TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadeniz'de yaz tatili için 8 cennet köşesi

Karadeniz Bölgesi, yaz tatilinizi unutulmaz kılacak doğal ve tarihi güzelliklerle dolu. Güzelcehisar Lav Sütunları’ndan Sümela Manastırı’na, İnkumu Plajı’ndan Safranbolu’nun tarihi evlerine kadar, bölge zengin seçenekler sunuyor. İşte aile ve arkadaşlarınızla keyifli bir tatil geçirmeniz için önerilen Karadeniz’in sunduğu en çekici 8 tatil yeri...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
Karadeniz'de yaz tatili için 8 cennet köşesi

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tatil planlarınızı yaparken Karadeniz Bölgesi'ni değerlendirmeyi düşünmelisiniz. Karadeniz'in büyüleyici doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri, ailenizle veya arkadaşlarınızla unutulmaz anlar yaşamanız için ideal bir seçenek sunuyor. İşte bu eşsiz coğrafyada pişman olmayacağınız tatil yerleri:

Güzelcehisar Lav Sütunları – Bartın

80 milyon yıl öncesine dayanan lav sütunları, benzersiz bir doğal oluşum sunarak ziyaretçilerini büyülüyor. Denizden yükselen sütunlar, Mugada Koyu'na kadar uzanıyor.

Bartın Lav Sütunları Nerede ve Nasıl Gidilir?

Bartın'ın doğal harikalarından biri olan Güzelcehisar Lav Sütunları, deniz kenarında konumlanmış etkileyici bir doğal oluşumdur. Bartın il merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu lav sütunları, Güzelcehisar Köyü’nde, uzun bir plajın sonunda yer almaktadır.

Özel Araç ile Ulaşım: Bartın şehir merkezinden hareket ederek, Güzelcehisar Köyü'ne doğru yola çıkabilirsiniz. Bartın il merkezinden 17 kilometrelik bir mesafeyi kat ederek, plajın sonunda yer alan lav sütunlarına ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma ile Ulaşım: Toplu taşıma kullanarak Bartın’a gelip, oradan Amasra’ya geçebilirsiniz. Amasra’dan Güzelcehisar Köyü’ne dolmuşlar ile ulaşım sağlanmaktadır. Bu yolculuk, köyün merkezine varmanızı sağlar ve ardından lav sütunlarına doğru kısa bir yürüyüş yapmanız gerekebilir.

Güzelcehisar Lav Sütunları – Bartın

Sümela Manastırı – Trabzon

Karadağ'ın eteklerinde sarp bir kayaya inşa edilmiş bu tarihi manastır, hem tarihi hem de etkileyici görüntüsüyle ünlü. MS 365-395 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor.

Sümela Manastırı nerede?

Sümela Manastırı, Trabzon’un Maçka ilçesinde, deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte yer alıyor. Maçka ilçesine bağlı Altındere Köyü’nde, Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine inşa edilmiş olan bu tarihi manastır, bölge halkı tarafından ‘Meryem Ana’ olarak da adlandırılıyor. Altındere Vadisi’nden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan Sümela Manastırı, etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen bir yapı.

Sümela Manastırı hikayesi

Sümela Manastırı'nın adı , Meryem Ana'nın (“Panagia” olarak bilinir) üzüntüsüne ithafen veriliyor. Efsaneye göre, Meryem Ana, İsa'nın çarmıha gerildiğini öğrendiğinde gözyaşlarına boğulmuş; bu gözyaşlarından manastırın yer aldığı kayanın üstünde bir mağara oluşturulmuş.

Sümela Manastırına arabayla çıkılır mı?

Manastıra yakın bir yere kadar kendi aracınızla gidiyorsunuz, sonrasında otoparka park etmek zorundasınız. Oradan ring araçları ile yukarı bölgeye çıkıyorsunuz. Oradan da bir 10 dk kadar patika yoldan manastıra yürüyorsunuz.

Sümela Manastırı giriş ücreti ne kadar?

Sümela Örenyerine yerli ziyaretçiler müzekart eşliğinde giriş yapılabiliyor. Müzekart ücreti yetişkinler için 60,00 TL, öğrenci için ise 30,00 TL.  Yabancı ziyaretçi için ise Sümela Manastırı bilet ücreti ise 20 Euro.

sümela manastırı

İnkumu – Bartın

Doğal güzellikleriyle ünlü İnkumu Plajı, 3 kilometrelik uzunluğu ve yeşil doğasıyla göz kamaştırıyor. Karadeniz’in doğal manzarasını sunan bu plaj, birçok turistin ilgisini çekiyor.

Bartın İnkumu Plajı nerede?

