TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerköprü Şelalesi ve Gezende Kanyonu keşfedilmeyi bekliyor

Mersin’in Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi, Çevre ve Orman Bakanlığı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Tabiat Anıtı" olarak tescillenmiş doğa harikası bir mekandır. Türkiye’de koruma altına alınan 94 tabiat anıtı ağacın yanı sıra, eşsiz doğal olayların meydana getirdiği 8 özel tabiat parçasından biri olan bu şelale, son zamanlarda ziyaretçi akınına uğruyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 12:36
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Mersin’in Mut İlçesi’nde yer alan Yerköprü Şelalesi, doğa tutkunları için eşsiz bir kaçış noktası sunuyor. 2011 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Tabiat Anıtı" olarak tescil edilen bu doğa harikası, Türkiye’de tabiat anıtı ilan edilmiş sekiz noktadan biridir.

Yerköprü Şelalesi’nin Büyüleyici Güzelliği

Milyonlarca yıl önce Ermenek Çayı üzerinde meydana gelen bir heyelanın etkisiyle oluşan Yerköprü Şelalesi, ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Göksu Nehriyle birleşen Ermenek Çayı üzerinde yer alan şelale, zengin bitki örtüsü ve faunasıyla dikkat çekiyor. İncir ve nar gibi Akdeniz iklimi bitkileri arasında şelalenin görkemli manzarası, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Eskiden kuzeydeki yamaç üzerinden ulaşılabilen şelaleye, heyelandan dolayı kapanan yol yerine yeni yapılan asma köprüden gidiliyor.Şelaleye ulaşmak için 500 metre uzunluğundaki ahşap yürüyüş yolu, doğa yürüyüşü severler için muhteşem bir deneyim sunuyor.

yerköprü şelalesi

Şelale Alanında Neler Var?

Şelale alanında, ziyaretçilerin keyifli zaman geçirmesi için yürüyüş yolları ve iki adet seyir terası bulunuyor. Eskiden botla girilebilen bir mağara ve 15 metre derinliğinde bir göl de şelale alanında keşfedilmeyi bekliyor. Ayrıca, bitki örtüsünün arasında ilerleyebileceğiniz ahşap yollar, küçük su kaynaklarına ulaşmanıza olanak tanıyor.

Yerköprü Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Mut İlçesi’ne 35 km, Mersin’e ise 210 km uzaklıkta bulunan Yerköprü Şelalesi’ne en kolay ulaşım, Mut Merkez üzerinden sağlanıyor. Mut merkezden Ermenek yoluna sapıldıktan sonra Evren Köyü’ne ulaşılmadan sola dönülerek 9 km daha gidildikten sonra, soldaki toprak yola sapılarak 1 km daha devam edildiğinde Yerköprü Şelalesi Milli Parkı’na ulaşılıyor. Araçlar bırakıldıktan sonra 600 metre yürüyerek şelaleye ulaşmak mümkün.

Yerköprü Şelalesi ve Gezende Kanyonu giriş ücreti

Piknik yapmak isteyenler için kamelyalar mevcut, ancak ateş yakmak yasak. Yerköprü Şelalesi’nin 2024 yılı giriş ücretleri kişi başı 30 TL, araç başı 90 TL ve otobüs için 900 TL olarak belirlenmiş. Milli park içinde tuvalet, çeşme, otopark ve mescit de ziyaretçilerin hizmetinde.

mersin kanyon

Gezende Kanyonu: Doğanın Sessiz Güzelliği

Mersin’in Gülnar İlçesi sınırlarında yer alan Gezende Kanyonu, berrak suyu ve etkileyici manzarasıyla yeni keşfedilen bir turizm değeri. Ermenek Çayı üzerinde bulunan kanyon, şimdilik yürüyüş yolları olmamasına rağmen trekking ayakkabılarıyla inilebilecek orta zorlukta bir yürüyüşle ulaşılabiliyor. 

gezende kanyonu

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.