TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tarihi belli oldu

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “Kökleriyle Adana” temasıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında Adana’da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tarihi belli oldu

Bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin Üst Kurul Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Dünyaca Ünlü Şefler Katılacak

Toplantıda, festivalin daha önce planlanan 18-20 Ekim tarihleri yerine, dünyaca ünlü şeflerin katılımını artırmak ve daha kapsamlı bir etkinlik sunmak amacıyla 17-20 Ekim tarihlerine çekildiği açıklandı. Vali Köşger, bu kararla festivalin daha eğlenceli ve etkinliklerle dolu geçmesini hedeflediklerini belirtti.

Adana, Dünya Çapında Bir Gastronomi Merkezi

Vali Yavuz Selim Köşger, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Adana’nın artık dünya çapında tanınan bir gastronomi merkezi haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, Adana'nın da içinde bulunduğu bölgenin (Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş) bir gastronomi vadisi haline gelmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Festival Sadece Lezzetlerle Sınırlı Değil

Festivalin sadece bir lezzet festivali olmadığını, Adana’nın turistik bir destinasyon haline gelmesi için önemli bir adım olduğunu söyleyen Vali Köşger, festivalin Adana’nın yemeklerinin yanı sıra tarihinin, kültürünün, insanının ve coğrafi yapısının da dünyaya tanıtılması açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Tüm Lezzet Tutkunlarına Davet

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içinden ve yurt dışından birçok misafirin ağırlanacağı festival için hazırlıkların titizlikle sürdüğünü kaydeden Vali Köşger, tüm lezzet tutkunlarını 17-20 Ekim tarihlerinde Adana’ya davet etti.


 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.