TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Zeki Demirkubuz

İLKHABER-Gazetesi - Zeki Demirkubuz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zeki Demirkubuz haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu Haber

Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

2025 yılında düzenlenecek 97. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde yarışacak filmi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi, Türkiye’nin Oscar adayı olarak seçildi. HAYAT FİLMİ TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Hayat" filmi, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film Oscar' adayı Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Hayat adlı filmi oldu. Bakanlığımızca da desteklenen filmimize Oscar yolculuğunda başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. HAYAT FİLMİNİN KONUSU NEDİR? Başrollerini Miray Daner ve Burak Dakak'ın paylaştığı "Hayat" filmi, dramatik bir hikayeyi izleyicilere sunuyor. Filmin konusu şöyle: Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla istemediği bir adamla nişanlanır ve bu duruma dayanamayıp evden kaçar. Hicran’ın nişanlısı Rıza, başta bu kaçışı önemsemez, ancak daha sonra Hicran’la yüzleşmeye karar vererek onu bulmak için İstanbul’a gider. Zeki Demirkubuz'un etkileyici yönetmenliği ve başrollerdeki oyuncuların güçlü performanslarıyla dikkat çeken "Hayat" filmi, Türkiye'nin Oscar adaylığı yolunda büyük bir heyecanla bekleniyor.

Zeki Demirkubuz'un 'Hayat'ı Türkiye Almanya Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü Aldı Haber

Zeki Demirkubuz'un 'Hayat'ı Türkiye Almanya Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü Aldı

Sinema dünyasının merakla beklediği 28. Türkiye Almanya Film Festivali, Almanya'nın Nürnberg kentinde düzenlenen etkinliklerle sinemaseverleri büyüledi. Festivalde birbirinden değerli yapımlar ve yetenekli sanatçılar bir araya geldi. Festivalin en prestijli ödüllerinden biri olan En İyi Film ödülü, bu yıl Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Hayat" adlı filmiyle Türk sinemasına gurur yaşattı. Festivalin atmosferi ve ödül töreninin heyecan verici anlarıyla ilgili detaylar burada... Zeki Demirkubuz'un 'Hayat'ı Büyük Başarıya Ulaştı Almanya'nın Nürnberg kentinde gerçekleştirilen 28. Türkiye Almanya Film Festivali, 8-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Festival kapsamında uzun metrajlı, kısa metrajlı ve belgesel olmak üzere toplamda 37 film seyirciyle buluştu. Festivalin kapanış töreninde, yarışmalı bölümlerde on kategoride ödüller sahiplerini buldu. Festivalin açılış töreninde, her sene verilen Onur Ödülleri bu yıl Hale Soygazi ve İdil Berben'e takdim edildi. Ödül töreninde dikkat çeken bir diğer önemli ödül ise Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini üstlendiği "Hayat" adlı film oldu. Bu film, En İyi Film Ödülü ile ödüllendirildi. Büyük Jüri Ödülü de yine aynı film ve yönetmenine layık görüldü. Diğer önemli kategorilerde ödüller şu şekilde dağıtıldı: En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Selen Kurtaran ("Cam Perde")   En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Serkan Kaya ("Aşktan Geriye Kalan / Was von der Liebe bleibt")  Seyirci Ödülü: Veit Helmer'in yönettiği "Teleferik / Gondola"         Öngören Ödülü: Marcus Vetter ve Michele Gentile'nin yönettiği "Savaş ve Adalet / Krieg und Gerechtigkeit" Kısa film yarışmasında ise şu ödüller sahiplerini buldu: En İyi Kısa Film: Berna Sitera Değirmen'in yönettiği "Protokol"  İkincilik Ödülü: Onur Yağız'ın yönettiği "Avrupa Fatihi / Fatih, Eroberer von Europa"   Üçüncülük Ödülü: Muaz Güneş'in yönettiği "Hayırlı Olsun Ziyareti" Bu ödüllerle 28. Türkiye Almanya Film Festivali, sinema dünyasının dikkatini çeken başarılı yapımları ve sanatçıları bir araya getirdiği önemli bir etkinlik olarak tamamlandı.

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki soğuk savaş bitmiyor Haber

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki soğuk savaş bitmiyor

Demirkubuz, Ceylan'ın 2006 yılında Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü aldığı törende bayılmasını hatırlatarak, "Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş değildik. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ama ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı" dedi. Demirkubuz, Ceylan'ın "İklimler" filminin kurgusu sırasında kendisine karşı saygısız davrandığını belirterek, "O sene kader ağlarını Antalya Film Festivali'ne ördü. En İyi Film ödülünü 300 bin liraya çıkardılar. 230 bin dolar. Dünyada eşi yok. Ödül töreninin açıklanacağı gün otelin lobisinde otururken bu geldi, böyle havalı havalı, gevrek gevrek... Jüride de Cannes'dan birisi var bunun arkadaşı. Hatta orada bunun espirisi oldu. Keyfi yerinde diye benimle de konuşuyor, geldi masamıza oturduk sohbet ettik." dedi. Demirkubuz, ödül töreninde Ceylan'ın kendisine selam vermediğini belirterek, "Aynı akşam yapımcısı, karısı, kendisi, tören sırasında önümüze oturdular, hiç konuşmadılar benimle. Ebru iki gün önce Kader'i izlediğinde allak bullak olduğunu söyledi, aramız iyiydi. Neyse geldiler, konuşmuyor. Arkasından seslendim bakmadı bile. Bir derdi vardır dedim. İki tane ödül aldı çıktı. Sonra her şeyin üstüne yemin ediyorum bir tane bile Kader'e bir şey yok. Bizim zaten beklentimiz de kalmadı. Tam böyle en iyi film ödülü açıklanmadan önce Ceylan pat diye bayıldı. Kaldırdılar, hatta ben de yardım etmeye çalıştım" ifadelerini kullandı. Demirkubuz, törenden sonra Ceylan'ı aramasına rağmen kendisine cevap vermediğini belirterek, "Törenden sonra 'İyi misin?' demek için aradım. Konuşmak istemedi ve günden itibaren konuşmadı. İki gün sonra Mis Sokak'ta yüz yüze geldik 'İyi misin?' dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim" dedi. Nuri Bilge Ceylan ise Demirkubuz'un açıklamaları sonrası Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Ceylan, paylaşımında, "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil. Kendine şimdiden bir YouTube kanalı açarsa iyi eder. Yakında..." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.