TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her milletten turist İstanbul'a akın ediyor

Dünyanın önemli turizm şehirlerinden biri olan İstanbul, 2024 yılının ilk beş ayında yabancı turist akınıyla karşılaştı ve önemli bir turizm rekoru kırdı. Yılın geri kalan aylarında da bu rekorun katlanacağı öngörülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 14:49
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Her milletten turist İstanbul'a akın ediyor

İstanbul, 2024 yılının ilk beş ayında yabancı turist akınıyla karşılaştı ve önemli bir turizm rekoru kırdı. Şehir, bu dönemde toplam 6 milyon 923 bin 768 yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak, hem Mayıs ayında hem de beş aylık dönemde tüm yılların en yüksek yabancı ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,31 oranında bir artışa işaret ediyor. Temmuz ayı itibariyle de İstanbul'un önemli turizm noktaları hınca hınç dolu.

istanbul

Tarihi yarımada Fatih'te turistler Ayasofya Camii, Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı gibi önemli turistik yerleri dolduruyor. Sıcak havaya rağmen bu bölgeler günün her saatinde doluyor.

grand bazaar

Tarihi Yarımada'da Yoğun Turist Hareketliliği

Sultanahmet ve Ayasofya meydanları, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı ve Gülhane Parkı gibi turistik bölgeler, kalabalık turist kafileleriyle dolup taştı. Özellikle Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Örme Dikilitaş, Theodosius Dikilitaşı ve Alman Çeşmesi çevresinde turist yoğunluğu dikkat çekti. Topkapı Sarayı ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin çevresinde de turist kafilelerinin yoğun olduğu gözlemlendi. Topkapı Sarayı girişinde oluşan uzun kuyruklar, bölgenin ne kadar popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

istanbul

Her milletten Turist İstanbul'da

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, İstanbul Mayıs ayında 1 milyon 678 bin 832 yabancı ziyaretçi ağırlayarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,48 artış sağladı. Şehre en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler arasında Rusya Federasyonu 176 bin 702 kişi ile ilk sırada yer alırken, Almanya 140 bin 214 kişi ile ikinci, Amerika Birleşik Devletleri 90 bin 318 kişi ile üçüncü ve İran 84 bin 587 kişi ile dördüncü oldu. Ayrıca, İngiltere 80 bin 52 kişi, Fransa 66 bin 170 kişi ve Suudi Arabistan 57 bin 71 kişi ile önemli ziyaretçi kaynakları arasında yer aldı. Romanya vatandaşlarına, Türkiye’ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti uygulanması ile birlikte Romanyalı akınının da öngörüleceği tahmin ediliyor.

istanbul turist

Havalimanları Yoğun İlgi Görüyor

İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçilerin büyük bir kısmı İstanbul Havalimanı’nı tercih etti. Mayıs ayında İstanbul Havalimanı, 1 milyon 198 bin 723 yabancı ziyaretçi tarafından kullanılarak, toplam havayoluyla gelen ziyaretçilerin yüzde 72,85’ini oluşturdu. Sabiha Gökçen Havalimanı ise 445 bin 225 yabancı ziyaretçi ile yüzde 27,06’lık paya sahip oldu. 2023 yılının aynı ayında havayoluyla gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 12,09 artış göstererek 1 milyon 645 bin 423’e yükseldiği belirtildi.

istanbul

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılı için 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini duyurdu. İstanbul, kültürel zenginlikleri ve tarihi mekanlarıyla turistlerin ilgi odağı olmaya devam ederken, Türkiye'nin turizmdeki başarısı global ölçekte takdir görüyor.

istanbul gezi

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.