Karadeniz Bölgesi'nin en uzun plajı olan İnkumu Plajı Bartın ilinin merkezinden 15 km uzaklıkta bulunan bir sahil kasabası. Bölgeye gelirseniz; Bartın merkezden hareket eden ulaşım araçları ile bölgeye 15 veya 20 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Inkumunda denize girilir mi?

Karadeniz'in doğal güzellikleriyle öne çıkan İnkumu, uzun ve temiz plajıyla tatilcilerin ilgisini çekiyor. İnkumu plajı, ziyaretçilere konforlu bir tatil sunacak şekilde otel, pansiyon ve karavan gibi çeşitli konaklama seçenekleri sunuyor. Ancak, açık deniz ve rip akıntıları nedeniyle denizde yüzme sırasında dikkatli olunması önemlidir. Güvenli bir yüzme deneyimi için denize fazla açılmamak ve akıntılara karşı tedbirli olmak gerekmektedir. İnkumu, hem doğal güzelliği hem de konforlu konaklama olanaklarıyla keyifli bir tatil seçeneği sunuyor.

inkumu bartın

Filyos – Zonguldak

Karadeniz kıyısında bulunan bu yerleşim yeri, doğal güzellikleri ve Filyos Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü noktada konumlanıyor.

Filyos denize girilir mi?

Çaycuma İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yüzme alanlarından alınan su numune analiz sonuçları açıklandı. Filyos'taki tüm sahillerin deniz suyunun temiz çıktığı ve vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girebileceği ifade edildi.

Zonguldak Filyos Plajı arası kaç km?

Denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plajda aynı zamanda piknik yapabilir veya çadırınızı kurabilirsiniz. İl merkezine 30 km uzaklıkta bulunan plaja merkezden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

filyos

Yason Kilisesi – Ordu

Yason Burnu üzerinde bulunan bu Rum kilisesi, deniz kenarındaki tek kilise olma özelliği taşıyor ve muhteşem bir manzara sunuyor.

Yason Kilisesini kim yaptı?

Bu kilise, 1868'de yörede yaşayan Rumlar ve Gürcüler tarafından yaptırılmıştır. Yason Burnu, esasen çok eski bir yerleşim yeridir.

Yason Kilisesi – Ordu

Ağaç Tüneli – Karabük-Bartın

Bartın-Karabük yolu üzerindeki bu doğal oluşum, ağaçların dallarının birleşmesiyle oluşan tüneli andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Bartın ağaç tüneli nerede?

Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi (Bahçecik Köyü sınırlarında) Bartın – Safranbolu yolu üzerinde (Safranbolu İlçesi Alabaş Köyü sınırlarında) bulunmakta olan “Doğu Çınarı” (Platanus Orientalis) nın 9,5 Km. uzunluğu bulunan dizi Anıt Çınar Ağaçlarının  “İlginç özellik, ender ve güzelliklere sahip olması sebebi ile “1. Derece Doğal Sit Alanı” olarak 18.08.2009 tarihli ve 1338 karar numara ile Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tescilinin yapılmasına karar verilmiştir. Turistlerin ve özellikle düğün sahipleri tarafından çok beğenilmekte, geçen araçlar fotoğraf çektirmektedirler. “Doğal Anıt Ağaç Tüneli” Koruma Kurulu Kültür Varlıklarına kayıtlıdır.

        Ağaç Tüneli – Karabük-Bartın

Safranbolu – Karabük

Geleneksel Türk evlerinin bulunduğu Safranbolu, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkıyor. İlçede 18. ve 19. yüzyıllardan kalma yaklaşık 2000 ev bulunuyor.

Karabük Safranbolu nasıl bir yer?

Safranbolu, Karabük iline bağlı şirin bir şehrimizdir. Evleriyle ünlü olan şehrin ahşap evlerini mutlaka görmenizi öneririz. Tarihini, kültürünü ve şehrin tüm güzelliklerini geçmişten günümüze taşımasıyla dikkat çeken Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır.

Safranbolunun özelliği nedir?

Karabük'e 8 kilometre uzaklıkta bulunan Safranbolu engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Şehrin büyük bir kısmı ormanla kaplı olup en yüksek noktası yüksekliği yaklaşık iki bin metreyi bulan Sarı Çiçek Tepesi'dir. Birçok büyük kanyon bulunan Safranbolu'dan birkaç tane önemli akarsu geçmektedir.

safranbolu evleri

Küre Dağları Milli Parkı – Bartın

2000 yılında milli park olarak ilan edilen bu bölge, zengin karstik oluşumları ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor. 37.754 hektarlık alana sahip olan park, kanyonlar, mağaralar ve şelaleler ile dolu.

küre dağları

Karadeniz’in sunduğu bu doğal ve tarihi güzellikler, yaz tatiliniz için mükemmel birer seçenek olabilir. Şimdiden keyifli tatiller!

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.