçlü performanslarıyla dikkat çeken "Hayat" filmi, Türkiye'nin Oscar adaylığı yolunda büyük bir heyecanla bekleniyor.

Zeki Demirkubuz'un Hayat filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu 3

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.