TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en güzel denizine sahip Antalya'da gidilebilecek plajlar

Antalya'nın plajları, dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çeken eşsiz güzelliklere sahiptir. Peki yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistin akın ettiği Antalya'da hangi plajlar var, Antalya'da en temiz ve ücretsiz plajlar hangileridir? Antalya'da nerede denize girilir? İşte tüm bu soruların yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
Dünyanın en güzel denizine sahip Antalya'da gidilebilecek plajlar

Antalya, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Antalya'nın plajları, dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çeken eşsiz güzelliklere sahiptir. Şehrin merkezine yakın konumda bulunan ve turkuaz rengi denizi ile dikkat çeken Konyaaltı Plajı, yaklaşık 7 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. İnce çakıllı taşlarla kaplı olan bu plaj, hem yerel halkın hem de turistlerin uğrak noktasıdır. Konyaaltı Plajı'nın yanı sıra, şehrin farklı noktalarında yer alan Falez Plajları da doğa ile denizin buluştuğu noktalardan biridir. İnciraltı Halk Plajı, Engelsiz Kafe Halk Plajı, Erdal İnönü Kent Parkı Halk Plajı gibi farklı plajlar, şehrin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için idealdir.

Mermerli Plajı ise Antalya'nın tarihi merkezi Kaleiçi'nin hemen yanında yer alır. Beydağları'nın görkemli manzarası eşliğinde Akdeniz'in berrak sularında yüzme keyfi sunan bu plaj, şehrin gözde noktalarından biridir. Kaleiçi Yat Limanı'na komşu olan bu plaj, tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini büyüler.

Antalya'nın batı sahillerinde yer alan Çıralı Plajı ise doğal güzellikleriyle ünlüdür. Çıralı, 3.5 kilometrelik uzunluğuyla uzanan ince çakıl ve kumdan oluşan sahil şeridiyle dikkat çeker. Olimpos ve Yanartaş gibi turistik noktalara yakınlığıyla da bilinen Çıralı Plajı, doğa ile iç içe bir tatil deneyimi sunar.

İşte Antalya'da gidilecek plajlar listesi:

KONYAALTI PLAJI

Antalya'nın merkezine yakın, turkuaz renkli denizi ve 7 kilometrelik sahil şeridi ile ünlüdür. Ünü ilçeyi aşan, ülke çapında bilinen bir plaj olan Konyaaltı Plajı'na girişler ücretsizdir.

Her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bu eşsiz bölge, ulaşım kolaylığı sayesinde, kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri.

Tripadvisor, 2024 yılında mutlaka gidilmesi gereken plajlar listesinde Konyaaltı plajınada yer vermişti.

konyaaltı plajı

MERMERLİ PLAJI

Kaleiçi'nin hemen yanında, tarihi dokusu ve Beydağları manzarasıyla öne çıkar.

Deniz, güneş, tarih ve doğayı eşsiz bir uyum içerisinde buluşturan Mermerli Plajı, Kaleiçi Yat Limanı'nda, limanın iki yanında uzanan yüksek traverten kayalıkların arasında bulunuyor.

Kaleiçi’nin girişinden tarihi sokaklar arasında yürüyerek 15 dakikada plaja ulaşmanız mümkün. Yürümek istemeyenler Kaleiçi’nden asansöre binerek tarihi liman bölgesine ulaşabilir. Liman bölgesi ile Mermerli Plajı arası birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde.

MERMERLİ KUTLU

ÇIRALI PLAJI

Olimpos ve Yanartaş'a yakınlığıyla bilinir, doğal güzellikleri ve uzun sahil şeridiyle ünlüdür. 

Beydağları Sahil Millî Parkı sınırları içinde yer alan Çıralı, üç kilometre kumsalın oluşturduğu sahil şeridinde koruma altındaki deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) üreme alanıdır.

ÇIRALI PLAJI

LARA PLAJI

Antalya'nın popüler Lara Plajı, şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunur ve geniş sahili, altın sarısı ince kumu ve temiz denizi ile ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunar. Özellikle çocuklu aileler için uygun olan plaj, Antalya Havalimanı'na yakınlığı ile de tercih edilir. Kamp alanları, gençlerin ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. Plajda girişler ücretsiz olup, ziyaretçiler istedikleri takdirde şemsiye ve şezlong kiralayabilirler.

LARA PLAJI

PATARA PLAJI

Antik Patara şehrine ev sahipliği yapar, 18 kilometrelik uzun sahili ve koruma altındaki caretta caretta kaplumbağalarıyla ünlüdür. Patara Plajı, Kaş ve Kalkan'a yakın bir konumda bulunur. Kalkan'a 17 km, Kaş'a ise 43 km uzaklıkta yer alırken, Fethiye ve Antalya gibi diğer merkezlerden de kolayca ulaşılabilir. Plaj ücretlidir ve 2024 yılı için giriş ücreti standart olarak 100 TL'dir. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler için ekstra 75 TL ödenmesi gerekmektedir. Müze Kart veya öğretmen kimlik kartınız varsa plaja ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

PATARA PLAJI

PHASELİS PLAJI

Antik kent Phaselis'e yakınlığıyla bilinir, tarih ve doğa ile iç içe bir plaj deneyimi sunar. Phaselis Plajı, dalgasız ve sığ bir denize sahip olan bir plajdır. Kumlu ve sakin bir ortamı vardır ve doğal güzellikleri ile öne çıkar. Plaj, doğal yapısıyla çevrili olup, müzik gürültüsünden uzak, huzurlu bir ortam sunar. Aynı zamanda tarihi kalıntılarla çevrili olması, ziyaretçilere hem deniz keyfi yapma hem de tarihi atmosferin tadını çıkarma fırsatı verir. Phaselis Plajı'na giriş ücretlidir ve günübirlik ziyaretler için ideal bir seçenektir.

Phaselis Plajı Hakkında  Denizi; dalgasız, kumluk ve sığdır. Konum olarak plaj doğayla iç içe, müzik gürültüsünden uzak, sakin ve tarihi kalıntıların arasında kafa dinlemek için bire bir. Plaja giriş ücretlidir ve günübirlik bir dinlence için idealdir.

ADRASAN PLAJI

Antalya'nın batısında yer alır, sakin atmosferi, uzun sahil şeridi ve doğal güzellikleriyle tercih edilir. Adrasan Plajı genellikle ücretsizdir ve halka açıktır. Plaj boyunca bazı noktalarda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı sunan büfeler bulunmaktadır.

ADRASAN PLAJI

OLİMPOS PLAJI

Olimpos antik kenti yakınlarında bulunan plajıyla bilinir, ormanlık alan ve antik kalıntılarla çevrilidir .Olimpos Plajı, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı olarak Olimpos Antik Kenti'nin yakınında konumlanmıştır. Antalya şehir merkezine yaklaşık olarak 85 kilometre uzaklıkta bulunan bu plaj, Olimpos Dağı'nın eteklerinde, doğal bir ormanlık alan içerisinde yer almaktadır.

OLİMPOS PLAJI

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.